Hannu Salomaa – toimitussihteeri

Hannu Salomaa – toimitussihteeri

Hannu Salomaa on valtio-opin tohtorikoulutettava Tampereen yliopistosta. Hänen väitöskirjansa käsittelee Suomen asevelvollisuutta. Aiemmin Hannu on ollut Erasmus-vaihdossa Freie Universität Berlin -yliopistossa ja suorittanut harjoittelun Suomen Saksan suurlähetystössä. Jatko-opiskelijana hän on myös ollut tutkijavaihdossa Wienin yliopistossa.

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen on STT:n toimittaja ja erikoistunut ulkomaanuutisiin. Takaa löytyvät toimittajaopinnot ja rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkinto Tampereen yliopistosta sekä Aleksanteri-instituutin maisterikoulu. Hänen suurimmat kiinnostuksenkohteensa ovat Suomen, EU:n ja Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikat.

Henri Jokinen – toimittaja

Henri Jokinen – toimittaja

Henri Jokinen on valtiosääntöoikeuteen erikoistunut hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on perehtynyt ulkopolitiikan johtamisen kysymyksiin ja on kiinnostunut myös kansainvälisestä kriisinhallinnasta. Sotilaallisen kriisinhallinnan kenttäkokemusta Henri on hakenut kahdesti Libanonin UNIFIL-operaatiosta. YK-osaamistaan hän on kartuttanut lisäksi Suomen YK-edustustossa New Yorkissa.

Tony Salminen – toimittaja

Tony Salminen – toimittaja

Tony Salminen on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Tony on kiinnostunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, suurvaltapolitiikasta ja asevalvonnasta. Hän on kirjoittanut pro gradu -tutkielmansa Naton kylmän sodan jälkeisestä ydinasepelotteesta ja on työskennellyt aiemmin ulkoministeriössä.

Anna-Elina Perttula – toimittaja

Anna-Elina Perttula – toimittaja

Kaisa-Maria Tölli – kirjoittaja

Kaisa-Maria Tölli – kirjoittaja

Kaisa-Maria Tölli on kasvatustieteen tohtori ja Elisabeth Rehn – Bank of Ideas -ajatushautomon puheenjohtaja. Kaisa on väitellyt lottien selviytymisestä sodassa ja kirjoittanut tietokirjan naisista armeijassa. Hän on työskennellyt Maanpuolustuskorkeakoulussa ja vapaaehtoisissa maanpuolutusjärjestöissä sekä rauhanturvaajana Kosovossa. Kaisaa kiinnostaa osallistavan turvallisuuden ja kestävän rauhan edistäminen. – Lue Kaisa-Marian kirjoittamat jutut.

Niklas Backlund – kirjoittaja

Niklas Backlund – kirjoittaja

Niklas Backlund on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta ja erikoistunut Suomen ja EU:n turvallisuuspolitiikkaan. Gradussaan hän tarkasteli pienten jäsenvaltioiden intressejä ja vaikutusmahdollisuuksia EU:n puolustusintegraatiossa.Työkokemusta Niklaksella on Brysselistä, Lontoosta ja puolustusministeriön materiaaliyksiköstä. Tällä hetkellä hän työskentelee vaikuttajaviestinnän parissa viestintäyhtiö Rud Pedersenillä, jossa hän on erikoistunut puolustussektorin materiaalihankintoihin.

Ulla Kärki – kirjoittaja

Ulla Kärki – kirjoittaja

Ulla Kärki on toimittaja, yhteisötyöntekijä ja filosofian maisteri. Häntä kiinnostaa Suomen kehittäminen turvalliseksi ja yhdenvertaiseksi kaikille. Tällä hetkellä Ulla työskentelee Diakonissalaitoksella nuorten mentoritoiminnassa, ja aiemmin hän on tehnyt avustustyön viestintätehtäviä Kirkon Ulkomaanavulla Suomessa ja Filippiineillä. Vapaana toimittajana Ulla on kirjoittanut muun muassa ilmastoaiheista ja siirtolaisuudesta.

Johanna Ketola – kirjoittaja

Johanna Ketola – kirjoittaja

Johanna Ketola työskentelee tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän on valtiotieteiden maisteri ja jatko-opiskelija Turun yliopistolla. Aikaisemmin urallaan hän on ollut erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä Suomen ulkoministeriössä, EU:n ulkosuhdehallinnossa ja YK:lla. Johanna on kiinnostunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, ulkopolitiikan tutkimuksesta, diplomatiasta ja laajasta turvallisuudesta. – Kuva: credit Studio1a

Juho Kotakallio – kirjoittaja

Juho Kotakallio – kirjoittaja

Juho Kotakallio on filosofian tohtori. Hän on väitellyt Helsingin yliopistosta yleisestä historiasta aiheenaan Ison-Britannian tiedustelutoiminta Suomessa vuosina 1918–1941.