Heta Hassinen – toimitussihteeri

Heta Hassinen – toimitussihteeri

Heta Hassinen on kansainvälisistä suhteista, politiikasta ja taloudesta kiinnostunut toimittaja. Tällä hetkellä Heta työskentelee Brysselissä STT:n EU-kirjeenvaihtajana. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja viettänyt aiemmin aikaa Kiinassa vaihto-opiskelijana ja suurlähetystöharjoittelijana.

Heljä Ossa – toimittaja

Heljä Ossa – toimittaja

Heljä Ossa on Tampereen yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri, joka opiskeli pääaineenaan kansainvälistä politiikkaa. Tällä hetkellä Heljä työskentelee tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa, jossa hän tutkii erityisesti puolustusliitto Natoa. Aiemmin hän on ollut harjoitteluissa Chatham House -tutkimusinstituutissa Lontoossa, puolustusasiamiehen toimistossa Berliinissä sekä europarlamentaarikon avustajana Brysselissä. Heljä on erityisen kiinnostunut Euroopan turvallisuuspolitiikasta ja puolustuspoliittisesta integraatiosta. – Lue Heljän kirjoittamat jutut.

Peppi Heinikainen – toimittaja

Peppi Heinikainen – toimittaja

Peppi Heinikainen on yhteiskuntatieteiden maisteri Lontoon King’s Collegesta, jossa hän opiskeli kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta. Sitä ennen hän teki Eurooppa-opintoja Maastrichtin yliopistossa. Pepin erikoistumisaloja ovat muun muassa konfliktit, EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä Venäjän ulkopolitiikka. Peppi on tohtorikoulutettavana Tampereen yliopiston TAPRIssa, jossa hänen tutkimusaiheenaan on Venäjän ja Yhdysvaltojen rooli Syyrian sodassa. Hän on aiemmin työskennellyt Euroopan parlamentissa, Maahanmuuttovirastossa sekä konsulttina Brysselissä. – Lue Pepin kirjoittamat jutut.

Teemu Toivola – toimittaja

Teemu Toivola – toimittaja

Teemu Toivola on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi terrorismin torjunnasta ja opiskelee Tampereen yliopistossa tiedotusopin maisteritutkintoaan. Teemu on työskennellyt Suomessa talous- ja ulkomaantoimittajana sekä lehdissä että sähköisissä viestimissä, ollut suurlähetystöharjoittelijana Afrikassa ja Lähi-idässä ja työskennellyt EU-komissiossa sekä lobbarina Brysselissä. Teemu on kiinnostunut muun muassa Lähi-idästä, disinformaatiosta ja terrorismista. – Lue Teemun kirjoittamat jutut.

Olli Saarinen – kirjoittaja

Olli Saarinen – kirjoittaja

Olli Saarinen palvelee Lapin lennostossa ja opiskelee tällä hetkellä sotatieteiden maisteriksi Maanpuolustuskorkeakoulussa pääaineenaan strategia ja turvallisuuspolitiikka. Ollin kiinnostuksen kohteita ovat yhdysvaltalainen sotilasstrategia, suurvaltasuhteet, sotateoreetikot ja länsimainen ilmasotataito. – Lue Ollin kirjoittamat jutut.

Tuuli Räty – kirjoittaja

Tuuli Räty – kirjoittaja

Tuuli Räty työskentelee Brysselissä kansainvälisessä konfliktienehkäisyjärjestössä. Tuulilla on kansainvälisen politiikan maisterin tutkinto Aberdeenin yliopistosta, ja hän on opiskellut ja työskennellyt myös Hongkongissa ja New Yorkissa. Tuuli on kiinnostunut muun muassa maahanmuuttopolitiikasta, asevalvonnasta sekä sisäpoliittisten intressien vaikutuksesta ulkopolitiikkaan ja kehitysapuun. – Lue Tuulin kirjoittamat jutut.

Mikko Räkköläinen – kirjoittaja

Mikko Räkköläinen – kirjoittaja

Mikko Räkköläinen on kansainvälisen politiikan jatko-opiskelija Tampereen yliopistossa. Hän on valmistunut maisteriksi Lapin yliopistosta ja työskennellyt ulkoministeriössä asevalvonnan yksikössä. Hänen tutkimusintresseihinsä kuuluvat kaupalliset ja ei-valtiolliset toimijat aseellisissa konflikteissa, hallintoon liittyvä vallankäyttö, emergentit teknologiat sekä sodankäynnin muutos. – Lue Mikon kirjoittamat jutut.

Eleonoora Hilska – kirjoittaja

Eleonoora Hilska – kirjoittaja

Eleonoora Hilska on sotateknologiasta ja sotilasilmailusta kiinnostunut valtiotieteiden kandidaatti. Tällä hetkellä hän viimeistelee Turun yliopistossa pro gradu -työtään HX-hankkeen konekandidaattien tekniikan kansainvälisistä kytköksistä. Aiemmin Hilska on työskennellyt muun muassa Puolustusvoimissa, puolustusministeriössä ja yhdysvaltalaisessa Hudson Institute -ajatushautomossa sekä toiminut Punaisen ristin humanitaarisen oikeuden kouluttajana. – Lue Eleonooran kirjoittamat jutut.

Christopher Rowley – kirjoittaja

Christopher Rowley – kirjoittaja

Christopher Rowley (MA, International Conflict Studies) työskentelee ajatushautomo Demos Helsingissä konsulttina ja ennakoinnin asiantuntijana. Työssään hän rakentaa asiakkaiden kanssa skenaarioita ja strategiaprosesseja. Chrisiä kiinnostaa erityisesti teknologian ja turvallisuuden kehityskulut sekä näiden vaikutukset demokratiaan. Hän on valmistunut London School of Economicsista ja King’s College Londonista. Chris on yksi The Ulkopolitistin perustajista. Esittely Demos Helsingin sivuillaLue Christopherin kirjoittamat jutut.

Camilla Antila – kirjoittaja

Camilla Antila – kirjoittaja

Camilla Antila on Helsingin yliopistosta valmistunut oikeustieteen maisteri. Camillaa kiinnostavat etenkin kansainvälisen rikosoikeuden mahdollisuudet ja ihmisoikeuskysymykset. Hän on työskennellyt muun muassa sisäministeriössä, kansainvälisessä tuomioistuimessa sekä harjoittelijana Suomen suurlähetystöissä Haagissa ja Beirutissa. – Lue Camillan kirjoittamat jutut.

Matti Pihlajamaa – kirjoittaja

Matti Pihlajamaa – kirjoittaja

Matti Pihlajamaa on kansainvälisen politiikan, yhdenvertaisuuden ja kasvatuksen kytköksiin erikoistunut asiantuntija, joka on työskennellyt muun muassa ihmisoikeusjärjestöissä ja opetustehtävissä. Matti on valmistunut Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmasta sekä opiskellut kansainvälistä politiikkaa eri puolilla Eurooppaa. Hän on kiinnostunut iän, sukupuolen ja muiden erojen huomioimisesta konfliktien ja turvallisuuden kontekstissa. – Lue Matin kirjoittamat jutut.