Palkittu Roma-elokuva nostaa esiin kipeitä totuuksia Latinalaisen Amerikan yhteiskuntien eriarvoisuudesta
Kolme Oscar -palkintoa voittanut Roma tarjoaa nostalgisen kuvauksen 1970 -luvun Meksikosta.
Kolme Oscar -palkintoa voittanut Roma tarjoaa nostalgisen kuvauksen 1970 -luvun Meksikosta.
Suomi on tukeutumassa puolustusyhteistyössään yhä vahvemmin Yhdysvaltoihin, ainoaan demokraattiset...
Yksinkertaistavat stereotypiat Latinalaisesta Amerikasta heijastuvat myös ilmastouutisointiin,...
Nainen pitää puheenvuoroa Espacio Migrante -järjestön kokouksessa vuonna 2019. Järjestö tarjoaa...
Yhdysvalloissa etenkin äärioikeistolaisten liikkeiden piirissä on pitkään uskottu salaliittojen käyttävän poliittista valtaa. Trumpin kaudella salaliittoteoriat ja joitain ääriaineksen osia on otettu mukaan republikaanisen puolueen valtavirtaan.
Jo ennestään korkea aseväkivalta on kasvanut viime vuosina Yhdysvalloissa hälyttävästi. Suuntaa on vaikea kääntää, sillä syyt ovat pesiytyneet syvälle maan historiaan ja kulttuuriin.
Barbadoksen pääministeri Mia Mottleyn esiintyminen COP26-ilmastokokouksessa oli vaikuttava....
Washington D.C.:ssä on palattu terrorismin torjuntaan tähtäävistä ikuisuussodista takaisin vanhaan kunnon suurvaltasotaan.
Afganistanin sodan päättyminen lopetti yhden aikakauden ja aloitti toisen, eivätkä Yhdysvaltojen ja Euroopan väliset suhteet voi enää jatkossa perustua menneisyyden haikailulle.
Tänä syksynä Karibialla on kuohunut muukin kuin vain valtameri. Viimeaikaiset rokotevastaiset...
The Ulkopolitist analysoi, miten 20 vuoden takaiset iskut ja niitä seuranneet tapahtumat värittävät nykymaailmaa.
Hizbollahin toiminta linkkinä Iranin ja Venezuelan hallitusten välillä sekä sen jalansija Latinalaisessa Amerikassa on Yhdysvalloille kiusallinen muistutus järjestön mantereidenvälisestä vaikutusvallasta.
Koronan ja kovaotteisen poliisin kurittamat kolumbialaiset sanovat ei veronkorotuksille ja poliisiväkivallalle. Huhtikuun lopulla alkaneet mielenosoitukset ovat jatkoa syksyn 2019 protestiaallolle.
Yhdysvaltojen vanhanaikaiset ja hajanaiset sähköverkot ylläpitävät fossiilista sähköntuotantoa ja altistavat järjestelmän häiriöille. Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii maan sähkönsiirtojärjestelmän modernisointia, kirjoittaa Vesa Vuolle.
Pienten maiden rooli kansainvälisessä politiikassa jää usein marginaaliin, mutta kaikki osapuolet hyötyvät, kun ymmärrys pienten valtioiden logiikasta kasvaa suurvaltojen silmissä.
Pandemia on saanut Perussa humanitaarisen kriisin mittasuhteet. Se on osoittanut, ettei viime vuosikymmenten talouskasvu ole tuonut riittävästi parannuksia julkiseen terveydenhuoltoon tai sosiaaliturvaan. Perulaiset sinnittelevät koronakriisissä yhteisöllisen solidaarisuuden avulla, mutta kriisi on myös saanut arvostamaan vahvempaa valtiota.
Uusi presidentti korostaa liittolaisten ja kumppaneiden merkitystä Yhdysvalloille. Paluuta vanhaan on kuitenkaan turha odottaa, vaan transatlanttisissa suhteissa on syytä lähteä kääntämään uutta sivua.
Kuuban kommunistinen puolue järjesti kahdeksannen puoluekokouksensa 16.–19. huhtikuuta. Kokous valitsi puolueen uudeksi pääsihteeriksi tasavallan presidentti Miguel Díaz-Canel Bermúdezin. Ensimmäistä kertaa 60 vuoteen Kuuban johdossa ei ole Castro.
Konservatiivisen oikeiston ehdokas Guillermo Lasso voitti Ecuadorin presidentinvaalit 4,7 prosenttiyksikön äänierolla toiseksi tulleeseen vasemmiston ennakkosuosikki Andrés Arauziin. Uusi presidentti saa hallittavakseen syvässä talous- ja terveyskriisissä rypevän maan sekä jakautuneen kansan.
Arizonaa koskevassa oikeusjutussa on kyse tärkeästä ennakkopäätöksestä, joka vaikuttaa kaikkien osavaltioiden vaalilakeihin ja yhtäläisen äänioikeuden tulevaisuuteen koko maassa.
Donald Trump teki republikaanien CPAC-kokouksessa selväksi, että hän aikoo jatkossakin olla merkittävässä asemassa puolueessa.
Tämän päivän Rastafari-vaikuttajat ovat kritisoineet George Floydin surmaa seurannutta #blacklivesmatter-liikkeen leviämistä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. He sanovat protestikulttuurin olevan irrallaan afroamerikkalaisen protestikulttuurin historiasta. Rastafarit katsovat, että ensimmäiset rastat ja heidän jälkeläisensä ovat tämän kulttuurin liikkeellepanijoita.
Köydenveto kansallisten symbolien “omistajuudesta” ei ole uutta sen enempää Yhdysvalloissa kuin meillä Suomessakaan. Poliittisessa ja kulttuurisessa kontekstissa pelin tavoite on ryöstää lipun symboliikka oman joukkueen käyttöön.
Yhdysvaltojen rooli demokratian airuena ja vapaan maailman johtajana ei enää ole itsestäänselvyys, vaan jo liittolaisten luottamuksen lunastaminen edellyttää nyt töitä.
Vuoden 2016 rauhansopimus FARC-sissiliikkeen ja Kolumbian hallinnon välillä sytytti toivon kipinän yli 50 vuotta kestäneen sisäisen konfliktin loppumisesta ja uudesta sosiaalisesti oikeudenmukaisemmasta Kolumbiasta. Parin viime vuoden aikana rauhanprosessin ylle on kuitenkin kerääntynyt tummia pilviä.
Faktojen ja tunteiden suhde on tämän hetken poliittisen keskustelun kuuma peruna, ja toistuva ajatus on, että yhteisen faktapohjan puuttuminen tekee aidosta dialogista mahdotonta. Maailmalta löytyy kuitenkin myös esimerkkejä, jotka näyttävät suuntaa yhteistyölle eri ajattelutapojen välillä. Ecuadorin ja Bolivian luonnon oikeudet tunnustavat perustuslakiuudistukset ovat tästä hyvä esimerkki.
Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden välinen Escazún sopimus astuu voimaan vuoden 2021 alussa. Kuusi vuotta kestäneiden neuvotteluiden tuloksena vuonna 2018 syntynyt sopimus on ainutlaatuinen ja merkittävä alueellinen ihmisoikeussopimus
Perulla on ollut neljä presidenttiä viimeisen neljän vuoden sisällä. Pitkittynyt poliittinen kriisi liittyy presidentin ja kongressin väliseen valtakamppailuun.
Jalkapallolegenda Diego Armando Maradona menehtyi 25.11. ja jätti Argentiinan suremaan menetettyä sankariaan.
Yhdysvaltain politiikan heiluriliike jatkuu tulevaisuudessakin, mutta maan ulkopolitiikassa maailman muutos vaikuttaa presidenttiä enemmän.
Yhdysvaltojen vuoden 2020 presidentinvaaleissa latinot ovat äänestäjinä ratkaisevassa asemassa. Floridassa, vaalien vaa’ankieliosavaltiossa, amerikankuubalaiset muodostavat alueen suurimman hispaanisen väestöryhmän.
Yhdysvaltain presidentinvaaleissa äänestetään suurvallan suunnasta ja tehdään päätöksiä, joiden vaikutukset tuntuvat ympäri maailmaa pörsseistä pakolaisleireille.
Yhdysvaltain presidentinvaalit on ratkaistu jo vuodesta 1788 alkaen Suomessakin aiemmin käytössä olleella valitsijamiesvaalitavalla. Lopullisen valinnan tekee kourallinen vaa’ankieliosavaltioita.
Yhdysvaltain presidentinvaalien yhteydessä osavaltiotason vaaleissa valittavat edustajat pääsevät piirtämään vuonna 2021 maan kaikki vaalipiirit uusiksi meneillään olevan väestönlaskennan pohjalta.
Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg elinaikanaan juhlittu ja kunnioitettu, mutta myös mielipiteitä jakanut henkilö. Ginsburgin poismeno lisää kierroksia syksyn presidenttipeliin.
Karibian taloudellinen ja poliittinen haavoittuvuus on covid-19-pandemian myötä jälleen noussut puheenaiheeksi. Kriisin keskellä saarivaltiot etsivät nyt uutta normaalia, jonka perustana olisi kestävämpi tulevaisuus.
Koronavuoden tuomat heilahtelut osakemarkkinoilla ovat lisänneet sijoittajien kiinnostusta kultaan. Kestävätkö Amazonian metsät ja alkuperäiskansat uutta kultakuumetta?
Etelä-Amerikan maat painivat koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ja sosiaalisten vaikutusten kanssa, mutta erityisen hauraassa asemassa ovat mantereen miljoonat kotimaansa jättäneet venezuelalaiset.
Maailman väkiluku kasvaa jatkuvasti ja on vuonna 2020 arviolta 7,6 miljardia. Eri puolilla maailmaa eletään hyvin erilaisissa väestökehityksen vaiheissa: kun yhtäällä haetaan ratkaisuja ikääntymisen haasteisiin, tavoitellaan toisaalla toiveikkaana nuoren väestön mahdollistamaa talouskasvua. Köyhyys, poliittiset kriisit, taloudellinen epätasa-arvo ja muuttoliikkeet vaikuttavat osaltaan eriäviin väestötrendeihin.
Pienen Paraguayn pitkän aikavälin tavoite on profiloitua Etelä-Amerikan energiatuotannon keskukseksi.
The Ulkopolitistin koronaviruskatsaus kurkistaa viidelle mantereelle ja kertoo, millaisiin toimiin covid-19:n hillitsemiseksi on eri puolilla maailmaa ryhdytty. Katsaus raottaa myös ikkunan pandemian synnyttämiin ilmiöihin Lähi-idästä Pohjois-Amerikkaan.
Yhdysvaltain presidentinvaalien alla jokainen ehdokas yrittää houkutella puolelleen vähemmistöjen ääniä. Harva kuitenkaan kiinnittää vielä huomiota aasialaisamerikkalaisiin – pieneen ja poliittisesti passiiviseen, mutta nopeimmin kasvavaan etniseen ryhmään. Donald Trumpin aikakaudella demokraateilla olisi paljon voitettavaa aasialaisväestön aktivoimisessa.
Yhdysvaltojen konservatiivit kokoontuivat helmikuun lopulla vuotuiseen CPAC-konferenssiin. CPAC valmisteli konservatiiveja vuoden 2020 vaalitaistoon ja osoitti, kuinka vakiintunut asema presidentti Donald Trumpilla on konservatiivisen liikkeen sisällä ja miten hän on muokannut konservatiivista sanomaa presidenttiytensä aikana.
Kaipaatko uutta katsottavaa ja haluat samalla sivistää itseäsi? Kiinnostaako turkkilainen räppi, hakkereista kertova draamasarja tai kaipaatko Narcos-sarjan tilalle uutta katsottavaa? The Ulkopolitistin toimitussihteerit esittelevät parhaimmat viihdetärpit omalta seuranta-alueelta kansan iloksi!
Kanadan historia alkuperäiskansojen kanssa on synkkä, mutta sovintoprosessissa on otettu jo useita askelia. Seuraavaksi hallitus on luvannut esittää parlamentille lakialoitteen, joka toisi YK:n alkuperäiskansojen oikeuksien julistuksen (UNDRIP) osaksi maan lainsäädäntöä.
Vuoden ajan Brasilian presidenttinä toimineen Jair Messias Bolsonaron hallitus sai viime joulukuussa hyvän arvosanan vain alle kolmannekselta kansasta. Bolsonaron ensimmäisen vuoden aikana maailmallakin huomiota herättäneiden puheenvuorojen lisäksi kauteen on mahtunut myös uudistuksia, niin hyvässä kuin pahassa.
Demokraattien kärkiehdokkaat pyrkivät maksimoimaan medianäkyvyytensä määrän puolueen esivaaleissa, sillä medianäkyvyys ja kannatus kulkevat käsi kädessä. Näkyvyydellä on poikkeuksellisen suuri merkitys Yhdysvaltojen kaltaisessa vaalijärjestelmässä, jossa on pystyttävä tekemään omasta nimestään tunnettu koko liittovaltiossa ja saamaan riittävästi osavaltiokohtaisia valitsijamiehiä taakseen ehdokkuuden varmistamiseksi.
Boliviassa, Argentiinassa ja Uruguayssa äänestettiin loka- ja marraskuussa 2019. The Ulkopolitist taustoitti kunkin maan tilannetta ennen vaaleja. Kaikissa maissa politiikka on kääntymässä uuteen suuntaan. Alueen tämänhetkiset levottomuudet sekä oikeiston vahvistuva asema tulevat määrittämään tulevien hallitusten politiikkaa.
Tekstin toinen kirjoittaja Viliina Kaikkonen on valmistunut St Andrewsin yliopistosta pääaineena...
Kiinan pyrkimys saada Nicaragua vaihtamaan tunnustuksensa Taiwanista Kiinaan ei riittänyt varmistamaan kiistellyn kanavaprojektin valmistumista.
Siitä lähtien, kun demokratia palautettiin Chileen vuonna 1990, maa on tunnettu suhteellisen...
Uruguayssa vasemmistokoalitio Frente Amplio saattaa joutua luovuttamaan presidentinpalatsin avaimet 15 vuoden valtakauden jälkeen. Koalitio kuitenkin taistelee mantereen poliittisia virtauksia vastaan ja säilynee parlamentin suurimpana puolueena. Uusi populistinen konservatiivipuolue Cabildo Abierto saattaa järjestää vaalien suurimman yllätyksen ja murtaa vanhan järjestyksen.
Presidentti Mauricio Macrin kausi on päättymässä surullisissa merkeissä, kun Argentiina äänestää uudesta presidentistä 27. lokakuuta.
Liberaalit ja konservatiivit ovat rinta rinnan mielipidemittauksissa kaksi päivää ennen Kanadan vaaleja. Kampanjointia ovat leimanneet nykyistä pääministeriä Justin Trudeauta ympäröivät kohut.
Evo Morales kampanjoi välttääkseen toisen kierroksen. Boliviassa pohditaan, voiko lähes 14 vuotta hallinnut presidentti jatkaa virassaan.
Toisen maailmansodan jälkeistä aikaa on määrittänyt dollarin mahtiasema maailmanpolitiikassa. Valuutalla on väliä: dollarin hegemonia on mahdollistanut poikkeuksellisen vaikutusvaltaisen amerikkalaisen ulkopolitiikan.
Peru joutui viime viikon maanantaina erikoiseen tilanteeseen, kun presidentti Martín Vizcarra hajotti kongressin, minkä jälkeen oppositioenemmistöinen kongressi erotti hänet.
Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan tuoksinassa tulleja ei suinkaan aseteta sattumanvaraisesti eri tuotteille, vaan toimet kohdistetaan tarkkaan harkitusti. Sillekin on syynsä, jos joitain tavararyhmiä jätetään toimien ulkopuolelle.
Invisible Heroes-sarja avaa kiinnostavalla tavalla Pinochetin sotilasdiktatuurin alkuaikaa 1970-luvun Chilessä. Sarja voi parhaimmillaan edesauttaa kansallisen trauman käsittelyä maassa, jossa muistamisen jakolinjat ovat edelleen syviä.
Chilessä mapuche-aktiivit vaativat oikeuksia metsäyhtiöiden puristuksiin joutuneeseen La Araucanían alueeseen. Nuoren mapuche-miehen surma on kiihdyttänyt valtion ja alkuperäiskansan konfliktin uudelle kierrokselle, joka puhututtaa yli puoli vuotta tapahtuminen jälkeenkin.
Miten Muellerin pitkään odotettu raportti on vaikuttanut Trumpin suosioon ja onko se rikkonut padon demokraattisen puolueen voittokululle ensi vuoden presidentinvaaleja ajatellen?
Latinalainen Amerikka on ottanut askeleen oikealle. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet etenevät, mutta naisten oikeuksien parantaminen on edelleen hyvin hidasta vauraan pro life-liikkeen ja evankelistikristittyjen vedotessa Raamattuun, seksuaalietiikkaan ja perinteisiin arvoihin.
Feministiset liikkeet elävät Latinalaisessa Amerikassa uutta voimaantumisen kautta. Feministisen keskustelun ydinaiheina ovat naisiin kohdistuvan väkivallan lisäksi esimerkiksi abortin laillistaminen. Sosiaalinen media tarjoaa paitsi keinoja poliittiseen vaikuttamiseen myös helppokäyttöisen areenan purkaa pitkään kytenyttä tyytymättömyyttä sukupuolten väliseen epätasa-arvoon. Mantereen kääntyessä oikealle on valtionpäämiehille luotava painetta naisten oikeuksien edistämiseksi.
Perun entinen presidentti Alan García teki itsemurhan kotonaan keskiviikkona 17. huhtikuuta, kun poliisit tulivat noutamaan häntä korruptiokuulusteluja varten. García jätti ristiriitaisen poliittisen perinnön.
Yhdysvaltojen kurdisuhteet ovat kautta historian perustuneet opportunismiin ja instrumentalismiin. Kurdien itsenäistymis- ja itsehallintopyrkimyksiä on tuettu silloin, kun ne ovat edistäneet Yhdysvalloille tärkeitä geopoliittisia intressejä Levantissa, ja vastustettu silloin, kun ne ovat uhanneet Yhdysvaltain liittolaisten suvereniteettia ja integriteettiä.
Tuoreen Brasilian presidentin alkutaipaleella on jo nähty yhden ministerin erottaminen, ja hallituksen kokoonpano on herättänyt huolta hallituksen militarisoinnista. Näyttää kuitenkin siltä, etteivät skandaalitkaan heikennä presidentin asemaa.
Steve Bannon on kovalla työllä yrittänyt rakentaa ylikansallista äärioikeistolaista liikettä, jonka tarkoituksena on haastaa Euroopan valtaapitävät.
Venezuelan hallintokriisi kärjistyi 23. tammikuuta 2019, kun parlamentin puhemies Juan Guaidó julisti itsensä maan virkaa tekeväksi presidentiksi. Taustalla on monimutkainen tapahtumasarja diktatorisen Maduron ja opposition välillä, jonka myötä maassa on parhaillaan kahden presidentin lisäksi myös kaksi parlamenttia ja kaksi korkeinta oikeutta.
2015 Kanadan tuore liberaalihallitus osallistui näkyvästi Pariisissa käytyihin ilmastoneuvotteluihin ja alkoi ajaa läpi koko maassa toimeenpantavaa hiilimaksua. Kolme vuotta myöhemmin Kanada laahaa pahasti jäljessä Pariisissa sovituista tavoitteista. Tämän lisäksi liittovaltio on päätynyt kyseenalaisen öljyputkihankkeen omistajaksi.
Mitä tarkoitetaan totuudenjälkeisellä ajalla ja onko klikkien ja erilaisten kohujen perässä juokseminen itseisarvo, jolla mediatalot voivat selvitä tulevaisuudessa?
Michelle Obaman elämäkerta on Yhdysvaltojen myydyin kirja tänä vuonna – eikä suotta. Kirja on rehellinen ja kaunistelematon kuvaus siitä, millaista on nousta mustana naisena Etelä-Chicagosta eliittikoulujen kautta Valkoiseen taloon.
Marras-joulukuun vaihteen G20-huippukokous kuvastaa Argentiinan poliittista suunnanmuutosta. Maan aktiivinen ulko- ja talouspolitiikka on otettu talouskriisin pyörteissä vastaan kaksijakoisin tunnelmin.
Meksikon tuoreelta presidentiltä toivotaan muutosta. Lähikuukaudet näyttävät, hallitseeko AMLO populistisesti, vai saako hän käännettyä väkivallan ja korruption syövyttämän maan kurssia.
Yhdysvaltain välivaalien lopputulos oli tasapeli, joka tarjosi molemmille puolueille aihetta sekä tyytyväisyyteen että tyytymättömyyteen. Republikaanien lähtöasetelma oli kuitenkin demokraatteja haasteellisempi, ja lopputulos lisännee heidän toivoaan seuraavien presidentinvaalien suhteen.
Valtaapitävät republikaanit ja opposition demokraatit ottavat toisistaan mittaa huomisen välivaaleissa, joissa arvioidaan Yhdysvaltain politiikan uskottavuus ja yhteiskunnan yhtenäisyys.
Oikeistolainen Jair Bolsonaro valittiin sunnuntaina Brasilian seuraavaksi presidentiksi selvin lukemin. Viimeistään Bolsonaron valinnan myötä Brasilia on liittynyt tiiviisti osaksi Latinalaisen Amerikan kasvavaa oikeistohallitusten joukkoa.
Kanadassa kannabiksen viihdekäyttö on laillista 17.10. alkaen. The Ulkopolitist esittää vastaukset kolmeen kysymykseen laillistamisen kansainvälisistä vaikutuksista.
Yhdysvaltain kongressivaalien merkitys ei rajaudu maan sisäpoliittisiin kamppailuihin. Vaalien tuloksella voi olla kauaskantoisia vaikutuksia myös maan ulkopolitiittiselle suunnalle ja sitä kautta koko kansainväliselle yhteisölle.
Bolivian presidentti Evo Moralesin uhkarohkea manööveri kansainvälisen oikeuden ristiaallokossa epäonnistui surkeasti, kun Bolivia ei saanut haluamaansa ratkaisua Atacaman rajakiistaan Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Bolivian unelma merestä kariutui, ja oppositio on vetämässä Moralesia kölin alta. Puhaltavatko Chilen ja Bolivian suhteissa uudet tuulet ensi vuoden vaalien jälkeen?
Yhdysvallat ja Kanada pääsivät sunnuntaina 30. syyskuuta sopuun vuodesta 1994 asti voimassa olleen Nafta-sopimuksen päivittämisestä. Yli vuoden kestäneet neuvottelut ovat aiheuttaneet säröjä maiden välisiin suhteisiin, mutta vapaakaupan jatkon varmistuminen antaa hyvät edellytykset yhteistyön elpymiselle kohti entistä tasoa.
Brasilian presidentinvaaleissa pelikentälle on astunut uusi tulokas, oikeistopopulistinen Jair Bolsonaro. Konservatiiviset arvot ovat nousseet vaalikampanjan kärkeen, mutta samalla Brasiliaan on syntynyt ennennäkemättömän voimakas vastaliike, jonka kantavana voimana ovat naiset.
Kesäkuun alussa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin teräs- ja alumiinitullit aiheuttivat huolta transatlanttisesta kauppasodasta. Vaikka Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin yhteistyötä määrittää voimakas keskinäinen riippuvuus, kauppasuhteen viimeaikainen kehitys on sisältänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Bolivia pitää pääsyä Tyynellemerelle vielä 130 vuoden sisämaasaarron jälkeenkin kansallisena elinehtona eikä aio antaa periksi vaatimuksistaan. Chile on vuoden 2010 jälkeen kaivautunut yhä syvemmälle poteroonsa.
Presidenttien korruptio-oikeudenkäynnit ovat edelleen kesken, eikä tuomioita ole vielä annettu. Odebrechtin entisten työntekijöiden tunnustukset ja ilmi tulleet todisteet ovat kuitenkin sen verran raskauttavia, että eturivin poliitikkojen tuleva vankilatuomio näyttää vääjäämättömältä.
Latinalainen Amerikka on ollut Yhdysvaltain geopoliittista etupiiriä jo 1800-luvulta lähtien, mutta nyt “takapihalle” on ilmaantunut uusi ja voimakas toimija: Kiina.
Femicidiot koskettavat käytännössä koko Latinalaista Amerikkaa, mutta aktiivinen kansalaisyhteiskunta sekä orastavat toimet viranomaisten taholta parantavat mahdollisuuksia puuttua sukupuolisidonnaiseen väkivaltaan.
Yhdysvallat on pidemmän aikaa kokenut keskusjohtoisen Kiinan pelaavan kansainvälisessä kaupassa eri pelisäännöillä kuin muut valtiot. Samaan aikaan maailmantalouden voimakaksikon välinen kilpailu johtajuudesta tulevaisuuden teknologioiden, kuten tekoälyn ja viidennen sukupolven langattomien tiedonsiirtojärjestelmien (5G), kanssa on kiristynyt.
Mitä huumeita kaksoismantereella käytetään ja kenen toimesta? Millaisia seurauksia käytöllä on? Entä miten käyttöön liittyviä ongelmia on pyritty ratkaisemaan?
Huumeiden kuljetusreittejä Amerikan kaksoismantereella ohjaavat lukuisat järjestäytyneet kansainväliset rikollisverkostot. Ne ovat pääroolissa The Ulkopolitistin “huumetrilogian” toisessa osassa, jossa valotetaan rikollisjärjestöjen maailmalle ulottuvia huumeiden salakuljetusreittejä ja toimintatapoja Amerikoissa.
The Ulkopolitist sukeltaa huumetuotannon ja salakuljetusreittien piinkovaan alamaailmaan Latinalaisessa Amerikassa.
Huumausaineiden ympärillä pyörii Amerikan mantereella valtava transnationaalinen bisnes, joka on kuitenkin huomattavasti monisyisempi kuin mitä ensi näkemältä voisi olettaa. The Ulkopolitist perehtyy tarkemmin aiheeseen nyt alkavassa kolmiosaisessa kirjoitussarjassa.
Lokakuun 17. päivänä Etelä-Argentiinassa virtaavasta Chubut-joesta löytyi ruumis. Se kuului Santiago Maldonado -nimiselle nuorukaiselle, jonka katoamistapaus ehti dominoida maan pääuutisia kaksi ja puoli kuukautta. Samalla kun Maldonadon kohtalon arvoitusta yhä selvitellään, tapaus ehti kertaheitolla repiä auki argentiinalaisen yhteiskunnan syvimmät haavat.
Professori Stefan Forssin mukaan suurin ongelma ydinaseriisunnalle on Venäjän ydinasepolitiikan muuttuminen ja pitkään kestänyt raju ydinasevarustelu.
Yhdysvaltain ja Meksikon lähtökohdat ja tavoitteet vapaakauppasopimus Naftan uudelleenneuvotteluissa eroavat monilta osin, samoin kuin se miten Nafta on tähän asti maihin vaikuttanut. Parhaimmillaan uudelleenneuvottelut tarjoavat väylän sopimuksen päivittämiseen tälle vuosituhannelle. Pahimmillaan neuvottelijat ajautuvat umpikujaan ja koko sopimus hajoaa.
Latinalaiselle Amerikalle tyypillinen väkivalta keskittyy ennen kaikkea kaupunkeihin, joissa se linkittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja huumekauppaan ollen usein hyvinkin näkyvää ja raakaa.
Kansalaisyhteiskunta toimi aktiivisesti Meksikon syyskuisen maanjäristyksen pelastustöissä. On vielä epäselvää, miten järistys ja sen jälkeiset tapahtumat vaikuttavat maan yhteiskunnalliseen suuntaan.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on historiallisen epäsuosittu, ja hänen kautensa ei ole vakuuttanut. Trump voi kuitenkin aina syyttää kongressia ja sen republikaanijohtoa heikoista tuloksista.
Venäjän ei löydä paikkaa eurooppalaisessa turvallisuusjärjestyksessä, ennen kuin se oppii harjoittamaan legitiimiä suurvaltapolitiikkaa.
Trumpilla tuskin on poliittista pääomaa kääntää Yhdysvaltojen kauppapolitiikka päälaelleen.
Meksikon presidentiksi vuonna 2012 valitun Enrique Peña Nieton valtakaudesta on alun hehkutuksen jälkeen tulossa mahalasku.
Gyasin kenties tärkein vahvuus on kyky nostaa niitä ääniä ja historioita esiin, jotka liian usein jäävät joko kokonaan pois tai tulevat ulkoa käsin kerrotuiksi.
Toissa yönä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti määränneensä ohjusiskun Syyriaan...
Valkoisen talon kansallisen kauppaneuvoston johtajan Peter Navarron maalailemat Kiina-uhkakuvat eivät lupaa hyvää kahden maailman suurimman talouden välisille suhteille.
Kiinan ja Taiwanin väliset jännitteet ovat yksi palanen Etelä-Kiinan merellä käynnissä olevassa pelissä, jossa Kiina koettelee naapuriensa sietokykyjen rajoja pyrkiessään kasvattamaan vaikutuspiiriään.
Monella Keski-Amerikan maalla on takanaan synkkä historia. Viimeaikaiset askeleet demokratian suuntaan ovat olleet varovaisia.
Etelä-Amerikan suurvalta Brasilia rypee poliittisessa ja taloudellisessa kriisissä.
Trumpin hallinnon terrorisminvastainen tekee siitä, entistä houkuttelevamman kohteen terrorismille.
Mikä on asiantuntijapiireissä arvostusta nauttivan, mutta politiikassa tuntemattomamman H.R. McMasterin tausta?
Hanna Harrison arvioi Barack Obaman poliittista perintöä, joka ei suinkaan ole yksiselitteinen.
Miten Donald Trump vaikuttaa Suomen turvallisuuspoliittiseen asemaan ja kuinka Yhdysvaltain uuden hallinnon kanssa kannattaa menetellä?
Millainen mies on nimittäjänsä kanssa olennaisistakin seikoista eri mieltä oleva Yhdysvaltain uusi puolustusministeri?
Minkälainen mies on yhdysvaltain 45. presidentti Donald Trump? Ilkka Tiensuu arvioi Laura ja Saska Saarikosken Trump-kirjan.
Donald Trumpin astuessa Yhdysvaltain presidentin virkaan Euroopassa on syytä kysyä, voiko Yhdysvaltain rooliin Euroopan puolustuksessa enää luottaa.
Meksikoa koskettavassa siirtolaisuuskeskustelussa huomio keskittyy hyvin usein maan pohjoisrajaan....
Öljy-yhtiö ExxonMobilin toimitusjohtaja Rex Tillerson on varmistunut Donald Trumpin uudeksi...
Itsenäisyyspäiviä juhlitaan usein riehakkaimmin valtioiden nuoruudessa, kun saavutettu...
Yhdysvaltain presidenttinä aloittavan Donald Trumpin ulkopoliittinen retoriikka on herättänyt...
Yhdysvaltain presidenttinä aloittavan Donald Trumpin ulkopoliittinen retoriikka on herättänyt...
Yhdysvaltain presidentinvaalit henkilöityvät aina pääpuolueiden ehdokkaisiin, mutta tänä vuonna...
Vaikuttavassa viimevuotisessa draamaelokuvassa Der Staat gegen Fritz Bauer saksanjuutalainen...
Huolimatta siitä, että Yhdysvaltojen presidentinvaalin ääntenlaskua ei ole vielä saatu päätökseen...
Yhdysvaltain presidentinvaalien kaartuessa loppusuoralle gallupjohtoa pitää edelleen Hillary...
Marraskuun 8. päivänä 1994 republikaanit juhlivat Yhdysvalloissa. GOP oli ottanut Newt Gingrichin...
Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 2016 naiseudesta on tullut vaaliase. Sen lisäksi, että...
Jos neuvottelut transatlanttisesta kauppa- ja investointikumppanuudesta (TTIP) ratkaistaisiin...
Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäinen vaaliväittely Donald Trumpin ja Hillary Clintonin...
Elmo Rissanen opiskelee European Studies -maisteriohjelmassa Helsingin yliopiston...
Huhtikuussa julkaistu Nato-selvitys pyrki antamaan Nato-keskustelulle asiantuntevan viitekehyksen, selvityksen heikoin anti oli kuitenkin Venäjän aiheuttaman uhan tarkempi arviointi ja analyysi siitä, millä tavalla Suomen Nato-jäsenyys vaikuttaisi ei vain Suomeen, vaan laajemmin Venäjän ja Euroopan suhteiden pidempiaikaiseen kehitykseen. Näitä kahta kysymystä lähemmin tarkasteltaessa, herää kolmas kysymys: Heikentäisikö Suomen Nato-jäsenyys mahdollisuutta luoda sääntöihin ja yhteisiin instituutioihin perustuva turvallisuusjärjestys Euroopan ja Venäjän välille?
Yhdysvaltalainen raskaan sarjan Venäjä-tutkija Robert Legvold on kirjoittanut pari vuotta sitten...
Pariisin ilmastosopimus solmittiin puoli vuotta sitten, 12.12.2015. Sopimus avattiin...
Yksityisyyden suoja voidaan lukea niiden ilmiöiden joukkoon, jotka internet on mullistanut täysin....
Topias Uotila on turvallisuuspolitiikan ja sotataidon harrastaja sekä aktiivinen reserviläinen....
Ei ollut sattumaa, että huhtikuun lopulle sijoittuivat sekä Obaman vierailu Euroopassa että EU:n...
Lähteä vaiko eikö lähteä Euroopan unionista? Brittiäänestäjät pääsevät ratkaisemaan tämän pulman...
Peräsin tammikuun kirjoituksessani konkretiaa suomalaiseen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun....
Vanha politiikan totuus kuuluu, että niin on kuin näyttää. Pohjimmiltaan jokaisen yksilön intuitio...
Hillary tekstaa. (Texts from Hillary) “Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta...
Kansainvälisten suhteiden määräävimpiä piirteitä on sen tavaton inhimillisyys. Valtiojohtajat ovat...
Aarne Granlund on ilmastonmuutokseen ja energiapolitiikkaan erikoistunut opiskelija Helsingin...
Tammikuun 12. päivänä tuli kuusi vuotta täyteen Haitin tuhoisasta maanjäristyksestä, jossa yli...
Yhdysvaltain presidentinvaalien esivaalit alkavat tänään Iowan vaalikokouksilla jo yli...
Yhdysvaltain demokraattisen puolueen lähenevät esivaalit ovat viimeisen puolen vuoden aikana...
Davin Leivonen on suomalaiskanadalainen poliitikan tutkimuksen kandidaatti Toronton yliopistosta....
Yhdysvaltain suhteellisen globaalin aseman lasku, ja ”muiden nousu” on ollut varsinkin populäärien...
Niklas Saxén on valtiotieteiden maisteri ja on erikoistunut rauhan- ja konfliktintutkimukseen. Hän...
Me ihmiset näemme historian helposti enemmän tai vähemmän lineaarisena prosessina. Kehitys...
Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin väliset neuvottelut transatlanttisesta kauppa- ja...
Indonesiasta on tullut siellä riehuvien turvesoiden ja metsien palojen johdosta vuoden pahin...
Tämä on kolmas ja viimeinen osa republikaanien esivaaliasetelmia ruotivasta kirjoituksesta....
Tämä on toinen osa Yhdysvaltain republikaanisen puolueen esivaaliasetelmia ja -ehdokkaita...
Poliittisten henkilövalintojen vastine Oscar-gaalalle tai Super Bowlille, Yhdysvaltain...
Venäläisten kansanlaulujen taitaja on kihartanut otsalleen kuusi symmetristä valkoista korkkiruuvia. Hän laulaa kameralle Katjušaa Buenos Airesissa. Ensimmäisen säkeen jälkeen laulajan ääni nousee niin korkealle, että se muuttuu...
Intian pääministeri Narendra Modi vieraili jo toista kertaa reilun vuoden kestäneen...
Yhdysvallat ja 11 muuta Tyynenmeren valtiota ovat saavuttaneet poliittisen sovun Trans-Pacifc...
Foreign Policy julkaisi 18. syyskuuta artikkelin siitä, miten Yhdysvaltain puolustusministeriö...
Presidentti Sauli Niinistö toivoi Syyrian kriisiin viitaten suurvaltojen lähentyvän toisiaan. Yhteinen nimittäjä hänen mukaansa voisi löytyä vihollisuuksista ISIS:ä vastaan. Venäjän lisääntyvä sotilaallinen läsnäolo Syyriassa...
”Tunnen Joen ja luotan häneen” sanoo Yhdysvaltain Presidentti Barack Obama Valkoisen talon...
”Health care! We are going to fix it!” Yhdysvaltalaisen republikaanien presidenttiehdokkaan Donald...
Britannian työväenpuolueen yllättävä puheenjohtajakisa lähestyy loppusuoraa. Labourin sisäinen...
Helsingin yliopiston poliittisen historian professori Kimmo Rentola kirjoitti osuvasti Helsingin Sanomien kolumnissaan, että ”Venäjän ja EU:n suhteiden kriisin yksi uhri on historia”. Venäjällä historia on valjastettu vahvaksi...
Euroopan turvallisuusjärjestyksen on sanottu olevan kriisissä johtuen Venäjän voimapolitiikasta....
Tarja Cronberg toimii Tukholman kansainvälisen rauhantutkimusinstituutin (SIPRI) Euroopan turvallisuusohjelmassa. Ennen siirtymistään SIPRI:in hän on ollut mm. Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin Iran...
Keväällä pitäjien koulukeskusten liikuntasalit ja auditoriot täyttyvät toisaalta politiikasta kiinnostuneesta väestä ja toisaalta Arkadianmäelle haikailevista kansanedustajaehdokkaista. Läpi tasavallan ehdokkailta tentataan...
Iltalehden pääkirjoitus 24.1.2015 on huomionarvoinen paitsi sattumanvaraisen historiallisten anekdoottien käytön niin myös siinä esitetyn Baltian maiden ja Suomen turvallisuuspoliittista asemaa koskevan pohdinnan takia. Ei sen...
Helsingin Sanomat tiputti sunnuntainumerossaan 18. tammikuuta pienoisen ulko- ja...
Antti Paronen toimii tutkijaupseerina Maanpuolustuskorkeakoulussa.Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on esittänyt tavoitteekseen tuhota Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvan ryhmittymän. Tämän tavoitteen saavuttamiseen...
Kuva: Timo Newton-Syms / Flickr. Joulun kunniaksi The Ulkopolitist kävi juttureissulla Lapissa ja...
Onko maailma lännen ja Venäjän vastakkainasettelun myötä uuden kylmän sodan partaalla? Tätä pelkää...
The Ulkopolitist järjesti historiansa ensimmäisen paneelikeskustelun 2. joulukuuta. Paikkana oli...
TTIP-neuvottelut ovat pitkän Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin välisen taloudellisen lähentymisen ja tunnustelun huipentuma. Sinänsä ajatus transatlanttisesta kaupankäynnin ympärille muotoutuvasta allianssista ei ole uusi, sillä...
Suomalaiset vertaavat itseään yleensä Ruotsiin. Oli kyseessä sitten euroviisumenestys, lihapullat tai ulkopolitiikka. Itämeren turvallisuustilanteen yleinen kiristyminen Ukrainan kriisin seurauksena on saanut Suomen...
Syyskuun alussa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry yhdessä puolustusministeri Chuck Hagelin kanssa julisti kansainvälisen koalition synnyn, jonka tehtävänä on Islamilaisen valtion uhkan heikentäminen ja tuhoaminen. Noin...
kuva: Paul Shaw (flickr) Viime viikolla Walesissa pidetyn Naton huippukokouksen asialistalla ei...
”Sotiiko Venäjä Ukrainassa, ja jos kyllä niin millä perusteilla? Jos ei, niin ketkä makaavat tuoreissa haudoissa?” kysyi venäläisen laatulehti Vedemostin pääkirjoitus eilen 27. elokuuta. Kriisin syventyessä...
Pääsiäinen, tuo mämmin ja pajunkissojen keväinen juhla! Virpomista, varpomista, noitia, trulleja sekä pastorillinen europarlamentaarikko maalaamassa televisiolähetyksessä pääsiäismunia tietävä hymy huulillaan… Kuten monissa...
Suomessa ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu velloo entistä vahvempana, ja mielipiteiden kirjo on varsin laaja. Ukrainan tilanne on ollut kaikkien huulilla. Valtavirtaa edustanee Venäjän toimiin kielteisesti ja...
Viime kuun lopulla Kiina teki rohkean, jopa röyhkeän siirron Itä-Kiinan meren merialuekiistassa. Se julisti yksipuolisesti Itä-Kiinan merelle ilmapuolustusalueen, joka ulottuu jopa 300 meripeninkulmaa (noin 500 kilometriä)...
Niklas Saxén on työskennellyt vuoden Kolumbiassa humanitaarisena työntekijänä. Artikkeli edustaa...
Viime sunnuntainen alustava sopu P5+1:n ja Iranin välillä ydinkiistan ratkaisemiseksi seuraavan 6–12 kuukauden aikana on saanut Lähi-idässä vaihtelevan vastaanoton. Toistaiseksi sovun puolelle ovat asettuneet muun muassa...
Tanskalaisella ja suomalaisella ulkopoliittisella keskustelulla on mielenkiintoinen yhtymäkohta. Molemmissa maissa ulko- ja turvallisuuspolitiikan suuntaviivoista vallitsee laaja-alainen konsensus, halu olla keikuttamatta pientä...
Suomessa idea pohjoismaisen yhteistyön kokonaisvaltaisesta syventämisestä nauttii laajaa...
Transatlanttisen suhteen toimivuudella on ollut lähtemätön vaikutus maailmanpolitiikkaan. Yhdysvaltain Euroopalle antamat turvatakuut ovat olleet mahdollistamassa integraatioprosessia, joka on yskähtelyistään huolimatta...
Maailma muuttuu, Suomen turvallisuuspoliittiset väännöt eivät. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen vanha liittoutumisteema on jälleen noussut esille. Se, että Nato-jäsenyys kummittelee yhä eräänä vaihtoehtona, ei ole missään...
Susanna Hast, YTT, on vieraileva tutkija Genevessä IHEID:ssä ja kumppani Aleksanteri-instituutin huippuyksikössä (Venäjän modernisaation valinnat). Venäjään liittyvä mielikuvitus on pahasti jämähtänyt kolmenkymmenen vuoden...
Edellisessä postauksessaan kollegani Mies ulkosuomalainen on aivan oikeassa. Diplomatia-keskeinen Syyria-politiikka on optimaalisin tapa hakea ratkaisua Syyrian tilanteeseen – ellei länsimaiden tarkoituksena sitten ole...
Vaikka Yhdysvaltain suorittamista lennokki-iskuista on usein uutisoitu, ne ovat herättäneet Suomessa vähänlaisesti keskustelua. Aihe ei tietysti ole ollut kovin läheinen tai relevantti Suomelle, mutta toisaalta...
Barack Obama vannoi sunnuntaina 21. tammikuuta toisen kauden virkavalansa. Monet kommentaattorit uskovat Obaman keskittyvän seuraavan neljän vuoden aikana ulkopolitiikkaan. Tämä johtuu amerikkalaisen poliittisen kentän syvästä...
Vuodesta 1945 vuoteen 1996, jolloin YK:n yleiskokous hyväksyi CTBT:n eli...
Kaskun mukaan Gazan kiivaiden taisteluiden aikana tuoreeltaan uudelleenvalittu Yhdysvaltojen...
Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat tältä erää ohi, mutta masennukseen ei ole aihetta. Kahden vuoden kuluttua äänestetään taas kaikista edustajainhuoneen jäsenistä ja kolmasosasta senaattoreista. Jos tällaiset pienemmän luokan...
Eilen käytiin kiistatta tämän vuoden kansainvälispoliittisesti merkittävimmät vaalit. Voittajaksi...
Syyskuun 11. terrori-iskujen muistopäivänä Libya palasi parrasvaloihin kun Bengazissa sijaitsevaa Yhdysvaltain konsulaattia vastaan suoritettiin mitä ilmeisemmin koordinoitu hyökkäys, joka vaati maan suurlähettilään J....
Viime viikkoina Toyotalla ajaminen ja sushi-ravintolassa syöminen ei ole ollut Kiinassa in. Vihaiset kansanjoukot ovat piirittäneet Japanin lähetystöä Pekingissä ja tuhonneet japanilaisten omaisuutta ympäri maata. Tuorein...
Vuoden 2011 loppupuolella maailmanlaajuiseksi ilmiöksi levinnyt Occupy-liike nosti tuloerojen kasvun ja taloudellisen tasa-arvon näkyvästi yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vaikka liike onkin rakenteeltaan hajanainen eikä...
On hyvin hankala kirjoittaa ajankohtaisesti Egyptistä, kun joka viikko tuntuu tapahtuvan jotain...
Matti Pesu on kansainvälisen politiikan opiskelija Tampereen yliopistossa. Matti kirjoittaa samaan...
Miehittämättömät lennokit ovat olleet osa Yhdysvaltain terrorisminvastaista sotaa pian jo vuosikymmenen: ensimmäinen isku Pakistanissa tehtiin tiettävästi vuonna 2004. Kuitenkin vasta Obaman presidenttiyden aikana...
Venäjän asevoimien komentaja kenraali Nikolai Makarov esitti keskiviikkoissa puheessa Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa kovaa kriitiikkiä Naton, EU:n ja pohjoismaiden puolustusyhteistyökehityksistä ja näki Suomen...
Viikko sitten maanantaina päättyi Chicagossa kaksipäiväinen Naton huippukokous, joka oli jälleen kerran (totta kai) Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussenin mukaan ’menestys’. Kokouksen päättävässä...
”Lähde elämäsi saaristoristeilylle!”, they said…”Nauti auringosta ja...
Johannes Hautaviita kirjoitti aikaisemmin tässä kuussa Suomen Kuvalehden Eri mieltä -blogissa...
The Ulkopolitist haastatteli huhtikuun lopulla Vihreiden puheenjohtajaa, ympäristöministeri Ville...
War on women – sota naisia vastaan. Siinä termi, jolla republikaanien esivaalitaistoa on kuvailtu...
Pitkään vaikutti siltä, että Kiinan nousu maailmanpolitiikan areenalle tapahtuisi rauhanomaisesti....
Antti Kirkkala opiskelee yleistä valtio-oppia Helsingin yliopistossa. Republikaanien pitkään...
USA:n presidentinvaalit lähestyvät, joten kaivakaa, hyvät lukijat, sipsit ja dipit esiin....
Sunnuntaina 12.2.2012, julkaistiin Aamulehdessä The Ulkopolitistin avoin kirje tulevalle...
UIkoministeri Erkki Tuomioja tapaamassa Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussenia 23.1.2012. Kuva:...
Äskettäisessä blogikirjoituksessaan Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Markus Ylimaa pohti Naton...
Jännitteet Persianlahdella ovat olleet viime aikoina korkealla, ja vuodenvaihteen jälkeen ne ovat...
Vastikään ilmestynyt Ulkopolitiikka-lehden uusin numero sisälsi kirjoituksen Iranin ydinaseesta, ja kysyi, miksi Iranilla ei saisi olla ydinaseita. Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen dosentti Stefan Forss...
Suomalaista ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua seuraamaton voisi luulla, että...
Euroopan integraation tarina alkaa useimmissa tekstikirjoissa vuodesta 1945; suuren sodan...
Vaalipaneelien yleistyminen on varma merkki presidentinvaalien lähestymisestä. Asialla ovat olleet...
Helsingin Sanomat julkaisi männäviikolla mielenkiintoisen selvityksen, jonka mukaan Ulkoministeriö...
Muammar Gaddafin äkillinen, vaikkei yllättävä, kuolema on nostattanut paljon keskustelua Libyan...
Palestiinan tunnustaminen YK:ssa ei automaattisesti helpota Israelin sotarikosepäilyjen...
Eilen tuli kuluneeksi kymmenen vuotta syyskuun 11. päivän iskuista vuonna 2001. Kuvat World Trade...
Princetonin yliopiston professori, EU-integraatioteorioiden jumala (ja oopperakriitikko!) Andrew...
Vuoden 2011 merkittävimpiin tahtumiin lukeutuu pitkään jahdatun Osama bin Ladenin tapon. Al Qaedan johtajan ja keulakuvan kuolema puhutti myös Ulkopolitistissä. Pohdimme kuinka se vaikutti Al-Qaedaan operatiivisesti, tapon...
Viime viikolla paljastui “maailman laajin verkkohyökkäysvyyhti”, jossa 72 eri organisaatiota on...
Oh say does that star-spangled banner yet wave, over the tower of ivory and the home of...
Tänään vietetään Kanada-päivää – päivää jolloin juhlitaan Kanadan federaation syntyä lähes...
Westminster Abbeyssa toissa päivänä sattunut inhimillinen kömmähdys tuonee hieman lisävalaistusta...
Lähi-idän vallankumouksellinen ilmapiiri on näemmä ylittänyt Välimeren ja rantautunut Espanjaan. Omanarvontunnon kaipuu on motivoinut 60,000 espanjalaista protestoimaan työttömyyttä ja talouden tilaa kaupungeissa kautta maan....