Vastaava päätoimittaja

Annastina Haapasaari

Annastina Haapasaari

Annastina Haapasaari on maailmanpolitiikan maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa sekä projektipäällikkö Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Kansainvälisissä kysymyksissä häntä kiinnostavat erityisesti globaalit ilmiöt ja järjestelmätason muutokset sekä teknologinen kehitys ja suuryhtiöiden valta. Hän on aiemmin opiskellut elokuvataidetta Ranskassa ja hankkinut työkokemusta muun muassa valtiovarainministeriöstä sekä elokuvatuotantoyhtiöistä. Vastaavana päätoimittajana toimimisen lisäksi Annastina on toimittaja-tuottaja The Ulkopolitistin podcastissa. – Kuuntele Annastinan juontamat podcastit.

Toimituspäälliköt

Elisa Rimaila

Elisa Rimaila

Elisa Rimaila on yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta valmistunut toimittaja ja viestinnän asiantuntija. Elisalla on monipuolinen työkokemus etenkin uutistoimittamisesta, ja hänen erityisiin osaamisalueisiinsa kuuluvat globaalit kriisit ja kehityskysymykset sekä muuttoliikkeet. Helsingin yliopiston lisäksi Elisa on työskennellyt Kirkon Ulkomaanavussa, Helsingin Sanomissa, iltapäivälehdissä ja vapaana toimittajana. – Lue Elisan kirjoittamat jutut.

Mirka Wendt

Mirka Wendt

Mirka Wendt on Helsingin yliopistosta valmistunut VTM pääaineena maailmanpolitiikka. Opinnoissaan hän erikoistui Latinalaiseen Amerikkaan, rauhan- ja konfliktintutkimukseen sekä kehitysyhteistyöhön. Työkokemusta hänellä on mm. Suomen edustustoista New Yorkissa ja Brasiliassa, YK:lta Perussa, Brasiliassa ja Sambiassa sekä kehitysyhteistyökonsultoinnista Afrikassa ja Aasiassa. – Lue Mirkan kirjoittamat jutut.

Viestintäpäälliköt

Johanna Metsänheimo – viestintäpäällikkö

Johanna Metsänheimo – viestintäpäällikkö

Johanna Metsänheimo on yleisen valtio-opin tohtorikoulutettava Helsingin yliopistossa. Hän on laajasti kiinnostunut muuttoliikkeistä ja muuttoliikkeiden hallinnasta erityisesti Suomessa ja EU:ssa. Väitöskirjassaan Johanna tarkastelee EU:n maahanmuuttopolitiikkaa erityisesti korkeakoulutettujen siirtolaisten osalta. Johanna on aikaisemmin työskennellyt julkishallinnossa, yliopistossa erilaisissa avustajatehtävissä ja toimittajana.

Suvi Nousiainen – viestintäpäällikkö

Suvi Nousiainen – viestintäpäällikkö

Suvi Nousiainen on humanistisia ja valtiotieteitä opiskellut filosofian maisteri, jolla on useamman vuoden kokemus viestinnän töistä media- ja kulttuurialalta sekä kansainvälisestä politiikasta suurlähetystöistä. Opintojensa ja töidensä puitteissa Suvi on asunut aiemmin Englannissa, Tanskassa ja Islannissa. Hänen kiinnostuksen kohteisiinsa lukeutuvat erityisesti pohjoismainen yhteistyö sekä arktiset kysymykset.

Eetu-Pekka Parkkinen – tapahtumapäällikkö

Eetu-Pekka Parkkinen – tapahtumapäällikkö

Eetu-Pekka Parkkinen on Itä-Suomen yliopistosta valmistunut historian, yhteiskuntaopin, uskonnon ja filosofian aineenopettaja. Viime vuosina hän on opettanut pääasiassa lukioissa. Erasmus-vaihtovuoden Eetu-Pekka on viettänyt Valencian Espanjassa. Hän on myös tehnyt vapaaehtoistyötä nuorten vaikuttamis- ja dialogitaitojen kehittämisessä.

Toimitussihteerit

Eero Tuorila – Aasia ja Tyynimeri

Eero Tuorila – Aasia ja Tyynimeri

Eero Tuorila on erikoistunut Japanin politiikkaan. Eero on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimuskeskuksesta, jossa hänen gradunsa käsitteli Japanin perustuslain uudelleentulkintaa. Hän on aiemmin suorittanut kansainvälisen politiikan kanditutkinnon Kentin yliopistossa Englannissa, ja on työskennellyt harjoittelijana Suomen Tokion suurlähetystössä. Eero on töissä viestintäalalla. – Lue Eeron kirjoittamat jutut.

Tuulikki Olander – Amerikat

Tuulikki Olander – Amerikat

Tuulikki Olander on valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi pääaineenaan yleinen valtio-oppi. Opinnoissaan hän keskittyi organisaatiotutkimukseen, innovaatiopolitiikkaan ja kasvatustieteeseen. Työkokemusta Tuulikilla on muun muassa asiantuntijatehtävistä Suomen suurlähetystöstä Ottawasta sekä tutkimus- ja innovaatiopolitiikan parista Suomesta ja Brysselistä. – Lue Tuulikin kirjoittamat jutut.

Anna Virkama – Amerikat

Anna Virkama – Amerikat

Anna Virkama työskentelee tällä hetkellä Perussa julkisuusdiplomatian parissa ja samalla viimeistelee Tampereen yliopistoon kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta tarkastelevaa väitöskirjaa. Hänelle on kertynyt työkokemusta erilaisista tutkimus- ja asiantuntijatehtävistä, viestinnästä ja tapahtumatuotannosta. Anna on opiskellut kulttuurintutkimusta ja sosiologiaa, ja on kiinnostunut kulttuurisista muutoksista ja kulttuurienvälisistä konflikteista, kansainvälisistä muuttoliikkeistä ja julkisuusdiplomatiasta. Latinalaisen Amerikan lisäksi Annalla on työ- ja opiskelukokemusta Ranskasta ja Marokosta. – Lue Annan kirjoittamat jutut.

Sunna Kokkonen – Eurooppa

Sunna Kokkonen – Eurooppa

Sunna Kokkonen on puoliksi ilmasto- ja energiapolitiikan konsultti ja puoliksi vapaa kirjoittaja, joka asustaa Leipzigissa Saksassa. Sunna on perehtynyt muun muassa ilmastoaktivismiin ja -politiikkaan, saksankielisten alueiden politiikkaan sekä uusiutuvaan energiaan. Hän on opiskellut kansainvälistä oikeutta Tilburgin yliopistossa Hollannissa ja kansainvälisiä suhteita Central European Universityssä Unkarissa. – Lue Sunnan kirjoittamat jutut.

Julius Lehtinen – Eurooppa

Julius Lehtinen – Eurooppa

Julius Lehtinen on helsinkiläinen politiikan tutkimuksen maisteriopiskelija, jota liikuttavat niin tilastotiede kuin poliittinen filosofia. Tällä hetkellä Julius toimii Europe Elects -vaalianalyysiprojektin pidemmästä julkaisutoiminnasta vastaavana päätoimittajana sekä ylläpitää kotimaisen politiikan tilastoihin keskittyvää Databyro.fi -sivustoa. – Lue Juliuksen kirjoittamat jutut.

Jannika Melkko – Lähi-itä ja Afrikka

Jannika Melkko – Lähi-itä ja Afrikka

Jannika Melkko on vapaa toimittaja sekä journalistiikan ja mediatutkimuksen maisteriopiskelija Tampereen yliopistosta. Lisäksi hän on opiskellut politiikan tutkimusta Itävallassa ja Espanjassa. Jannikaa kiinnostavat erityisesti Saharan eteläpuolinen Afrikka, ihmisten ja eläinten oikeudet sekä ympäristökysymykset. Hän kirjoittaa parhaillaan gradua siitä, millaista kuvaa suomalaismedia luo Kongon demokraattisesta tasavallasta. Jannika on yksi ilmastonmuutosta käsittelevän, palkitun Hyvän sään aikana -tietokirjan (Into Kustannus 2017) kirjoittajista. – Lue Jannikan kirjoittamat jutut.

Ilkka Tiensuu – Lähi-itä ja Afrikka

Ilkka Tiensuu – Lähi-itä ja Afrikka

Ilkka Tiensuu on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta Helsingin ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa sekä taloustieteitä ITESM:ssä Meksikossa. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta ja valtionhallinnosta sekä ulko- ja sisäministeriön hallinnonaloilta. – Lue Ilkan kirjoittamat jutut.

Hannu Salomaa – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Hannu Salomaa – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Hannu Salomaa on valtio-opin tohtorikoulutettava Tampereen yliopistosta. Hänen väitöskirjansa käsittelee Suomen asevelvollisuutta. Aiemmin Hannu on ollut Erasmus-vaihdossa Freie Universität Berlin -yliopistossa ja suorittanut harjoittelun Suomen Saksan suurlähetystössä. Jatko-opiskelijana hän on myös ollut tutkijavaihdossa Wienin yliopistossa. – Lue Hannun kirjoittamat jutut.

Heta Hassinen – konfliktit ja turvallisuus

Heta Hassinen – konfliktit ja turvallisuus

Heta Hassinen on kansainvälisistä suhteista, politiikasta ja taloudesta kiinnostunut toimittaja. Tällä hetkellä Heta työskentelee Brysselissä STT:n EU-kirjeenvaihtajana. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja viettänyt aiemmin aikaa Kiinassa vaihto-opiskelijana ja suurlähetystöharjoittelijana.

Tuomas Lähteenmäki – podcastit

Tuomas Lähteenmäki – podcastit

Tuomas Lähteenmäki on viestintätiimin jäsen, jonka kiinnostuksen kohteina ovat radio- ja podcast-ohjelmien tuotanto sekä viestinnän strateginen suunnittelu. Hän työskentelee viestintäkonsulttina. Tuomas on suorittanut maisterin tutkinnot Glasgow’n ja Tampereen yliopistoista erikoistuen yritysten yhteiskuntavastuun kysymyksiin. Aiempaa PR- ja tiedotustaustaa hänellä on niin startup-kentältä kuin monikansallisista yrityksistä. – Kuuntele Tuomaksen juontamat podcastit.

Annastina Haapasaari – podcastit

Annastina Haapasaari – podcastit

Annastina Haapasaari on maailmanpolitiikan maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa sekä projektipäällikkö Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Kansainvälisissä kysymyksissä häntä kiinnostavat erityisesti globaalit ilmiöt ja järjestelmätason muutokset sekä teknologinen kehitys ja suuryhtiöiden valta. Hän on aiemmin opiskellut elokuvataidetta Ranskassa ja hankkinut työkokemusta muun muassa valtiovarainministeriöstä sekä elokuvatuotantoyhtiöistä. Vastaavana päätoimittajana toimimisen lisäksi Annastina on toimittaja-tuottaja The Ulkopolitistin podcastissa. – Kuuntele Annastinan juontamat podcastit.

Aleksi Heikola – kielenhuoltovastaava

Aleksi Heikola – kielenhuoltovastaava

Aleksi Heikola on suomen kielen ja kirjallisuuden lehtori ja projektisuunnittelija, joka on valmistunut Helsingin yliopistosta suomen kieli pääaineenaan. Aleksia kiinnostaa kieli ja kielenhuolto monista eri näkökulmista, mutta ennen kaikkea hän ajattelee laadukkaan kielenhuoltotyön palvelevan tekstin käytettävyyttä ja viestin välittymistä.