Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo on jatko-opiskelija School of Oriental and African Studies –yliopistossa, jossa hän on aiemmin suorittanut tutkinnot kansainvälisestä politiikasta sekä media- ja kulttuurintutkimuksesta. Hinnin väitöskirja käsittelee homoseksuaalisuuden vastaisen diskurssin politisoitumista Itä-Afrikassa. Aiemmin Hinni on työskennellyt toimittajana. Hänen kiinnostuksen kohteensa liittyvät Afrikan kansainväliseen politiikkaan, länsimaiden hegemoniaa vastustavaan retoriikkaan sekä kehityskysymyksiin. – Lue Hinnin kirjoittamat jutut.

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho työskentelee toimittajana uutistoimisto STT:ssä, jossa hän keskittyy etenkin ulkomaanaiheisiin. Sanna on työskennellyt Ylen toimittajana Turkissa vuosina 2016–2018 ja raportoinut myös muun muassa Egyptistä ja Libanonista suomalaismedioille. Koulutukseltaan hän on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteri, joka on opiskellut myös Lähi-idän tutkimusta. Hänen pro gradu -tutkielmansa käsitteli Egyptin armeijan mediastrategioita. Lisäksi Sanna on työskennellyt muun muassa korkeakouluharjoittelussa Suomen suurlähetystössä Ankarassa, Ylen radion ajankohtaistoimituksessa sekä ilmastonmuutokseen keskittyvänä viestintäsuunnittelijana Suomen Lähetysseurassa. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.

Jannika Melkko – toimittaja

Jannika Melkko – toimittaja

Jannika Melkko on vapaa toimittaja sekä journalistiikan ja mediatutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Lisäksi hän on opiskellut politiikan tutkimusta Itävallassa ja Espanjassa. Jannikaa kiinnostavat erityisesti Saharan eteläpuolinen Afrikka, ihmisten ja eläinten oikeudet sekä ympäristökysymykset. Hän kirjoittaa parhaillaan gradua siitä, millaista kuvaa suomalaismedia luo Kongon demokraattisesta tasavallasta. Jannika on yksi ilmastonmuutosta käsittelevän, palkitun Hyvän sään aikana -tietokirjan (Into Kustannus 2017) kirjoittajista. – Lue Jannikan kirjoittamat jutut.

Jasmine Malla – toimittaja

Jasmine Malla – toimittaja

Jasmine Malla on Åbo Akademista pian valmistuva yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän opiskelee kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia ja on erikoistunut Lähi-itään. Jasminen gradu, jossa Libanon on tapaustutkimuksen kohdemaa, käsittelee valtioiden oikeudellista vastuuta taata peruskoulutus pitkäaikaisilla pakolaisleireillä. Jasmine on työskennellyt harjoittelijana Suomen Madridin-suurlähetystössä ja sosiaali- ja terveysministeriössä, sekä toimittajana Sveriges Radiossa. Hänellä on syksyllä edessään harjoittelu Lähi-idässä. – Lue Jasminen kirjoittamat jutut.

Jenna Vehviläinen – toimittaja

Jenna Vehviläinen – toimittaja

Jenna Vehviläinen on vapaa toimittaja ja viestinnän ammattilainen, jota kiinnostaa erityisesti kaikki se, mikä tapahtuu Etelä-Euroopassa, Välimerellä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Hän työskentelee Yle Uutisten avustajana Italiassa ja on aiemmin tehnyt järjestöviestintää muun muassa Ugandassa ja Namibiassa. Jenna on rauhan- ja konfliktintutkimukseen erikoistunut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on opiskellut journalismia, viestintää sekä maailmanpolitiikkaa myös Helsingissä, Firenzessä ja Brysselissä. – Kotisivut – Lue Jennan kirjoittamat jutut.

Annmarie Kiiskinen – kirjoittaja

Annmarie Kiiskinen – kirjoittaja

Annmarie Kiiskinen on erikoistunut pohjoisen Afrikan yhteiskuntiin ja politiikkaan. Hän on valmistunut Lähi-idän tutkimuksen maisteriksi Lundin yliopistosta, jossa hänen lopputyönsä käsitteli Siinain beduiininaisten gender-identiteettiä modernin ja perinteisen elämän risteyskohdassa. Annmarie asui lähes kolme vuotta Egyptissä, jossa hän teki etnografista tutkimustyötä sekä opetti historiaa ja sosiologiaa kairolaisessa koulussa. Nykyään Annmarie on töissä ulkoministeriön Afrikan politiikka -tiimissä. Hänen kiinnostuksen kohteisiinsa kuuluvat erityisesti Egypti ja Algeria, laajemmat Afrikan poliittiset kysymykset (mm. tekeillä oleva EU:n Afrikka-strategia), identiteettikysymykset sekä gender-käsitys ja sen rooli arabiyhteiskuntien muutoksessa. – Lue Annmarien kirjoittamat jutut.

Mariette Hägglund – kirjoittaja

Mariette Hägglund – kirjoittaja

Mariette Hägglund työskentelee nuorempana tutkijana Ulkopoliittisen instituutin Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan hankkeessa. Hänellä on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkimus Tampereen yliopistosta. Gradussaan Mariette käsittelee maansisäistä pakolaisuutta Irakissa. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Johns Hopkinsin yliopistossa Yhdysvalloissa, YK:lla Etelä-Afrikassa sekä Suomen edustustoissa Genevessä ja Teheranissa. – Lue Marietten kirjoittamat jutut.
Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö työskentelee uutistoimisto STT:n toimittajana Australiassa, jossa hän seuraa maailman menoa Suomen vielä nukkuessa. Miljaa kiinnostaa, miten maailmanpolitiikan käänteet vaikuttavat ihmisiin. Tästä hän sai ymmärrystä toimiessaan ihmisoikeustarkkailijana Länsirannalla, työskennellessään Suomen Lähi-idän-instituutissa Beirutissa ja turkkilaisessa sanomalehdessä Istanbulissa sekä opiskellessaan kaksi vuotta Intiassa. Milja on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi kehitysmaatutkimuksesta Helsingin yliopistosta. Gradunsa hän kirjoitti Turkin ja kurdien välisestä rauhanprosessista. – Lue Miljan kirjoittamat jutut.

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson on väitöskirjatutkija Hankenilla. Hän on tehnyt maisteriopintonsa Maailmanpolitiikasta Helsingin yliopistossa ja Afrikan politiikasta School of Oriental and African Studies -yliopistossa Lontoossa. Hän tutkii monikansallisia yrityksiä valtion kaltaisina toimijoina Tansaniassa. Nilsson on aiemmin työskennellyt muun muassa asiantuntijana Kepa ry:ssä Suomessa ja Tansaniassa sekä EU-vaikuttajana Brysselissä ja on yksi kirjojen Afrika på bordet (Empati, 2012) ja Suomen somalit (Into, 2015) kirjoittajista. – Lue Evan kirjoittamat jutut.

Reetta Näsi – kirjoittaja

Reetta Näsi – kirjoittaja

Reetta Näsi on valmistunut sosiologian maisteriksi Lapin yliopistosta, ja hänen gradunsa käsitteli humanitaarista kuvastoa ja hyväntekeväisyyteen liittyvää säälin politiikkaa. Työkokemusta Reetalle on kertynyt muun muassa YK:n kehitysohjelmasta Istanbulista, Suomen Teheranin-suurlähetystöstä ja Keniasta, missä Reetta työskenteli Suomen Punaisen Ristin delegaattina. Tällä hetkellä Reetta työskentelee Genevessä ohjelma-avustajana kansalaisjärjestössä, joka toimii maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta. Reettaa kiinnostavat erityisesti globaalit kehityskysymykset, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus sekä Lähi-idän politiikka ja kulttuurit. – Lue Reetan kirjoittamat jutut.

Linda Nyholm – kirjoittaja

Linda Nyholm – kirjoittaja

Linda Nyholm on helsinkiläinen freelance-toimittaja. Hän on kuvannut ja kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomille, Voimalle ja HBL:lle. Hän on opiskellut kansainvälistä politiikkaa ja journalismia. Nyholmia kiinnostavat Lähi-itä, Palestiina–Israel-konflikti, ihmisoikeuskysymykset, pakolaisuus ja ihmisoikeudet. – Lue Lindan kirjoittamat jutut.

Nanna Hallikainen – kirjoittaja

Nanna Hallikainen – kirjoittaja

Nanna Hallikainen on inhimilliseen turvallisuuteen erikoistunut yhteiskuntatieteiden maisteri Aarhusin yliopistosta. Hän on kiinnostunut turvallisuudesta, rauhasta, sovittelusta, yhteiskunnallisista ilmiöistä Afrikassa sekä ihmisen toiminnan ja ympäristön vuorovaikutuksesta. Nanna on opiskellut myös matkailututkimusta, politiikkatieteitä ja kehitysmaatutkimusta. Hän on ollut harjoittelijana kansalaisjärjestössä Ugandassa sekä asunut Ruotsissa, Tanskassa ja Skotlannissa. – Lue Lindan kirjoittamat jutut.

Agneta Kallström – kirjoittaja

Agneta Kallström – kirjoittaja

Agneta Kallström on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta modernin Lähi-idän tutkimuksesta. Hän on kiinnostunut konfliktialueiden terveydenhuollon ja kansanterveyden ongelmista. Tällä hetkellä Agneta toimii väitöskirjatutkijana Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnassa. Työssään Agneta käsittelee Syyrian konfliktin vaikutusta terveydenhuoltojärjestelmään terveydenhuoltohenkilöstön näkökulmasta. – Lue Agnetan kirjoittamat jutut.

Jarno Välimäki – kirjoittaja

Jarno Välimäki – kirjoittaja

Jarno Välimäki työskentelee Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen tutkimus- ja analyysiyksikössä. Jarno on kiinnostunut erityisesti modernista ja muuttuvasta sodankäynnistä sekä Levantin alueesta, mutta seuraa myös Sudanin ja Persianlahden maiden politiikkaa. Hän on arabimaailman tutkimuksen maisteri, opiskellut arabiaa Jordaniassa sekä tehnyt harjoittelun Suomen Lähi-idän instituutissa Libanonissa. – Lue Jarnon kirjoittamat jutut.

Milja Suihko – kirjoittaja

Milja Suihko – kirjoittaja

Milja Suihko on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriohjelmasta Tampereen yliopistosta valmistunut vaikuttaja. Hän on opiskellut myös Ranskassa ja Intiassa sekä työskennellyt Marokossa. Kansainvälisen politiikan ohella Miljaa kiinnostavat kansalliset turvallisuuskysymykset ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Hän onkin työskennellyt näiden teemojen parissa Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ilmastodelegaattina ja Asepalvelus 2020 -kampanjan vetäjänä. Tällä hetkellä hän työskentelee ulkoministeriön virkanaisena. – Lue Miljan kirjoittamat jutut.

Nina Näsman – kirjoittaja

Nina Näsman – kirjoittaja

Nina Näsman asuu Pariisissa ja edistää tällä hetkellä työkseen teollisuuden innovaatioyhteisöä Euroopassa. Ennen nykyisiä tehtäviään Nina asui 12 vuotta Lontoossa ja toimi kaupunkikehityksen konsulttina sekä teräs- ja kaivosalan toimittajana. Työssään hän keskittyi suurelta osin Afrikkaan. Työkokemusta Nina on kartuttanut myös kehityspolitiikan parissa Suomen suurlähetystössä Dar es Salaamissa. Ninalla on kehitystaloustieteen kandidaatin tutkinto School of Oriental and African Studies -yliopistosta ja kaupunkimaantieteen maisterin tutkinto London School of Economics -yliopistosta. – Lue Ninan kirjoittamat jutut.

Hanne-Mari Tarvonen – kirjoittaja

Hanne-Mari Tarvonen – kirjoittaja

Hanne-Mari Tarvonen on Etelä-Afrikassa asuva vapaa toimittaja ja valokuvaaja. Hanne-Mari työskentelee Helsingin Sanomien avustajana, jonka tehtävänä on kattaa Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden kehityskulkuja. Hän on opiskellut tiedotusoppia, kansainvälistä politiikkaa ja mediakulttuuria Tampereen yliopistossa. Työssään Hanne-Mari keskittyy erityisesti luontoa, ympäristöongelmia ja kestävää kehitystä käsitteleviin aiheisiin sekä ihmisoikeuskysymyksiin ja Afrikan maiden sisä- ja ulkopolitiikkaan.