Algerialaiset jalkapallofanit eivät saaneet juhlia mestaruutta Champs-Elyséellä – Ranskan integraatiopolitiikka voi johtaa konflikteihin
Algerian kannattajia Etelä-Afrikassa järjestetyissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa...
Algerian kannattajia Etelä-Afrikassa järjestetyissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa...
Ugandalaisen ilmastoaktivistin Vanessa Nakaten rajaaminen uutiskuvan ulkopuolelle aloitti keskustelun ilmiöstä, joka liittyy rasismiin ja ei-valkoisten ilmastoaktivistien syrjimiseen.
The Ulkopolitist analysoi, miten 20 vuoden takaiset iskut ja niitä seuranneet tapahtumat värittävät nykymaailmaa.
Antirasismi on pinnalla aktivismissa, kulttuurisivuilla ja somekuplissa, mutta onko se huomioitu myös politiikan päättävissä pöydissä?
Korealaisvähemmistö sai taistella vuosikymmeniä saavuttaakseen paremman aseman usein homogeeniseksi mielletyssä yhteiskunnassa.
Black Lives Matter -liike ja Beirutin satamaräjähdys nostivat keskusteluun Libanonin siirtotyöläisten aseman ja nykyajan orjuudeksi kuvatun kafala-järjestelmän. Vaikka muutoksia yritettiin tehdä, pysyy ennakkoluuloihin ja stereotypioihin tukeutuva järjestelmä pystyssä muun muassa eliitin tuella.
Loppiaisen mellakka on konkreettinen todiste Yhdysvaltoja jo pitkään vaivanneiden salaliittoteorioiden, vaihtoehtoisten totuuksien ja polarisaation olemassaolosta. Yhteistä kahtiajakautuneen kansan eri ryhmittymille taitaakin tällä hetkellä olla vain epäluulo tulevaisuutta kohtaan.
Maahanmuuttajien rodullistaminen on mielikuvien politiikkaa, joka luo haitallisella tavalla mustavalkoisen kuvan todellisuudesta.
Itämerensuomalainen kantakansa – eli kantasuomalaiset – elelivät tuohivirsuissaan, oletetusti puhumassa varhaiskantasuomea ja sittemmin myöhäiskantasuomea, ilmeisesti jossain kaukana idässä. Näin oli kaikki hyvin, kunnes...