Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tekijät: Eurooppa

Sunna Kokkonen – toimitussihteeri

Sunna Kokkonen – toimitussihteeri

Sunna Kokkonen on puoliksi ilmasto- ja energiapolitiikan konsultti ja puoliksi vapaa kirjoittaja, joka asustaa Leipzigissa Saksassa. Sunna on perehtynyt muun muassa ilmastoaktivismiin ja -politiikkaan, saksankielisten alueiden politiikkaan sekä uusiutuvaan energiaan. Hän on opiskellut kansainvälistä oikeutta Tilburgin yliopistossa Hollannissa ja kansainvälisiä suhteita Central European Universityssä Unkarissa. – Sunnan blogia voit lukea täältä. – Lue Sunnan kirjoittamat jutut.

Julius Lehtinen – toimitussihteeri

Julius Lehtinen – toimitussihteeri

Julius Lehtinen on helsinkiläinen politiikan tutkimuksen maisteriopiskelija, jota liikuttavat niin tilastotiede kuin poliittinen filosofia. Tällä hetkellä Julius toimii Europe Elects -vaalianalyysiprojektin pidemmästä julkaisutoiminnasta vastaavana päätoimittajana sekä ylläpitää kotimaisen politiikan tilastoihin keskittyvää Databyro.fi -sivustoa. – Lue Juliuksen kirjoittamat jutut.

Tuure-Eerik Niemi – toimittaja

Tuure-Eerik Niemi – toimittaja

Tuure-Eerik Niemi työskentelee EU-asioiden parissa Helsingissä. Hän on aikaisemmin toiminut puolustukseen, turvallisuuteen ja infrastuktuuriin liittyvissä tutkimustehtävissä Rand Europella Brysselissä sekä tutkimusprojekteissa ja kansalaisjärjestöissä New Yorkissa, Detroitissa, Haagissa ja Helsingissä. Tuure on valmistunut politiikan maisteriksi Columbian yliopistosta New Yorkista ja EU-ulkosuhteiden maisteriksi College of Europesta, Bryggestä. Häntä kiinnostaa poliittinen riskianalyysi ja tietopohjainen päätöksenteko. – Lue Tuure-Erikin kirjoittamat jutut.

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen työskentelee tutkijana VTT:llä. Santtu on keskittynyt Eurooppaa sivuaviin aiheisiin, joihin hän paneutunut opinnoissaan Wienin yliopistossa sekä Freie Universität Berliinissä. Työkokemusta hänellä löytyy Sitrasta, puolustusministeriöstä, Suomen Akatemiasta, Euroopan komissiosta ja ulkoministeriöstä. – Lue Santun kirjoittamat jutut.

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen työskentelee viestintäkonsulttina ja on erityisen kiinnostunut globaaleista ilmiöistä, yhteiskunnallisesta muutoksesta ja vaikuttavasta viestinnästä. Salla on toiminut urallaan viestinnän ja vaikuttamisen tehtävissä kehitysyhteistyöjärjestöissä, alue- ja ulkoasiainhallinnossa sekä UNFPA:lla ja asunut Washingtonissa, Kööpenhaminassa, Sydneyssä ja Hararessa.

Ilona Lahdelma – kirjoittaja

Ilona Lahdelma – kirjoittaja

Ilona Lahdelma on Oxfordin yliopistossa väitöskirjaansa suorittava poliittinen sosiologi. Ilonalla on edeltäviä opintoja historiasta, kansainvälisestä politiikasta ja Eurooppa-opinnoista Tampereen yliopistosta, Pariisin Sciences Posta sekä École des Hautes Études en Sciences Socialesista. Ennen väitöskirjaopintojaan Ilona toimi opettajana ja tutkijana Budapestissa. Ilonaa kiinnostaa eurooppalainen poliittinen käyttäytyminen, sen sisällä erityisesti maahanmuuttoa koskevat asenteet sekä alueellisen eriarvoistumisen ja populismin välinen suhde kautta Euroopan. – Lue Ilonan kirjoittamat jutut.

Tuukka Tuomasjukka – toimittaja

Tuukka Tuomasjukka – toimittaja

Tuukka Tuomasjukka on tasa-arvokysymyksiin ja kulttuuriin erikoistunut vapaa toimittaja, kustannustoimittaja ja kääntäjä. Hän on opiskellut journalistiikkaa sekä itäisen Keski-Euroopan kieliä yliopistoissa Tampereella ja Transilvaniassa. Erityisesti hän seuraa Romaniaa ja erilaisia eurooppalaisiin vähemmistöihin, muun muassa romaneihin ja saamelaisiin, liittyviä kysymyksiä. Toimittajana Tuukka on kirjoittanut esimerkiksi Kauppalehteen, Suomen Kuvalehteen ja Ylelle. – Lue Tuukan kirjoittamat jutut.

Anna Saraste – kirjoittaja

Anna Saraste – kirjoittaja

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja. Anna työskentelee Ylen Saksan-avustajana sekä tuottajana Saksan yleisradioyhtiön Deutsche Wellen englanninkielisissä televisiouutisissa, DW Newsissä. Hän on tehnyt vuodesta 2012 vapaaehtoistyötä nuorten toimittajien eurooppalaisissa verkostoissa. The Ulkopolistille hän on raportoinut muun muassa EU-politiikasta ja tiedusteluun liittyvistä aiheista. – Lue Annan kirjoittamat jutut.

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala on vieraileva tutkija Etyj-akatemiassa. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta ja erikoistunut alueellisesti Venäjään sekä Keski-Aasiaan. Karoliina on työskennellyt tutkimusavustajana puolustusministeriössä, minkä lisäksi hänelle on kertynyt työkokemusta muun muassa kahdesta ulkoministeriön edustustosta, valtiovarainministeriöstä, Kirgisian EU-delegaatiosta sekä ajatushautomo Carnegie Europesta Brysselistä. – Lue Karoliinan kirjoittamat jutut.

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola on kansainvälistä politiikkaa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on erikoistunut Puolan politiikkaan sekä laajemmin itäisen Keski-Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Pro gradu -tutkielmassaan hän käsitteli Puolan ulkopoliittisen statuksen kehittymistä Euroopan unionissa. Tampereen yliopiston lisäksi Tommi on suorittanut opintoja Varsovan yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa. – Lue Tommin kirjoittamat jutut.

Jani Korhonen

Jani Korhonen

Jani Korhonen on valmistunut maisteriksi Budapestissä sijaitsevasta Central European Universitystä, jossa hän opiskeli nationalismin tutkimusta. Tämän lisäksi hän on opiskellut Helsingin yliopistossa unkaria ja eteläslaavilaisia kieliä ja ollut mukana EU-valtioiden mielipidemittauksia ja vaaleja seuraavassa Europe Elects -projektissa. Jani on keskittynyt erityisesti Unkarin ja Balkanin maiden politiikkaan ja identiteettikysymyksiin. – Lue Janin kirjoittamat jutut.

Riku Löf – kirjoittaja

Riku Löf – kirjoittaja

Riku Löf on tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston alue- ja kulttuurintutkimuksen oppiaineessa. Häntä kiinnostavat erityisesti kysymykset poliittisen kulttuurin muutoksista, populismista, yhteiskuntafilosofiasta ja sosiaalisesta mediasta. Opinnot ovat vieneet hänet asumaan Bogotaan ja Madridiin, kun taas töitä hän on tehnyt mm. Euroopan parlamentille. – Lue Rikun kirjoittamat jutut.

Helinä Teittinen – kirjoittaja

Helinä Teittinen – kirjoittaja

Helinä Teittinen on koulutukseltaan juristi, ja hänellä on kokemusta työskentelystä niin valtioneuvostossa kuin asianajotoimistossakin. Helinää kiinnostavat etenkin EU-politiikka, ilmastonmuutos ja luontokato sekä eurooppalaiset oikeusjärjestelmät. Kielellisesti ja kulttuurisesti hänen sydäntään on lähellä saksankielinen Eurooppa, jossa hän on asunut ja viettänyt aikaa monipuolisesti.

Eero Säynäjäkangas – kirjoittaja

Eero Säynäjäkangas – kirjoittaja

Eero Säynäjäkangas on kansainväliseen politiikkaan erikoistunut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Gradussaan Eero tutki narratiivien muodostumista Euroopan yhteisessä ulkopolitiikassa. Hän on kiinnostunut demokratiaan ja monenväliseen hallintaan liittyvistä kysymyksistä sekä kansainvälisen politiikan suurista linjauksista. Aiemmin hän on toiminut eduskunnan EU-asiantuntijana Brysselissä ja puolustusasiamiehen toimistossa Pariisissa.

Iida Nalli – kirjoittaja

Iida Nalli – kirjoittaja

Iida Nalli on EU-suhteiden, tutkimuksen ja viestinnän asiantuntija, joka työskentelee tällä hetkellä työelämän monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen liittyvien teemojen parissa. EU-teemoista häntä kiinnostavat erityisesti sisäiseen turvallisuuteen liittyvät kysymykset, instituutioiden väliset suhteet sekä EU:n globaali rooli jatkuvasti monimutkaistuvassa maailmassa.