Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo – toimitussihteeri

Hinni Aarninsalo on jatko-opiskelija School of Oriental and African Studies –yliopistossa, jossa hän on aiemmin suorittanut tutkinnot kansainvälisestä politiikasta sekä media- ja kulttuurintutkimuksesta. Hinnin väitöskirja käsittelee homoseksuaalisuuden vastaisen diskurssin politisoitumista Itä-Afrikassa. Aiemmin Hinni on työskennellyt toimittajana. Hänen kiinnostuksen kohteensa liittyvät Afrikan kansainväliseen politiikkaan, länsimaiden hegemoniaa vastustavaan retoriikkaan sekä kehityskysymyksiin.

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho – toimitusihteeri

Sanna Raita-aho on ulkomaantoimittaja, joka työskentelee uutistoimisto STT:ssä. Hän on työskenellyt Ylen toimittajana Turkissa vuosina 2016-2018 ja Ylen radion ajankohtaistoimituksessa. Raita-aho on valmistunut rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriksi Tampereen yliopistosta ja opiskellut myös Lähi-idän tutkimusta. Raita-aho on myös ollut työharjoittelussa Suomen suurlähetystössä Turkissa, ilmastoviestinnän suunnittelijana Suomen Lähetysseurassa ja tehnyt free-toimittajan töitä mm. Egyptissä ja Libanonissa. – Lue Sannan kirjoittamat jutut.

Elli-Alina Hiilamo – toimittaja

Elli-Alina Hiilamo – toimittaja

Elli-Alina Hiilamo on kehityskysymyksistä, taloudesta ja politiikasta kiinnostunut toimittaja. Hän on kehityksen- ja konfliktintutkimuksen maisteri Lontoon School of Oriental and African Studies -yliopistosta. Elli-Alina on myös opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa ja kansainvälistä politiikkaa Hongkongin yliopistossa. Hän on työskennellyt mm. Helsingin Sanomissa, MTV Uutisissa, Suomen Pakolaisavulla Ugandassa ja UNFPA:lla Kööpenhaminassa. – Lue Elli-Alinan kirjoittamat jutut.

Heta Hassinen – toimittaja

Heta Hassinen – toimittaja

Heta Hassinen on kansainvälisistä suhteista ja politiikasta kiinnostunut toimittaja, joka työskentelee Suomen Tietotoimistossa. Tammikuusta 2020 alkaen Heta toimii Brysselissä STT:n EU-kirjeenvaihtajana. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja viettänyt aikaa Kiinassa vaihto-opiskelijana ja suurlähetystöharjoittelijana.

Jenna Vehviläinen – toimittaja

Jenna Vehviläinen – toimittaja

Jenna Vehviläinen on vapaa toimittaja ja viestinnän ammattilainen, jota kiinnostaa erityisesti kaikki se, mikä tapahtuu Etelä-Euroopassa, Välimerellä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Hän työskentelee Yle Uutisten avustajana Italiassa ja on aiemmin tehnyt järjestöviestintää muun muassa Ugandassa ja Namibiassa. Jenna on rauhan- ja konfliktintutkimukseen erikoistunut yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on opiskellut journalismia, viestintää sekä maailmanpolitiikkaa myös Helsingissä, Firenzessä ja Brysselissä. – Kotisivut – Lue Jennan kirjoittamat jutut.

Jannika Melkko – toimittaja

Jannika Melkko – toimittaja

Jannika Melkko on journalistiikan ja mediatutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Hän kirjoittaa parhaillaan gradua siitä, miten Kongon demokraattista tasavaltaa ja yleistäen Saharan eteläpuolista Afrikkaa käsitellään suomalaismedioissa. Jannika on yksi ilmastonmuutosta käsittelevän, palkitun Hyvän sään aikana -tietokirjan (Into 2017) kirjoittajista ja samannimisen verkkojulkaisun perustajista. Lisäksi hän toimii Nordic Press Association Finlandin varapuheenjohtajana. – Lue Jannikan kirjoittamat jutut.

Annmarie Kiiskinen – kirjoittaja

Annmarie Kiiskinen – kirjoittaja

Annmarie on pohjoiskarjalalainen, Kairossa asuva Lähi-idän tutkimuksen maisteri. Viimeisen vuoden hän on viettänyt Kairon ja Siinain välillä, tutkien beduiinien nais-identiteetin muutosta perinteisen beduiinikulttuurin sekä modernien muutosten risteyskohdassa. Sukupuolen- ja vähemmistötutkimuksen lisäksi Annmarie on kiinnostunut Välimeren sosiopoliittisesta ja taloudellisesta myllerryksestä sekä identiteettikysymyksistä. Egyptin lisäksi hän seuraa mm. Kreikkaa, Sudania sekä Libyaa. Nykyään hän opettaa sosiaalitieteitä Kairossa. – Lue Annmarien kirjoittamat jutut.

Aaro Rytkönen – kirjoittaja

Aaro Rytkönen – kirjoittaja

Olen Aaro Rytkönen, rauhanrakennukseen ja uskontojenväliseen dialogiin ja sovinnontyöhön keskittyvän Al Amana -keskuksen toiminnanjohtaja. Al Amana -keskus toimii Omanin sulttaanikunnassa, jossa olen perheeni kanssa asunut nyt kolmatta vuotta. Keskityn teksteissäni uskonnon, politiikan ja ulkopolitiikkaan välisiin suhteisiin sekä Arabian niemimaan tilanteeseen. Olen teologian maisteri Helsingin yliopistosta. – Lue Aaron kirjoittamat jutut.

Mariette Hägglund – kirjoittaja

Mariette Hägglund – kirjoittaja

Mariette Hägglund työskentelee nuorempana tutkijana Ulkopoliittisen instituutin Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan hankkeessa. Hänellä on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkimus Tampereen yliopistosta. Gradussaan Mariette käsittelee maansisäistä pakolaisuutta Irakissa. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Johns Hopkinsin yliopistossa Yhdysvalloissa, YK:lla Etelä-Afrikassa sekä Suomen edustustoissa Genevessä ja Teheranissa. – Lue Marietten kirjoittamat jutut.

Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö – kirjoittaja

Milja Rämö työskentelee STT:n toimittajana Australiassa, jossa hän seuraa, mitä maailmassa tapahtuu Suomen vielä nukkuessa. Ennen muuttoa Sydneyyn Milja on asunut useassa eri Lähi-idän maassa ja on erityisesti perehtynyt Turkin ja kurdien väliseen tilanteeseen. Miljaa kiinnostaa, miten maailman politiikan käänteet vaikuttavat ihmisiin. Tästä hän sai hieman ymmärrystä toimiessaan ihmisoikeustarkkailijana Länsirannalla. Milja on valmistunut maisteriksi kehitysmaatutkimuksesta Helsingin yliopistosta. – Lue Miljan kirjoittamat jutut.

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson – kirjoittaja

Eva Nilsson on väitöskirjatutkija Hankenilla. Hän on tehnyt maisteriopintonsa Maailmanpolitiikasta Helsingin yliopistossa ja Afrikan politiikasta School of Oriental and African Studies -yliopistossa Lontoossa. Hän tutkii monikansallisia yrityksiä valtion kaltaisina toimijoina Tansaniassa. Nilsson on aiemmin työskennellyt muun muassa asiantuntijana Kepa ry:ssä Suomessa ja Tansaniassa sekä EU-vaikuttajana Brysselissä ja on yksi kirjojen Afrika på bordet (Empati, 2012) ja Suomen somalit (Into, 2015) kirjoittajista. – Lue Evan kirjoittamat jutut.

Elena Sipola – kirjoittaja

Elena Sipola – kirjoittaja

Elena Sipola työskentelee EU:n ulkosuhdehallinnossa, asemapaikkanaan Ghana. Aiemmin hän on työskennellyt ulkoasiainministeriössä, YK:n poliittisessa missiossa Libanonissa ja EU:n Kairon delegaatiossa. Hänellä on maisterintutkinto Sciences Po Paris yliopiston kansainvälisten suhteiden laitokselta ja kandidaatintutkinto Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Lisäksi hän on suorittanut opintoja Jordaniassa. Elena on kiinnostunut uskonnon, lain ja politiikan risteymäkohdista sekä kansainvälisen oikeuden mahdollisuuksista. – Lue Elenan kirjoittamat jutut.

Maria Ristimäki – kirjoittaja

Maria Ristimäki – kirjoittaja

Maria Ristimäki työskentelee konfliktinratkaisujärjestö CMI:llä naiset, rauha ja turvallisuus -tematiikan yksikössä. Marialla on kansainvälisen turvallisuuden maisterintutkinto Sciences Po:n yliopistosta Pariisista, jossa hän erikoistui rauhan- ja konfliktintutkimukseen sekä Afrikan politiikkaan. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. kehitysyhteistyökysymysten parissa Malawissa sekä International Crisis Groupin Länsi-Afrikka -projektissa Senegalissa, jossa hän keskittyi etenkin Boko Haramiin ja Tšadjärven kriisiin. – Lue Marian kirjoittamat jutut.

Reetta Näsi – kirjoittaja

Reetta Näsi – kirjoittaja

Reetta Näsi on Lapin yliopistolta sosiologian oppiaineesta valmistunut YTM. Sosiologian lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta ja työskennellyt muun muassa Suomen suurlähetystössä Iranissa sekä YK:n Kehitysohjelmassa Turkissa. Tällä hetkellä Reetta työskentelee kansalaisjärjestössä Keniassa.

Linda Nyholm – kirjoittaja

Linda Nyholm – kirjoittaja

Linda Nyholm on helsinkiläinen freelance-toimittaja. Hän on kuvannut ja kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomille, Voimalle ja HBL:lle. Hän on opiskellut kansainvälistä politiikkaa ja journalismia. Nyholmia kiinnostavat Lähi-itä, Palestiina–Israel-konflikti, ihmisoikeuskysymykset, pakolaisuus ja ihmisoikeudet.