Henna Leskelä – kielenhuoltovastaava

Henna Leskelä – kielenhuoltovastaava

Henna Leskelä on kieliasiantuntija, joka työskentelee kielenhuoltajana The Ulkopolitistin ohella valtion virastossa. Hän on valmistunut pohjoismaisten kielten maisteriksi Tampereen yliopistosta ja viimeistelee nyt suomen kielen ja viestinnän opintojaan Helsingin yliopistossa. Aiemmin Henna on mm. huoltanut suomen kieltä Ruotsissa sekä ollut Kotimaisten kielten keskuksessa tekemässä Kielitoimiston ohjepankki -tietokantaa, jota hän suosittelee lämpimästi kaikille työkseen kirjoittaville. – Lue Hennan kirjoittamat jutut.

Matti Marjamäki

Matti Marjamäki

Matti Marjamäki on journalisti, vajaat neljäkymmentä vuotta erilaisia toimittajan, kirjoittajan ja julkaisijan töitä tehnyt. Olen tehnyt myös kehitysyhteistyötä (neljä vuotta YK:ssa, tiedottamista, journalismia ja julkaisemista sielläkin). Koulutukseltani olen maantieteilijä Turun yliopistosta. Ulkopolitistissa olen yksi kielenhuoltajista.

Vilja Kamppila

Vilja Kamppila

Vilja on valtiotieteilijä, joka työskentelee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksessa asunnottomuuden vähentämiseksi. Aiemmin Vilja on työskennellyt tutkimus- ja kulttuurialalla muun muassa Suomen Lontoon instituutissa ja Helsingin yliopistossa. Viljalla on maisterintutkinto Helsingin yliopistosta, jossa hän opiskeli yhteiskuntapolitiikkaa ja kaupunkitutkimusta. Vilja on opiskellut lisäksi Kööpenhaminan ja Zagrebin yliopistoissa.

Suvi Asikainen

Suvi Asikainen

Suvi Asikainen on kansainvälisen viestinnän ammattilainen, joka innostuu hyvistä tarinoista, kielen kiemuroista ja kansainvälisen politiikan kysymyksistä.

Eeva Iljukova

Eeva Iljukova

Kielenhuoltajana toimiva Eeva Iljukova on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan venäjän kääntäminen ja tulkkaus. Osan tutkinnostaan hän on suorittanut Pietarin valtionyliopistossa. Työ ja opinnot ovat vieneet useammaksi vuodeksi Venäjälle ja Lähi-itään. Eeva suorittaa ulkoministeriön päätyönsä ohella toista maisterin tutkintoaan politiikasta ja viestinnästä.

Kari Suomalainen

Kari Suomalainen

Kari Suomalainen on sosiologian opiskelija, joka työstää Jyväskylän yliopistossa graduaan nuorten sosiaalisen median kiusaamisesta. Kari on kotoisin Varkaudesta, mutta rakastaa Savon murteen lisäksi ymmärrettävää kirjakieltä, mikä onkin saattanut hänet erilaisten kirjoittamis- ja kielenhuoltotehtävien pariin.

Ida Andersson

Ida Andersson

Ida Andersson on kielenhuoltaja ja viestinnän ammattilainen, joka viimeistelee suomen kielen opintojaan Turun yliopistossa. Hän työskentelee pohjoismaisessa yrityksessä organisaatioviestinnän parissa.

Hanna Lehto

Hanna Lehto

Kielenhuoltotiimissä toimiva Hanna työskentelee EU:n Itämeri-strategian parissa. Innostuksen Itämeren alueen yhteistyöhön ja politiikkaan hän sai harjoittelustaan Varsovassa. Hanna on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan käytännöllinen filosofia. Osan opinnoistaan hän on tehnyt Oslon yliopistossa.