(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: ”Jollei kyberturvallisuudessa ole johtajuutta, jäljelle jää kriisi”

Veera Honkanen | 20.10.2018

podcast, podcast-kuva, Jarno Limnell, turvallisuus
Minkälaiset asiat uhkaavat meidän digitaalista turvallisuuttamme, uhkakuvista kirjan kirjoittanut Jarno Limnéll?

The Ulkopolitistin podcastissa pureudutaan kyberturvallisuuteen: Mitä sillä tarkoitetaan, millaisia uhkakuvia siihen liittyy ja kenen tontille se edes kuuluu? Miten Suomeen vaikutetaan ja miten suomalaisen yhteiskunnan digitaalista turvallisuutta kehitetään?

”Sodan ja rauhan välistä rajamaastoa hämärretään tarkoituksella.” Klikkaa twiitataksesi!

Studiossa vieraana sotatieteiden tohtori, kyberturvallisuuden professori (Professor of Practice), Tosiboxin toimitusjohtaja Jarno Limnéll, joka tänä syksynä julkaisi Uhkakuvat-kirjan yhdessä ministeri Jaakko Iloniemen kanssa.

”Myös Suomessa pitää huomioida iso trendi: sodan ja rauhan välistä rajamaastoa hämärretään tarkoituksella”, Limnéll sanoo.

Hämärtämistä ei tee ainoastaan Venäjä, vaan myös esimerkiksi Yhdysvallat. Vaikutuskeinoihin liittyy yhä enemmän digitaalinen maailma, jonka kautta erilaisia operaatioita tehdään. Mutta mikä on ylipäänsä internetin tulevaisuus, ja kuka ottaa johdon kyberturvallisuuden kehityksen johtamisessa?

Äänitetty: 10.10.2018

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki ja Veera Honkanen

Edit: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele The Ulkopolitistin kaikki podcast-jaksot täältä ja Spotifyista!