Ilona Lahdelma – toimitussihteeri

Ilona Lahdelma – toimitussihteeri

Ilona Lahdelma on Oxfordin yliopistossa väitöskirjaansa suorittava poliittinen sosiologi. Ilonalla on edeltäviä opintoja historiasta, kansainvälisestä politiikasta ja Eurooppa-opinnoista Tampereen yliopistosta, Pariisin Sciences Posta sekä École des Hautes Études en Sciences Socialesista. Ennen väitöskirjaopintojaan Ilona toimi opettajana ja tutkijana Budapestissa. Ilonaa kiinnostaa eurooppalainen poliittinen käyttäytyminen, sen sisällä erityisesti maahanmuuttoa koskevat asenteet sekä alueellisen eriarvoistumisen ja populismin välinen suhde kautta Euroopan. – Lue Ilonan kirjoittamat jutut.

Tuure-Eerik Niemi – toimitussihteeri

Tuure-Eerik Niemi – toimitussihteeri

Tuure-Eerik Niemi työskentelee tutkimusassistenttina EU-päätöksenteon ja puolustus-, turvallisuus- ja infrastruktuurianalyysien parissa Brysselissä. Tuure on opiskellut transatlanttisia suhteita ja kansainvälistä kauppapolitiikkaa Columbian yliopistossa sekä EU-ulkosuhdehallintoa ja poliittista riskianalyysiä College of Europessa. Hän on myös työskennellyt tutkimusprojekteissa ja kansalaisjärjestöissä New Yorkissa, Haagissa, Detroitissa ja Helsingissä. – Lue Tuure-Erikin kirjoittamat jutut.

Anna Saraste – toimitusihteeri

Anna Saraste – toimitusihteeri

Anna Saraste on Berliinissä asuva vapaa toimittaja. Anna työskentelee Ylen Saksan-avustajana sekä tuottajana Saksan yleisradioyhtiön Deutsche Wellen englanninkielisissä televisiouutisissa, DW Newsissä. Hän on tehnyt vuodesta 2012 vapaaehtoistyötä nuorten toimittajien eurooppalaisissa verkostoissa. The Ulkopolistille hän on raportoinut muun muassa EU-politiikasta ja tiedusteluun liittyvistä aiheista. – Lue Annan kirjoittamat jutut.

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen – toimittaja

Santtu Lehtinen työskentelee tutkijana VTT:llä. Santtu on keskittynyt Eurooppaa sivuaviin aiheisiin, joihin hän paneutunut opinnoissaan Wienin yliopistossa sekä Freie Universität Berliinissä. Työkokemusta hänellä löytyy Sitrasta, puolustusministeriöstä, Suomen Akatemiasta, Euroopan komissiosta ja ulkoministeriöstä. – Lue Santun kirjoittamat jutut.

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen – toimittaja

Salla Matilainen työskentelee viestintäkonsulttina ja on erityisen kiinnostunut globaaleista ilmiöistä, yhteiskunnallisesta muutoksesta ja vaikuttavasta viestinnästä. Salla on toiminut urallaan viestinnän ja vaikuttamisen tehtävissä kehitysyhteistyöjärjestöissä, alue- ja ulkoasiainhallinnossa sekä UNFPA:lla ja asunut Washingtonissa, Kööpenhaminassa, Sydneyssä ja Hararessa. 

Tuukka Tuomasjukka – toimittaja

Tuukka Tuomasjukka – toimittaja

Tuukka Tuomasjukka on tasa-arvokysymyksiin ja kulttuuriin erikoistunut vapaa toimittaja, kustannustoimittaja ja kääntäjä. Hän on opiskellut journalistiikkaa sekä itäisen Keski-Euroopan kieliä yliopistoissa Tampereella ja Transilvaniassa. Erityisesti hän seuraa Romaniaa ja erilaisia eurooppalaisiin vähemmistöihin, muun muassa romaneihin ja saamelaisiin, liittyviä kysymyksiä. Toimittajana Tuukka on kirjoittanut esimerkiksi Kauppalehteen, Suomen Kuvalehteen ja Ylelle. – Lue Tuukan kirjoittamat jutut.

Sunna Kokkonen – toimittaja

Sunna Kokkonen – toimittaja

Sunna Kokkonen on puoliksi ilmasto- ja energiapolitiikan konsultti ja puoliksi vapaa kirjoittaja, joka asustaa Leipzigissa Saksassa. Sunna on perehtynyt muun muassa ilmastoaktivismiin ja -politiikkaan, saksankielisten alueiden politiikkaan sekä uusiutuvaan energiaan. Hän on opiskellut kansainvälistä oikeutta Tilburgin yliopistossa Hollannissa ja kansainvälisiä suhteita Central European Universityssä Unkarissa. – Sunnan blogia voit lukea täältä. – Lue Sunnan kirjoittamat jutut.

Suvi Moilanen – toimittaja

Suvi Moilanen – toimittaja

Suvi Moilanen on eurooppaoikeuden pääaineesta valmistunut hallintotieteiden maisteri. Työkokemusta hänellä on muun muassa Euroopan komissiosta sekä Suomen valtionhallinnosta ulko- ja sisäministeriön hallinnonaloilta. Suvi on lisäksi toiminut ihmisoikeustarkkailijana Länsirannalla ja EU-operaation kansallisena asiantuntijana pakolaisleirillä. Hän on kiinnostunut erityisesti EU:n ulkosuhteista, maahanmuutosta ja ihmisoikeuskysymyksistä.

Vesa Ahoniemi – kirjoittaja

Vesa Ahoniemi – kirjoittaja

Vesa Ahoniemi työskentelee analyytikkona energia-alalla ja on kiinnostunut tulevaisuuden ennustamiseen, ilmastonmuutokseen sekä energiaan liittyvistä kysymyksistä. Vesa on opiskellut Oxfordin yliopistossa ja työskennellyt Suomen lisäksi Lontoossa. – Lue Vesan kirjoittamat jutut.

Liisa-Maija Harju – kirjoittaja

Liisa-Maija Harju – kirjoittaja

Liisa-Maija Harju työskentelee diplomaattina Suomen suurlähetystössä Tukholmassa. Häntä kiinnostavat Pohjoismaiden politiikan ja ratkaisujen lisäksi YK ja multilateralismi. Aiemmin Liisa-Maija työskenteli pitkään YK:ssa ja OECD:ssa kestävän kehityksen asiantuntija- ja viestintätehtävissä. Hänellä on maisterintutkinto diplomatiasta ja kansainvälisestä strategiasta London School of Economicsista ja ekologiasta Turun Yliopistosta. – Lue Liisa-Maijan kirjoittamat jutut.

Julius Lehtinen – kirjoittaja

Julius Lehtinen – kirjoittaja

Julius Lehtinen on helsinkiläinen politiikan tutkimuksen maisteriopiskelija, jota liikuttavat niin tilastotiede kuin poliittinen filosofia. Tällä hetkellä Julius toimii Europe Elects -vaalianalyysiprojektin pidemmästä julkaisutoiminnasta vastaavana päätoimittajana sekä ylläpitää kotimaisen politiikan tilastoihin keskittyvää Databyro.fi -sivustoa.  – Lue Juliuksen kirjoittamat jutut.

Iiris Asunmaa – kirjoittaja

Iiris Asunmaa – kirjoittaja

Iiris Asunmaa on EU-asiantuntija, jonka ydinosaamiseen kuuluvat erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset sekä nuorten osallisuuteen liittyvät teemat. Iiris haastaa mielellään vallalla olevia käsityksiä maailman tilasta sekä analysoi tulevaisuuden skenaarioita. Iiris työskentelee Jyväskylän kaupungin EU-asiantuntijana tukien kaupungin johtoa EU-vaikuttamistyössä sekä toimii Eurooppanuorten puheenjohtajana johtaen yli 2000 nuoren asiantuntijajärjestöä. Koulutukseltaan Iiris on yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. – Lue Iiriksen kirjoittamat jutut.

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala – kirjoittaja

Karoliina Rajala on vieraileva tutkija Etyj-akatemiassa. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta ja erikoistunut alueellisesti Venäjään sekä Keski-Aasiaan. Karoliina on työskennellyt tutkimusavustajana puolustusministeriössä, minkä lisäksi hänelle on kertynyt työkokemusta muun muassa kahdesta ulkoministeriön edustustosta, valtiovarainministeriöstä, Kirgisian EU-delegaatiosta sekä ajatushautomo Carnegie Europesta Brysselistä. – Lue Karoliinan kirjoittamat jutut.

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola – kirjoittaja

Tommi Eskola on kansainvälistä politiikkaa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on erikoistunut Puolan politiikkaan sekä laajemmin itäisen Keski-Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Pro gradu -tutkielmassaan hän käsitteli Puolan ulkopoliittisen statuksen kehittymistä Euroopan unionissa. Tampereen yliopiston lisäksi Tommi on suorittanut opintoja Varsovan yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa. – Lue Tommin kirjoittamat jutut.

Jani Korhonen

Jani Korhonen

Jani Korhonen on valmistunut maisteriksi Budapestissä sijaitsevasta Central European Universitystä, jossa hän opiskeli nationalismin tutkimusta. Tämän lisäksi hän on opiskellut Helsingin yliopistossa unkaria ja eteläslaavilaisia kieliä ja ollut mukana EU-valtioiden mielipidemittauksia ja vaaleja seuraavassa Europe Elects -projektissa. Jani on keskittynyt erityisesti Unkarin ja Balkanin maiden politiikkaan ja identiteettikysymyksiin. – Lue Janin kirjoittamat jutut.

Juha-Pekka Nurvala – kirjoittaja

Juha-Pekka Nurvala – kirjoittaja

Juha-Pekka Nurvala on valmistunut Euroopan kansantalouden maisteriksi London School of Economicsista ja kansainvälisen politiikan kandidaatiksi King’s College Londonista. Opintojen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta Euroopan kansanpuolueella (EPP) talouspoliittisena neuvonantajana sekä vt. strategiayksikön johtajana. Vuoden 2019 EPP:n eurovaalikampanjassa Juha-Pekka oli vastuussa mielipidetiedusteluista ja -tutkimuksista. Häntä kiinnostavat leijasurffauksen ohella erityisesti taloudelliset ilmiöt ja talouspolitiikka.

Riku Löf – kirjoittaja

Riku Löf – kirjoittaja

Riku Löf on opiskellut pääaineenaan alue- ja kulttuurintutkimusta Helsingin yliopistossa, minkä lisäksi hän on opiskellut historiaa ja politiikan tutkimusta Bogotán Universidad de los Andesissa ja Madridin Universidad Autónomassa. Gradussaan Riku tutki populistista kommunikaatiota sosiaalisessa mediassa. Populismin lisäksi häntä kiinnostavat erityisesti poliittisiin liikkeisiin, demokratiaan, verkkoaktivismiin ja yhteiskuntafilosofiaan liittyvät kysymykset. – Lue Rikun kirjoittamat jutut.