Karoliina Rajala – toimitussihteeri

Karoliina Rajala – toimitussihteeri

Karoliina Rajala on vieraileva tutkija Etyj-akatemialla. Hän on opiskellut kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulussa ja erikoistunut alueellisesti Venäjään sekä Keski-Aasiaan. Karoliina on työskennellyt tutkimusavustajana puolustusministeriössä, minkä lisäksi hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa kahdesta ulkoministeriön edustustosta, valtiovarainministeriöstä, Kirgisian EU-delegaatiolta sekä ajatushautomo Carnegie Europelta Brysselistä. – Lue Karoliinan kirjoittamat jutut.

Ilari Leskelä – toimittaja

Ilari Leskelä – toimittaja

Ilari Leskelä on opiskellut poliittista historiaa Helsingissä ja Hampurin Universität der Bundeswehrissä. Tällä hetkellä hän tekee strategista ja yhteiskunnallista viestintää viestintätoimisto Tekirissä. Hän on työskennellyt aiemmin myös Suomen Nato-edustustossa ja Ydin-lehdessä. Ilari on kiinnostunut historiapolitiikasta, kansainvälisestä kommunikaatiosta sekä nationalismista. – Lue Ilarin kirjoittamat jutut.

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen on STT:n toimittaja ja erikoistunut ulkomaanuutisiin. Takaa löytyvät toimittajaopinnot ja rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkinto Tampereen yliopistosta sekä Aleksanteri-instituutin maisterikoulu. Hänen suurimmat kiinnostuksenkohteensa ovat Suomen, EU:n ja Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikat.

Henri Vanhanen – kirjoittaja

Henri Vanhanen – kirjoittaja

Henri Vanhanen (VTM) työskentelee tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän on erikoistunut Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymyksiin. – Lue Henrin kirjoittamat jutut.

Teemu Häkkinen – kirjoittaja

Teemu Häkkinen – kirjoittaja

Teemu Häkkinen on tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa. Hän on väitellyt yleisestä historiasta filosofian tohtoriksi vuonna 2014. Hänen väitöskirjansa käsittelee Britannian parlamentin roolia sotaan lähdettäessä vuosina 1982–2003, ja hän on keskittynyt puolustuspoliittisen päätöksenteon sekä Euroopan integraation historiaan. Häkkisen nykyinen tutkimushanke keskittyy maanpuolustustahtoon liittyvän poliittisuuden tutkimiseen. – Lue Teemun kirjoittamat jutut.

Kaisa-Maria Tölli – kirjoittaja

Kaisa-Maria Tölli – kirjoittaja

Kaisa-Maria Tölli on kasvatustieteen tohtori ja Elisabeth Rehn – Bank of Ideas -ajatushautomon puheenjohtaja. Kaisa on väitellyt lottien selviytymisestä sodassa ja kirjoittanut tietokirjan naisista armeijassa. Hän on työskennellyt Maanpuolustuskorkeakoulussa ja vapaaehtoisissa maanpuolutusjärjestöissä sekä rauhanturvaajana Kosovossa. Kaisaa kiinnostaa osallistavan turvallisuuden ja kestävän rauhan edistäminen. – Lue Kaisa-Marian kirjoittamat jutut.

Henri Jokinen – kirjoittaja

Henri Jokinen – kirjoittaja

Henri Jokinen on julkisoikeuden maisteriopiskelija Tampereen yliopistossa. Hän on keskittynyt ulkopolitiikan johtamisen kysymyksiin ja kiinnostunut myös konflikteista sekä kansainvälisestä kriisinhallinnasta. Kriisinhallinnan kenttäkokemusta Henri on hakenut kahdesti Libanonin UNIFIL-operaatiosta, minkä lisäksi hän on kartuttanut YK-osaamistaan sotilasedustajan harjoittelijana Suomen YK-edustustossa.

Hannu Salomaa – kirjoittaja

Hannu Salomaa – kirjoittaja

Hannu Salomaa on valtio-opin tohtorikoulutettava Tampereen yliopistosta. Hänen väitöskirjansa käsittelee Suomen asevelvollisuutta. Aiemmin Hannu on ollut Erasmus-vaihdossa Freie Universität Berlin -yliopistossa ja suorittanut harjoittelun Suomen Saksan suurlähetystössä. Jatko-opiskelijana hän on myös ollut tutkijavaihdossa Wienin yliopistossa.

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt