Palkittu Roma-elokuva nostaa esiin kipeitä totuuksia Latinalaisen Amerikan yhteiskuntien eriarvoisuudesta
Kolme Oscar -palkintoa voittanut Roma tarjoaa nostalgisen kuvauksen 1970 -luvun Meksikosta.
Kolme Oscar -palkintoa voittanut Roma tarjoaa nostalgisen kuvauksen 1970 -luvun Meksikosta.
Pandemia on saanut Perussa humanitaarisen kriisin mittasuhteet. Se on osoittanut, ettei viime vuosikymmenten talouskasvu ole tuonut riittävästi parannuksia julkiseen terveydenhuoltoon tai sosiaaliturvaan. Perulaiset sinnittelevät koronakriisissä yhteisöllisen solidaarisuuden avulla, mutta kriisi on myös saanut arvostamaan vahvempaa valtiota.
Somalian aluevedet tunnetaan merirosvouksen keskiönä Afrikassa, mutta viime vuosina ilmiön painopiste on siirtynyt idästä mantereen länsirannikon mutkaan.
Pyrkimys vähentää köyhyyttä voittoa tavoittelevan liiketoiminnan avulla on vaikeaa.
Nigerian keskushallinnon välinpitämättömyys on kiihdyttänyt Boko Haramin nousua ja valtion terrorisminvastaisen kampanjan kovakouraisuus hidastaa kriisin ratkaisua.
Latinalaiselle Amerikalle tyypillinen väkivalta keskittyy ennen kaikkea kaupunkeihin, joissa se linkittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja huumekauppaan ollen usein hyvinkin näkyvää ja raakaa.
Gyasin kenties tärkein vahvuus on kyky nostaa niitä ääniä ja historioita esiin, jotka liian usein jäävät joko kokonaan pois tai tulevat ulkoa käsin kerrotuiksi.
Mihin suuntaan maailma on menossa? Kasvaako vai kutistuuko eriarvoisuus? Onko köyhyys vähenemässä?...
Oxfamin johtajan, Barbara Stockingsin mukaan köyhyys voitaisiin ratkaista hyvin yksinkertaisesti. Oxfamin tekemän laskelman mukaan maailman 100 rikkainta voisivat nimittäin omaisuudellaan poistaa äärimmäisen köyhyyden...