Sota ”fanittamista” vastaan – Kiinan populaarikulttuuri totalitarismin puristuksessa
Kommunistinen puolue haluaisi, että nuoret fanittaisivat enemmän Xi Jingpingiä ja vähemmän popstaroja.
Kommunistinen puolue haluaisi, että nuoret fanittaisivat enemmän Xi Jingpingiä ja vähemmän popstaroja.
Australia ja Yhdysvallat hermostuivat Salomonsaarten sopimuksesta Kiinan kanssa. Jos maat haluavat etsiä syyllisiä tapahtuman taustalta, löytyvät ne kuitenkin peilistä.
Kiina pyrkii kasvattamaan talouden kakkua, mutta radikaalit muutokset eivät tule olemaan helppoja.
Japani näkee nykyisin myös naapurustonsa tilanteen yhä turvattomampana.
Aikaisemmin fossiilivoimaloihin avokätisesti investoinut Kiina on siirtynyt tukemaan uusiutuvaa energiaa etenkin Kaakkois-Aasiassa.
Sotilasvallankaappauksesta on vierähtänyt vuosi. Tänä aikana Myanmarin tilanne on kuitenkin kadonnut julkisuudesta lähes kokonaan.
Japanin talous on kaivannut uudistuksia jo kolmen vuosikymmenen ajan. Samalla maa on edelleen yksi maailman suurimmista talouksista. Japanin tulevaisuuden kehitys on tärkeää myös EU:lle.
Ydinaseilla on Kiinalle suuri ideologinen painoarvo. Tarkkaa tietoa maan ydinkärkien lukumäärästä ei kuitenkaan ole.
Silkkitie-hankkeet, susidiplomaatit ja strateginen sivusta seuraaminen ovat keinoja, joilla Kiina pyrkii kasvattamaan vaikutusvaltaansa rajojensa ulkopuolella. Mutta mihin Kiina loppujen lopuksi pyrkii?
Unionin Kiina-linja on viime vuosina tiukentunut, joskin eri EU:n instituutiot suhtautuvat Kiinaan edelleen hieman eri tavoin.
Washington D.C.:ssä on palattu terrorismin torjuntaan tähtäävistä ikuisuussodista takaisin vanhaan kunnon suurvaltasotaan.
Väki vanhenee ja vähenee, mutta Kiinan johto on toistaiseksi ollut haluton puuttumaan kehityksen juurisyihin.
Kiinan viestinnässä on 2010-luvulla siirrytty pandoista susiin.
Miten EU suhtautuu jatkossa turvallisuusuhkiin tai suurvaltoihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Kiinaan? Uusi yhteisen ulkopolitiikan narratiivi on kehittymässä.
Etelä-Korea ja Japani syytävät rahaa infrastruktuuri- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin Keski-Aasiassa, mutta ovat lopulta maantieteellisesti hieman liian kaukana kilpaillakseen Kiinan kanssa.
Afganistanin sodan päättyminen lopetti yhden aikakauden ja aloitti toisen, eivätkä Yhdysvaltojen ja Euroopan väliset suhteet voi enää jatkossa perustua menneisyyden haikailulle.
Saisiko olla Sinovacia vai Astra-Zenecaa? Muun maailman kamppaillessa rokotteiden saamiseksi on Tyynemeren valtioilla ollut pandemian aikana varaa valita.
Lohkoketjuihin perustuvien kryptovaluuttojen rinnalle on noussut uusi ilmiö: “govcoinit” eli valtioiden omat digivaluutat. Mitä ne ovat?
Urheilu on poliittisen pelikentän jatke, jossa ihmisoikeusloukkauksista saa nyt punaisen kortin. Onko yhteiskuntaa mahdollista muuttaa urheilukentiltä käsin?
Uusi presidentti korostaa liittolaisten ja kumppaneiden merkitystä Yhdysvalloille. Paluuta vanhaan on kuitenkaan turha odottaa, vaan transatlanttisissa suhteissa on syytä lähteä kääntämään uutta sivua.
Kauppapoliittiset jännitteet tukivat sopimuksen syntymistä.
Kiina korvaisi kriittisen tutkimustyön mielellään omalla, sievistellyllä tarinallaan.
Presidentti Bidenin keskeisten ministerien ja neuvonantajien nimitysten ja tähänastisten tapahtumien perusteella voidaan jo arvioida Yhdysvaltojen ulkopolitiikan kehitystä tulevina vuosina.
Kinastelu kimchin alkuperästä on kuitenkin kiusallista samalla, kun Etelä-Korea ja Kiina pyrkivät paikkailemaan suhteitaan.
Australiassa toivotaan, että tiiviimmät suhteet Yhdysvaltoihin, ASEAN:iin sekä muihin Aasian maihin tarjoaisivat turvaa Kiina-suhteiden viiletessä.
Kiinalla on ylivoimainen asema Afrikan energiantuotannossa.
The Ulkopolitist suuntaa joulun viettoon. Vuoden lopuksi keräsimme yhteen eriskummallisen vuoden luetuimmat artikkelit.
Vuosi 2020 on ollut täynnä maailmanpolitiikan myllerrystä. Podcastin syyskauden päätösjaksossa muistellaan kulunutta vuotta ja pohditaan, kuinka poikkeuksellinen vuosi on muuttanut kansainvälisiä suhteita.
Kiina on viime vuosina investoinut aiempaa enemmän Pohjoismaihin. Ruotsissa investointien luvut ovat merkittäviä myös eurooppalaisessa mittakaavassa. Investointeihin aiemmin liittynyt optimismi on muuttunut kuitenkin Ruotsissa kasvavaksi huoleksi siitä, että investointien mukana tulee Ruotsin kansallista turvallisuutta heikentäviä riskejä.
Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden välinen Escazún sopimus astuu voimaan vuoden 2021 alussa. Kuusi vuotta kestäneiden neuvotteluiden tuloksena vuonna 2018 syntynyt sopimus on ainutlaatuinen ja merkittävä alueellinen ihmisoikeussopimus
Kiinan rahoittaman junaradan taloudelliset hyödyt ovat jääneet pieniksi. Samalla hanke on johtanut useisiin korruptiosyytöksiin.
Koronaviruspandemia on syventänyt alueellisia eroja työllisyydessä.
Yhdysvaltojen vaikutusvalta Lähi-idässä hupenee käsi kädessä sen kiinnostuksen kanssa. Ja kun Yhdysvaltojen merkitys vähenee, muut toimijat saapuvat apajille.
4. lokakuuta järjestettävän kansanäänestyksen jälkeen tiedetään, syntyykö maailmaan uusi itsenäinen valtio.
Rajakiista on vain yksi osa-alue kahden maan välisessä poliittisessa valtakilpailussa.
Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean investoinnit hiilivoimaan on osa geopoliittista ja taloudellista – mutta ilmaston kannalta lyhytnäköistä – kilpailua.
Afrikka mantereena näyttäytyy yhä tärkeämpänä strategisena alueena ulkovalloille.
Koronaviruksen aiheuttamat ongelmat luovat säröjä Kiinan vallankasvulle.
Afrikka on kasvava globaali toimija, jonka valtiot eivät tyydy enää olemaan kehitysyhteistyön ehdollistamisen kohde.
Yhä useammat valtiot ovat ilmoittaneet kehittävänsä niin sanottuja hypersoonisia ohjuksia. Moninkertaisesti ääntä nopeammat ja lentorataansa muuttavat ohjukset uhkaavat kiristää asevarustelukierrettä globaalisti.
Kolmas osa tarkastelee Aasian ja Tyynenmeren alueen väestökehityksen trendejä. Maanosassa asuu yli puolet maailman väestöstä, mutta sen väkiluku kasvaa enää hitaasti.
Venäjän kansallisen internetin projekti yhdistää pyrkimykset kyberomavaraisuuteen, autoritaarisen kontrollin lujittamiseen ja sotilaallisen etulyöntiaseman saavuttamiseen kyberavaruudessa.
Koronapandemialla ratsastavat disinformaatiokampanjat, synkät talousnäkymät ja solidaarisuuden heikentyminen aiheuttavat päänvaivaa toisenlaisiin uhkiin varautuneelle Natolle.
The Ulkopolitist -podcastin uusin jakso käsittelee COVID19-pandemian seurauksia taloudelle, ympäristölle ja poliittiselle ilmapiirille Euroopassa ja globaalisti.
WHO:n ulkopuolelle jätetty Taiwan osasi valmistautua koronaviruksen leviämiseen jo heti epidemian alkuvaiheessa.
Kommunistisen puolueen alaisuudessa toimiva järjestö pyrkii edistämään Kiinan ulkopoliittisia tavoitteita.
Arktisilla alueilla ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat nähtävissä voimakkaammin kuin muualla maailmassa. Valitettavan usein arktisessa keskustelussa ilmastonmuutos nähdään mahdollisuutena eikä valtavana uhkana, jota se on arktiselle luonnolle, eläimille sekä ihmisille.
Turkki hakee lisää strategista ja taloudellista valtaa Afrikassa, asettuen mantereella osaksi vastakkain Persianlahden maiden kanssa. Viime kevääseen mennessä Turkin presidentti oli vieraillut 26 Afrikan maassa, mikä on enemmän kuin kukaan muu ei-afrikkalainen johtaja.
Kiinan pyrkimys saada Nicaragua vaihtamaan tunnustuksensa Taiwanista Kiinaan ei riittänyt varmistamaan kiistellyn kanavaprojektin valmistumista.
Autonomisten droonien käyttäminen ilmasodankäynnissä ei ole enää vain futuristinen visio, vaan yhä enemmän tätä päivää tekoälyteknologian kehityksen ansiosta.
Kauppapolitiikka kiilaa ihmisoikeuskysymysten edelle Suomen Kiina-politiikassa.
Kauden kolmannessa jaksossa puhutaan avaruudesta ja siihen liittyvistä turvallisuusuhista.
Miltä Kiinan nousun jälkeiset arktiset tulevaisuuskuvat voisivat näyttää vuonna 2049? Entä millaisia mahdollisuuksia ja haavoittuvuuksia niiden toteutuminen voisi tarkoittaa Suomessa?
Kiina on uhmannut Yhdysvaltoja investoimalla Iraniin. Lähi-idässä Kiina on pyrkinyt olemaan neutraali toimija, joka suojaa omia intressejään. Tulevaisuudessa puuttumattomuuspolitiikka ei välttämättä ole enää mahdollista.
Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan tuoksinassa tulleja ei suinkaan aseteta sattumanvaraisesti eri tuotteille, vaan toimet kohdistetaan tarkkaan harkitusti. Sillekin on syynsä, jos joitain tavararyhmiä jätetään toimien ulkopuolelle.
30 vuotta sitten Kiinan hallitus tukahdutti Tiananmenin aukiolle kokoontuneet mielenosoitukset. Tapahtuma on pyritty hävittämään historian lehdiltä, mutta uosipäivän aattona Tiananmenin aaveet palaavat piinaamaan puoluejohtoa.
Kiinan vaikutusvalta Afrikassa lisääntyy taloudellisten kytkösten tiivistyessä. Afrikka on Kiinan globaalien suurvaltahaaveiden koelaboratorio, jossa Kiina harjoittelee suurvalta-asemansa rooleja sekä vallankäytön mekanismeja
Paul Scharren Army of None -tietokirja (2018) on helposti lähestyttävä ja kattava katsaus autonomisten asejärjestelmien rooliin nykyaikaisessa sodankäynnissä.
Kuluneesta vaalikaudesta ei ole puuttunut dramatiikkaa. Juha Sipilän hallituksen ero vaalikauden...
Tasan 60 vuotta sitten Tiibetin hegellinen johtaja Dalai-lama pakeni Intiaan ja Kiina otti Tiibetin rautaiseen komentoonsa.
Tiibetin pakolaishallituksen (Central Tibetan Administration) presidentin Lobsang Sangayn koko...
Yhdysvaltojen ja Venäjän irtautuminen keskipitkän matkan ohjuksia rajoittaneesta INF-sopimuksesta johtaa todennäköisesti ydinaseiden määrän kasvuun.
Venezuelan hallintokriisi kärjistyi 23. tammikuuta 2019, kun parlamentin puhemies Juan Guaidó julisti itsensä maan virkaa tekeväksi presidentiksi. Taustalla on monimutkainen tapahtumasarja diktatorisen Maduron ja opposition välillä, jonka myötä maassa on parhaillaan kahden presidentin lisäksi myös kaksi parlamenttia ja kaksi korkeinta oikeutta.
Näkemykset Kiinasta ovat muuttuneet yhä synkemmiksi, mutta mustavalkoiset mielikuvat ovat harvoin hyvä asia.
Yhdistyneiden kansakuntien Puolassa järjestettävä ilmastokokous odottaa Kiinalta paljon. Onko Kiinasta kuitenkaan ilmastojohtajaksi?
”Kiina siirtyi totalitaarisesta hallinnosta Maon kuoleman jälkeen lievempään versioon eli totalitarismia kevyempään autoritarismiin. Siitä on eri vaiheiden kautta kuljettu Xi Jinpingin aikaan”, sanoo Elina Sinkkonen.
Japanin ja Kiinan johtajat tapaisvat pitkästä aikaa Pekingissä. Lämmenneissä tunnelmissa allekirjoitettiin useita taloussopimuksia.
The Ulkopolitistin podcastissa pureudutaan tällä kertaa Yhdysvaltojen politiikkaan. Millaiset teemat ovat olleet pinnalla ennen marraskuisia välivaaleja?
Yksityisomisteiset sotilas- ja turvallisuusalan yritykset ovat olleet leimallisesti länsimainen ilmiö, mutta viime aikoina myös Kiina ja Venäjä ovat ryhtyneet hyödyntämään näitä yrityksiä ulkopolitiikkansa välineenä.
The Ulkopolitistin podcastissa pureudutaan kyberturvallisuuteen: Mitä sillä tarkoitetaan, millaisia uhkakuvia siihen liittyy ja kenen tontille se edes kuuluu?
The Ulkopolitistin haastattelussa Suomessa vieraillut Tiibetin pakolaishallituksen presidentti, Dalai-laman poliittinen seuraaja Lobsang Sangay.
Kiinassa harjoitettava mittava kansalaisten kameravalvonta sosiaalisen kontrollin välineenä ei ole uusi asia. Harvemmin korostetaan sitä, että samat, tekoälyn käyttöön perustuvat, teknologiset ratkaisut ovat käytössä myös länsimaissa.
Kiinan keinot vastata Yhdysvaltain asettamiin tuontitulleihin ovat käymässä vähiin ja ainoana vaihtoehtona saattaa olla taipua uudistuksiin.
Kiinan ylimpään johtoon on kohdistunut yllättävää epäluottamusta sekä valtapuolueen sisä- että ulkopuolelta.
Sähköautojen yleistyminen ei ole pelkkää teknologiaa tai ympäristönsuojelua. Kiinan suunnitelmat sähköautojen suhteen ovat niin massiivisia, että globaalit raaka-ainemarkkinat hengittävät tulevaisuudessa entistä enemmän Pekingin päätösten tahdissa.
Ulkopolitiikassaan aktiivisempi Kiina tarjoaa omaa ideologiaansa ihmiskunnan pelastamiseksi.
Latinalainen Amerikka on ollut Yhdysvaltain geopoliittista etupiiriä jo 1800-luvulta lähtien, mutta nyt “takapihalle” on ilmaantunut uusi ja voimakas toimija: Kiina.
Protektionismi lisääntyy niin Yhdysvalloissa, EU:ssa kuin muuallakin, ja Kiinan taloudellinen...
Japanin valtapuolue haluaisi muuttaa maan perustuslain ja sallia siten Japanin asevoimille laajemmat toimintavapaudet. Kansa suhtautuu hankkeeseen epäillen.
Korean niemimaalla on edellytyksiä liennytykselle, mutta Pohjois-Korea ei hevillä luovu ydinaseistaan.
Tuoreimmasta puolustusstrategiasta laadittu tiivistelmä avaa Yhdysvaltojen puolustuspolitiikan painotuksia.
Yhdysvallat on pidemmän aikaa kokenut keskusjohtoisen Kiinan pelaavan kansainvälisessä kaupassa eri pelisäännöillä kuin muut valtiot. Samaan aikaan maailmantalouden voimakaksikon välinen kilpailu johtajuudesta tulevaisuuden teknologioiden, kuten tekoälyn ja viidennen sukupolven langattomien tiedonsiirtojärjestelmien (5G), kanssa on kiristynyt.
Kiinan kasvava kansainvälinen asema, Silkkitie-hanke ja Lähi-idän konfliktialueilta palaavat vierastaistelijat asettavat uudenlaisia haasteita maan terrorismin torjunnalle.
Pääsiäisenä karvahatuista ei vielä kannata luopua, sillä The Ulkopolist palaa jälleen lumen ja...
Kiina pyrkii innovatiivisten ja teknologisesti edistyneiden suurvaltojen etujoukkoon.
Kiina haluaa vaikuttaa voimakkaasti Arktisen alueen kehitykseen.
Mitä ihmettä pehmeällä vallankäytöllä oikein tarkoitetaan ja mitä ovat ne kulttuuriset piirteet, poliittiset arvot tai ulkopolitiikan käytännöt, joista Kiinan ns. soft power kumpuaa?
Kiinan kasvavaa raaka-aineiden kysyntää on pidetty pitkään merkittävänä uhkana koko maailman huoltovarmuudelle, mutta tulevaisuus saattaa olla valoisampi kuin usein kuvitellaan.
The Ulkopolitistin kevätkausi pyörähtää toden teolla liikkeelle ensi maanantaina.
The Ulkopolitist arvioi uunituoreen Kiinan talouteen johdattelevan kirjan.
The Ulkopolitistin podcastissa haastateltavana Kiinaan erikoistunut toimittaja Eeva Eronen.
Kiinan taloudellinen vaikutusvalta Euroopassa kasvaa yhdessä poliittisen vaikutusvallan kanssa.
Pyrkimys vähentää köyhyyttä voittoa tavoittelevan liiketoiminnan avulla on vaikeaa.
Kiinan kommunistisen puolueen suurkokous ei tarjoillut suuria yllätyksiä.
Kiinan kommunistisen puolueen kokous valitsee maalle uuden johdon seuraavaksi viideksi vuodeksi.
Ulkopolitistin Kiina-podcastissa keskustellaan Suomen Kiinan suurlähettilään Antti Kuosmasen kanssa Kiinan vaikutusvallan kasvusta.
Donald Trumpin eristäytyvä ulkopolitiikka antaa Kiinalle tilaa osoittaa johtajuuttaan.
Kiinalla on monimutkainen suhde kiukuttelevaan diktatuurinaapuriinsa.
Australia tasapainoilee ulkopolitiikassaan Yhdysvaltain ja Kiinan välillä.
Xi Jinpingin vierailu Helsinkiin toi Suomen hetkeksi maailmanpolitiikan keskiöön.
Valkoisen talon kansallisen kauppaneuvoston johtajan Peter Navarron maalailemat Kiina-uhkakuvat eivät lupaa hyvää kahden maailman suurimman talouden välisille suhteille.
Kiinan ja Taiwanin väliset jännitteet ovat yksi palanen Etelä-Kiinan merellä käynnissä olevassa pelissä, jossa Kiina koettelee naapuriensa sietokykyjen rajoja pyrkiessään kasvattamaan vaikutuspiiriään.
Kiinan kansankongressi on demokratian näyteikkuna.
Kiinan historiapolitiikalla on sisä- ja ulkopoliittiset tarkoitusperät, kirjoittaa Olli Suominen.
Kehittyvillä mailla ei ole syytä juhlaan.
Onko Kiinan vuosi sitten perustama investointipankki maan toivoma käyntikortti kansainväliseen arvostukseen?
Neuvostoliiton hajoamisesta tulee 25 vuotta 25.12.2016. The Ulkopolitist julkaisee kolmiosaisen...
Kiinan presidenttinä vuonna 2013 aloittaneen Xi Jinpingin on sanottu olevan jopa koko planeetan...
Yhdysvaltain presidenttinä aloittavan Donald Trumpin ulkopoliittinen retoriikka on herättänyt...
Yhdysvaltain presidenttinä aloittavan Donald Trumpin ulkopoliittinen retoriikka on herättänyt...
Huolimatta siitä, että Yhdysvaltojen presidentinvaalin ääntenlaskua ei ole vielä saatu päätökseen...
Kiinan on sanottu alkaneen kurottautua entistä aktiivisemmin maailmaan nykyisen presidentti Xi...
Kiinan on sanottu alkaneen kurottautua entistä aktiivisemmin maailmaan nykyisen presidentti Xi...
Kiinan on sanottu alkaneen kurottautua entistä aktiivisemmin maailmaan nykyisen presidentti Xi...
Ennustaminen on tunnetusti kovin vaikeaa. Erityisesti tulevaisuuden. Mustan joutsenen siipien...
Joulukuun alussa Johannesburgissa käteltiin ja aiheutettiin liikenneruuhkia. Meneillään oli Kiinan...
Kiinan on sanottu alkaneen kurottautua entistä aktiivisemmin maailmaan nykyisen presidentti Xi Jinpingin valtakaudella (2012-). Viisiosainen Katsauksia kansantasavaltaan -artikkelisarja tarkastelee Xin Kiinan ulkopolitiikan eri...
Indonesiasta on tullut siellä riehuvien turvesoiden ja metsien palojen johdosta vuoden pahin...
Kiinan on sanottu alkaneen kurottautua entistä aktiivisemmin maailmaan nykyisen presidentti Xi Jinpingin valtakaudella (2012-). Tänään alkava viisiosainen Katsauksia kansantasavaltaan -artikkelisarja tarkastelee Xin Kiinan...
Elokuussa uiguuri- tai turkkilaistaustaisen Adem Karadagin epäillään räjäyttäneen pommin Bangkokin...
Kuten monet tarinat Balkanilla, tämäkin alkaa yöjunasta. Kahdeksan tunnin matka hien ja halvan...
Matti Puranen on juuri valmistunut maisteriksi valtio-opista (YTM) ja yleisestä historiasta (FM) Jyväskylän yliopistosta. Hän on erikoistunut opiskeluissaan Aasian ja erityisesti Kiinan asioihin. Islamilaisen valtion esiinmarssi...
Viime kuun lopulla Kiina teki rohkean, jopa röyhkeän siirron Itä-Kiinan meren merialuekiistassa. Se julisti yksipuolisesti Itä-Kiinan merelle ilmapuolustusalueen, joka ulottuu jopa 300 meripeninkulmaa (noin 500 kilometriä)...
Caspar David Friedrichin Sea of Ice -maalaus [kuva: Wikipedia] Elina Ylä-Mononen on...
Viime viikolla Kiinan urbanisaatio nousi jälleen otsikoihin, kun saasteet Harbinin kaupungissa nousivat ennennäkemättömälle tasolle. Urbanisaatio eli kaupungistuminen on totta kai maailmanlaajuisesti merkittävä trendi:...
Mikä yhdistää Ukrainaa, Taiwania, Irakia, Venäjää ja hieman mutkan kautta Suomea? Kaikki nämä maat kohtaavat yhteisen uhkan: suomettumisen vaaran. Suomettuminen – finlandization – oli yksi kylmän sodan loppupuoliskon...
Helsingin Sanomat kirjoitti maaliskuussa pääkirjoituksessaan Afrikan avanneen itsensä Kiinan...
Vaikka Yhdysvaltain suorittamista lennokki-iskuista on usein uutisoitu, ne ovat herättäneet Suomessa vähänlaisesti keskustelua. Aihe ei tietysti ole ollut kovin läheinen tai relevantti Suomelle, mutta toisaalta...
Viime viikkoina Toyotalla ajaminen ja sushi-ravintolassa syöminen ei ole ollut Kiinassa in. Vihaiset kansanjoukot ovat piirittäneet Japanin lähetystöä Pekingissä ja tuhonneet japanilaisten omaisuutta ympäri maata. Tuorein...
Matti Pesu on kansainvälisen politiikan opiskelija Tampereen yliopistossa. Matti kirjoittaa samaan...
”Lähde elämäsi saaristoristeilylle!”, they said…”Nauti auringosta ja...
Pitkään vaikutti siltä, että Kiinan nousu maailmanpolitiikan areenalle tapahtuisi rauhanomaisesti....
Useat medialähteet uutisoivat näyttävästi viime viikolla poliittisesta kriisistä Kiinan...
Blogissamme on viime viikkoina käsitelty niin lukijoiden kuin ulkopolitistienkin toimesta...
Sunnuntaina 12.2.2012, julkaistiin Aamulehdessä The Ulkopolitistin avoin kirje tulevalle...
Viime viikolla paljastui “maailman laajin verkkohyökkäysvyyhti”, jossa 72 eri organisaatiota on...