Ilona Lahdelma – toimitussihteeri

Ilona Lahdelma – toimitussihteeri

Ilona Lahdelma on Oxfordin yliopistossa väitöskirjaansa suorittava poliittinen sosiologi. Ilonalla on edeltäviä opintoja historiasta, kansainvälisestä politiikasta ja Eurooppa-opinnoista Tampereen yliopistosta, Pariisin Sciences Posta sekä École des Hautes Études en Sciences Socialesista. Ennen väitöskirjaopintojaan Ilona toimi opettajana ja tutkijana Budapestissa. Ilonaa kiinnostaa eurooppalainen poliittinen käyttäytyminen, sen sisällä erityisesti maahanmuuttoa koskevat asenteet sekä alueellisen eriarvoistumisen ja populismin välinen suhde kautta Euroopan. – Lue Ilonan kirjoittamat jutut.

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen työskentelee tutkijana VTT:llä. Santtu on keskittynyt Eurooppaa sivuaviin aiheisiin, joihin hän paneutunut opinnoissaan Wienin yliopistossa sekä Freie Universität Berliinissä. Työkokemusta hänellä löytyy Sitrasta, puolustusministeriöstä, Suomen Akatemiasta, Euroopan komissiosta ja ulkoministeriöstä. – Lue Santun kirjoittamat jutut.

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen työskentelee viestintäkonsulttina ja on erityisen kiinnostunut globaaleista ilmiöistä, yhteiskunnallisesta muutoksesta ja vaikuttavasta viestinnästä. Salla on toiminut urallaan viestinnän ja vaikuttamisen tehtävissä kehitysyhteistyöjärjestöissä, alue- ja ulkoasiainhallinnossa sekä UNFPA:lla ja asunut Washingtonissa, Kööpenhaminassa, Sydneyssä ja Hararessa. 

Tuukka Tuomasjukka – toimittaja

Tuukka Tuomasjukka – toimittaja

Tuukka Tuomasjukka on tasa-arvokysymyksiin ja kulttuuriin erikoistunut vapaa toimittaja, kustannustoimittaja & kääntäjä. Tuukka on opiskellut journalistiikkaa yliopistossa Tampereella ja Transilvaniassa. Erityisesti hän seuraa Romaniaa ja erilaisia eurooppalaisiin vähemmistöihin, muun muassa romaneihin ja saamelaisiin liittyviä kysymyksiä. Toimittajana Tuukka on kirjoittanut muun muassa Suomen Kuvalehteen, Ylelle ja Lännen Median maakuntalehtiin. – Lue Tuukan kirjoittamat jutut.

Vesa Ahoniemi – kirjoittaja

Vesa Ahoniemi – kirjoittaja

Vesa Ahoniemi on markkina-analyytikko, joka keskittyy työssään erityisesti hiilen, maakaasun, päästöoikeuksien ja raakaöljyn hintakehitykseen ja fundamentaaleihin. Hän on kiinnostunut kaikista energiaan ja sen tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja suhtautuu skeptisesti näitä koskeviin yleisiin totuuksiin. Vesa on opiskellut Oxfordin ja Edinburghin yliopistoissa sekä työskennellyt Suomen lisäksi Lontoossa. – Lue Vesan kirjoittamat jutut.

Liisa-Maija Harju – kirjoittaja

Liisa-Maija Harju – kirjoittaja

Liisa-Maija Harju työskentelee diplomaattina Suomen suurlähetystössä Tukholmassa. Häntä kiinnostavat Pohjoismaiden politiikan ja ratkaisujen lisäksi YK ja multilateralismi. Aiemmin Liisa-Maija työskenteli pitkään YK:ssa ja OECD:ssa kestävän kehityksen asiantuntija- ja viestintätehtävissä. Hänellä on maisterintutkinto diplomatiasta ja kansainvälisestä strategiasta London School of Economicsista ja ekologiasta Turun Yliopistosta. – Lue Liisa-Maijan kirjoittamat jutut.

Julius Lehtinen – kirjoittaja

Julius Lehtinen – kirjoittaja

Julius Lehtinen on helsinkiläinen politiikan tutkimuksen opiskelija, jota liikuttavat niin tilastotiede kuin poliittinen filosofia. Tällä hetkellä Julius toimii Europe Elects -vaalianalyysiprojektin viestintäpäällikkönä sekä ylläpitää kotimaisen politiikan tilastoihin keskittyvää Databyro.fi -sivustoa.  – Lue Juliuksen kirjoittamat jutut.

Iiris Asunmaa – kirjoittaja

Iiris Asunmaa – kirjoittaja

Iiris Asunmaa on EU-asiantuntija, jonka ydinosaamiseen kuuluvat erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset sekä nuorten osallisuuteen liittyvät teemat. Iiris haastaa mielellään vallalla olevia käsityksiä maailman tilasta sekä analysoi tulevaisuuden skenaarioita. Iiris työskentelee Jyväskylän kaupungin EU-asiantuntijana tukien kaupungin johtoa EU-vaikuttamistyössä sekä toimii Eurooppanuorten puheenjohtajana johtaen yli 2000 nuoren asiantuntijajärjestöä. Koulutukseltaan Iiris on yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. – Lue Iiriksen kirjoittamat jutut.

Sunna Kokkonen – kirjoittaja

Sunna Kokkonen – kirjoittaja

Sunna Kokkonen opiskelee kansainvälisiä suhteita unkarilais-itävaltalaisessa Central European Universityssä, ja hänellä on myös maisterintutkinto kansainvälisestä oikeudesta. Hän on erikoistunut opinnoissaan ympäristö- ja ilmastopolitiikkaan. Sunna on työskennellyt Central European Universityn lehden päätoimittajana ja kirjoittaa freelance-toimittajana suomalaisiin julkaisuihin. Hän on toiminut harjoittelijana Arkisella neuvostolla ja Barents-sihteeristössä. – Sunnan blogia voit lukea täältä. – Lue Sunnan kirjoittamat jutut.

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala on vieraileva tutkija Etyj-akatemialla. Hän on opiskellut kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulussa ja erikoistunut alueellisesti Venäjään sekä Keski-Aasiaan. Karoliina on työskennellyt tutkimusavustajana puolustusministeriössä, minkä lisäksi hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa kahdesta ulkoministeriön edustustosta, valtiovarainministeriöstä, Kirgisian EU-delegaatiolta sekä ajatushautomo Carnegie Europelta Brysselistä. – Lue Karoliinan kirjoittamat jutut.

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola on kansainvälistä politiikkaa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on erikoistunut Puolan politiikkaan sekä laajemmin itäisen Keski-Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Pro gradu -tutkielmassaan hän käsitteli Puolan ulkopoliittisen statuksen kehittymistä Euroopan unionissa. Tampereen yliopiston lisäksi Tommi on suorittanut opintoja Varsovan yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa. – Lue Tommin kirjoittamat jutut.

Jani Korhonen

Jani Korhonen

Jani Korhonen on valmistunut maisteriksi Budapestissä sijaitsevasta Central European Universitystä, jossa hän opiskeli nationalismin tutkimusta. Tämän lisäksi hän on opiskellut Helsingin yliopistossa unkaria ja eteläslaavilaisia kieliä ja ollut mukana EU-valtioiden mielipidemittauksia ja vaaleja seuraavassa Europe Elects -projektissa. Jani on keskittynyt erityisesti Unkarin ja Balkanin maiden politiikkaan ja identiteettikysymyksiin. – Lue Janin kirjoittamat jutut.

Anna Saraste – kirjoittaja

Anna Saraste – kirjoittaja

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja. Anna työskentelee Ylen Saksan-avustajana sekä tuottajana Saksan yleisradioyhtiön Deutsche Wellen englanninkielisissä televisiouutisissa, DW Newsissä. Hän on tehnyt vuodesta 2012 vapaaehtoistyötä nuorten toimittajien eurooppalaisissa verkostoissa. The Ulkopolistille hän on raportoinut muun muassa EU-politiikasta ja tiedusteluun liittyvistä aiheista. – Lue Annan kirjoittamat jutut.