Ilkka Tiensuu – toimitussihteeri

Ilkka Tiensuu – toimitussihteeri

Ilkka Tiensuu on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta Helsingin ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa sekä taloustieteitä ITESM:ssä Meksikossa. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta ja valtionhallinnosta sekä ulko- ja sisäministeriön hallinnonaloilta. – Lue Ilkan kirjoittamat jutut.

Mirka Wendt – toimitussihteeri

Mirka Wendt – toimitussihteeri

Mirka Wendt on Helsingin yliopistosta valmistunut VTM pääaineena maailmanpolitiikka. Opinnoissaan hän erikoistui Latinalaiseen Amerikkaan, rauhan- ja konfliktintutkimukseen sekä kehitysmaatutkimukseen. Työkokemusta hänellä on Suomen edustustoista New Yorkissa ja Brasiliassa, UNDP:ltä Rio de Janeirossa, saksalaiselta kehitysyhteistyötoimijalta GIZ:lta sekä kehitysyhteistyökonsultoinnista Latinalaisessa Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa. – Lue Mirkan kirjoittamat jutut.

Tuulikki Olander – toimittaja

Tuulikki Olander – toimittaja

Tuulikki Olander on valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi pääaineenaan yleinen valtio-oppi. Opinnoissaan hän keskittyi organisaatiotutkimukseen, innovaatiopolitiikkaan ja kasvatustieteeseen. Tällä hetkellä Tuulikki asuu ja työskentelee viestintätehtävissä Kanadassa seuraten aktiivisesti Pohjois-Amerikan politiikkaa. Aikaisempaa työkokemusta hänellä on muun muassa tutkimus- ja innovaatiopolitiikan parista Suomesta ja Brysselistä. – Lue Tuulikin kirjoittamat jutut.

Heidi Lipsanen – toimittaja

Heidi Lipsanen – toimittaja

Heidi Lipsanen on toimittaja ja videotuottaja, joka on vuosien varrella tuottanut juttuja yli tusinasta maita etupäässä suomalaiselle yleisölle. Hänen erikoistumisalueensa ovat latinalainen Amerikka ja Etelä-Aasia. Heidi on toiminut Ylen Brasilian kirjeenvaihtajana kahdesti. Heidillä on maisterintutkinnot Columbia Journalism Schoolista New Yorkista ja Manchesterin yliopiston Granada Centre for Visual Anthropology –opinahjosta.

Lauri Kangasniemi – kirjoittaja

Lauri Kangasniemi – kirjoittaja

Lauri Kangasniemi on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Lauri työskentelee taloudellisten ulkosuhteiden parissa ulkoministeriössä. Hänellä on aiempaa työkokemusta Business Finlandista, Elinkeinoelämän keskusliitosta ja Euroopan komissiosta. – Lue Laurin kirjoittamat jutut.

Kukka-Maria Ahokas – kirjoittaja

Kukka-Maria Ahokas – kirjoittaja

Kukka-Maria Ahokas on alue- ja kulttuurintutkija, Latinalaiseen Amerikkaan erikoistunut viestijä ja vapaa toimittaja. Hän on perehtynyt etenkin Perun yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Hänen valokuviaan voi nähdä täällä.Lue Kukka-Marian kirjoittamat jutut.

Roope Kinisjärvi – kirjoittaja

Roope Kinisjärvi – kirjoittaja

Roope Kinisjärvi on poliittisen historian maisteriopiskelija Turun yliopistossa. Roope on erikoistunut opinnoissaan kansainvälisten suhteiden, diplomatian ja Suomen kehityspolitiikan historiaan. Lisäksi Roope on asunut Santiago de Chilessä ja seuraa aktiivisesti Latinalaisen Amerikan politiikkaa. – Lue Roopen kirjoittamat jutut.

Tuure-Eerik Niemi – kirjoittaja

Tuure-Eerik Niemi – kirjoittaja

Tuure-Eerik Niemi työskentelee tutkimusassistenttina EU-päätöksenteon ja puolustus-, turvallisuus- ja infrastruktuurianalyysien parissa Brysselissä. Tuure on opiskellut transatlanttisia suhteita ja kansainvälistä kauppapolitiikkaa Columbian yliopistossa sekä EU-ulkosuhdehallintoa ja poliittista riskianalyysiä College of Europessa. Hän on myös työskennellyt tutkimusprojekteissa ja kansalaisjärjestöissä New Yorkissa, Haagissa, Detroitissa ja Helsingissä. – Lue Tuure-Erikin kirjoittamat jutut.

Ella Virtanen – kirjoittaja

Ella Virtanen – kirjoittaja

Ella Virtanen on poliittisen historian maisteri Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta sekä kansainvälisten suhteiden maisteri argentiinalaisesta Universidad de Belgranosta. Häntä kiinnostavat erilaiset ihmisoikeus ja tasa-arvoteemat sekä Latinalainen Amerikka, missä hän on asunut on-offisti vuodesta 2014. Ella on työskennellyt muun muassa talousrikollisuuden tutkijana Nordealla, Suomen Pakolaisavulla sekä Suomen suurlähetystöissä Santiago de Chilessä ja Buenos Airesissa.– Lue Ellan kirjoittamat jutut.

Juha Kekomäki – kirjoittaja

Juha Kekomäki – kirjoittaja

Juha Kekomäki on valmistunut Tampereen yliopistosta historia pääaineenaan, minkä lisäksi hänellä on työn alla Helsingin yliopistolla poliittisen historian väitöskirja, jossa käsitellään konservatiivien historiapolitiikkaa Yhdysvalloissa 2000-luvulla. Tällä hetkellä Juha toimii Head of Media Analyticsin tehtävissä Meltwaterilla.