(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: ”Neljässä vuodessa ihan jäätävä muutos”

Veera Honkanen | 08.09.2018

The Ulkopolitistin syksy käynnistyy turvallisuuspoliittisella keskustelulla. Mistä Ranskan interventioaloitteessa on kyse, entä Suomen ja Ruotsin yhteistyössä?

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on monista säikeistä koostuva verkko, jonka perimmäisenä tarkoituksena on taata, ettei Suomi jäisi kriisitilanteessa yksin. Neljässä viime vuodessa politiikka on mullistunut.

Syyskauden ensimmäisessä jaksossa pureudutaan niin Suomen ja Ruotsin väliseen yhteistyöhön, Ruotsin vaaleihin, Suomen muihin kahdenvälisiin puolustussopimuksiin, Natoon sekä Ranskan interventioaloitteeseen ja tulevaisuuden suuriin trendeihin – kukkakaaliyllätystä unohtamatta.

Studiossa keskustelemassa ovat The Ulkopolitistin:

Ilmar Metsalo on valtion leivissä työskentelevä viestinnän ammattilainen. Poliittista historiaa opiskellut Metsalo on kiinnostunut Itämeren turvallisuuspolitiikasta sekä alueen historian pienistä yksityiskohdista.

Matti Pesu on tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopistossa. Pesua kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, Euroopan turvallisuuskysymykset ja transatlanttiset suhteet sekä diplomaattinen historia.

Äänitetty: 3.9.2018

Juontaja: Veera Honkanen

Edit: Veera Honkanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kaikki The Ulkopolitistin podcast-jaksot löytyvät täältä.