Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tekijät: Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

 

Johanna Ketola – toimitussihteeri

Johanna Ketola – toimitussihteeri

Johanna Ketola työskentelee projektitutkijana Turun yliopistolla ja Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän on valtiotieteiden maisteri ja jatko-opiskelija Turun yliopistolla. Aikaisemmin urallaan hän on ollut erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä Suomen ulkoministeriössä, EU:n ulkosuhdehallinnossa ja YK:lla. Johanna on kiinnostunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, ulkopolitiikan tutkimuksesta, diplomatiasta ja laajasta turvallisuudesta. – Kuva: Studio1a – Lue Johannan kirjoittamat jutut.

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen – toimittaja

Tapio Pellinen on STT:n toimittaja ja erikoistunut ulkomaanuutisiin. Takaa löytyvät toimittajaopinnot ja rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkinto Tampereen yliopistosta sekä Aleksanteri-instituutin maisterikoulu. Hänen suurimmat kiinnostuksenkohteensa ovat Suomen, EU:n ja Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikat. – Lue Tapion kirjoittamat jutut.

Henri Jokinen – toimittaja

Henri Jokinen – toimittaja

Henri Jokinen on valtiosääntöoikeuteen erikoistunut hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on perehtynyt ulkopolitiikan johtamisen kysymyksiin ja on kiinnostunut myös kansainvälisestä kriisinhallinnasta. Sotilaallisen kriisinhallinnan kenttäkokemusta Henri on hakenut kahdesti Libanonin UNIFIL-operaatiosta. YK-osaamistaan hän on kartuttanut lisäksi Suomen YK-edustustossa New Yorkissa. – Lue Henrin kirjoittamat jutut.

Tony Salminen – kirjoittaja

Tony Salminen – kirjoittaja

Tony Salminen on valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Tony on kiinnostunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, ydinaseista ja asevalvonnasta. Hän on kirjoittanut pro gradu -tutkielmansa Naton kylmän sodan jälkeisestä ydinasepelotteesta ja on työskennellyt aiemmin ulkoministeriössä. – Lue Tonyn kirjoittamat jutut.

Niklas Backlund – kirjoittaja

Niklas Backlund – kirjoittaja

Niklas Backlund on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta ja erikoistunut Suomen ja EU:n turvallisuuspolitiikkaan. Gradussaan hän tarkasteli pienten jäsenvaltioiden intressejä ja vaikutusmahdollisuuksia EU:n puolustusintegraatiossa.Työkokemusta Niklaksella on Brysselistä, Lontoosta ja puolustusministeriön materiaaliyksiköstä. Tällä hetkellä hän työskentelee vaikuttajaviestinnän parissa viestintäyhtiö Rud Pedersenillä, jossa hän on erikoistunut puolustussektorin materiaalihankintoihin. – Lue Niklaksen kirjoittamat jutut.

Juho Kotakallio – kirjoittaja

Juho Kotakallio – kirjoittaja

Juho Kotakallio on filosofian tohtori. Hän on väitellyt Helsingin yliopistosta yleisestä historiasta aiheenaan Ison-Britannian tiedustelutoiminta Suomessa vuosina 1918–1941. – Lue Juhon kirjoittamat jutut.

Ronni Läpinen – kirjoittaja

Ronni Läpinen – kirjoittaja

Ronni Läpinen työskentelee virka-aikana viestintäasiantuntija puolustusministeriössä. Aikaisemmin hän on työskennellyt Puolustusvoimien viestinnässä sekä Suomen Lontoon-puolustusasiamiehen toimistossa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, pääaineena englannin kieli. Häntä kiinnostavat erityisesti Suomen puolustus- ja turvallisuuspolitiikka, kansainvälinen puolustusyhteistyö ja puolustuspolitiikan historia.

Eetu Kukila – kirjoittaja

Eetu Kukila – kirjoittaja

Eetu Kukila opiskelee politiikan tutkimusta Helsingin yliopistossa. Valtio-opillinen kiinnostuneisuus näkyy myös historian ja taloustieteen osa-alueilla, joiden parissa Eetu on suorittanut opintojaan. Aikaisemmin Eetu on toiminut tiedottajana Attac ry:n veroparatiiseja koskevassa Eurooppatiedotushankkeessa, jossa tarkasteltiin Suomen ja EU:n roolia Afrikan pääomapaon hillitsemiseksi. Lisäksi Eetu on päätoimittanut ainejärjestönsä lehteä ja ollut mukana kirjoittamassa ainejärjestön historiikkia. – Lue Eetun kirjoittamat jutut.

Tapani Tamminen – kirjoittaja

Tapani Tamminen – kirjoittaja

Tapani Tamminen on yleisestä historiasta valmistunut filosofian maisteri. Pro gradu -tutkielmassaan Tapani tutki suomalaisen ulkopoliittisen eliitin suhtautumista détenteen kylmän sodan aikana. Nykyään hän tekee työn ohessa poliittisen historian väitöskirjaa Helsingin yliopistoon. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. tutkijana Porvarillisen Työn Arkistossa sekä opiskeluaikana harjoittelijana Suomen Akatemiassa. – Lue Tapanin kirjoittamat jutut.