Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä sitoutumaton verkkolehti. Sen sisällöntuotannosta vastaa noin sata ulkopolitiikan ja kansainvälisten suhteiden eri osa-alueiden asiantuntijaa. Jokainen teksti käy läpi perusteellisen toimitus- ja kielenhuoltoprosessin.

The Ulkopolitistin perustamisen kantava idea oli suomalaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun edistäminen. Perustamisestaan lähtien The Ulkopolitist on toteuttanut tavoitettaan julkaisemalla analyysejä, kommentteja ja podcasteja tarjotakseen kriittisiä ja kansainvälisiä näkökulmia keskustelun tueksi ja taustaksi. Toimintamme kantava ajatus on tarjota media, joka tuo laadukkaita ja suomenkielisiä analyysejä vaikeista aiheista rohkeasti kaikkien saataville – myös pilke silmäkulmassa.

Verkkolehti koostuu päätoimituksesta, kuudesta alatoimituksesta sekä podcast-, kielenhuolto- ja viestintätiimeistä. Julkaisun taustalla toimii verkkolehden aktiivisista tekijöistä koostuva The Ulkopolitist ry.

Arvot, jotka ohjaavat The Ulkopolitistin toimintaa

  • The Ulkopolitistin keskeisiä arvoja ovat itsenäisyys, vastuullisuus, faktapohjaisuus, moniäänisyys ja yhdenvertaisuus. The Ulkopolitist on poliittisesti sitoutumaton.
  • The Ulkopolitistin palstatila ei ole myynnissä. The Ulkopolitist päättää näkökulmat ja sisällöt.
  • The Ulkopolitistilla on oikeus hylätä yhteistyötarjoukset sekä vieraskynä- ja sisältöehdotukset, jotka eivät tue The Ulkopolitistin arvoja ja tarkoitusta.
  • The Ulkopolitist toimii avoimesti ja pyrkii toiminnassaan moniäänisyyteen.
  • The Ulkopolitist sitoutuu korjaamaan sisällössään olevat asiavirheet.

Yhteistyöhön The Ulkopolitistin kanssa?

The Ulkopolitist on kymmenen vuoden saatossa vakiintunut yhdeksi Suomen suurimmista alustoista kansainvälispoliittiselle keskustelulle. Vuosien aikana olemme tehneet useita yhteistyöprojekteja muun muassa podcast- ja videosisältöjen sekä tapahtumien järjestämisen saralla. Esimerkkeinä näistä ovat Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettu Trollauksen maantiede -kurssi, Upseeriliiton kanssa järjestetty Uudet uhkat -seminaari sekä Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa yhteistyössä julkaistu Europolitist-sisältökokonaisuus.

Olemme aina avoimia yhteistyöehdotuksille, jotka ovat linjassa tavoitteemme kanssa: edistää moniäänistä ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua Suomessa. Voimme suunnitella, käsikirjoittaa ja toteuttaa vaikkapa monimediallisia sisältökokonaisuuksia tai keskustelutilaisuuksia. 

Yhteistyöt tehdään verkkolehden eettisen ohjeistuksen ja hengen mukaisesti ja siten, että The Ulkopolitistilla säilyy mahdollisimman laaja vapaus suunnitella ja vaikuttaa yhteistyöprojektin sisältöihin. 

Kiinnostuitko yhteistyön mahdollisuudesta? Ota yhteyttä: 
The Ulkopolitistin toimitus: [email protected]
Vastaava päätoimittaja Annastina Haapasaari: [email protected], +358 44 0806 920

Mikä on eettinen ohjeistus?

Eettinen ohjeistus on The Ulkopolitistin toimintaa ohjaava paperi, jossa kerrotaan The Ulkopolitistin arvot. Ohjeistus on tarkoitettu sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön.

The Ulkopolitist ry on hyväksynyt eettisen ohjeistuksen kokouksessaan 11.5.2019. The Ulkopolitist arvioi ohjeita säännöllisesti.

The Ulkopolitistin tavoite on tuoda esiin uusia, kriittisiä ja kansainvälisiä näkökulmia Suomessa käytyyn ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. The Ulkopolitistin kollektiiville on tärkeää, että Suomessa on tarjolla laadukkaita, suomenkielisiä analyyseja, jotka nostavat esiin vaikeita aiheita rohkeasti. The Ulkopolitist uskoo, että korkeatasoinen analyysi on entistä paremman keskustelun kulmakivi.

Kommentointi

Jokaista lehdessä julkaistua kirjoitusta voi kommentoida. Toimitus varaa kuitenkin itselleen oikeuden poistaa kaikki kommentit, jotka ovat sisällöltään lainvastaisia, aggressiivisia, halventavia tai muuten hyvän tavan vastaisia. Wheatonin lakia lainaten “don’t be a dick”.

Vieraskynät

The Ulkopolitist julkaisee myös vierailevien kirjoittajien puheenvuoroja, joiden aihepiiri vastaa The Ulkopolitistin käsittelemiä teemoja. Erityisesti verkkolehdessä esiintyneitä kirjoituksia kommentoivat puheenvuorot ovat tervetulleita. Kirjoituksia ja vastapuheenvuoroja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus(a)ulkopolitist.fi

Sisällön lainaaminen

The Ulkopolitistissa esiintyvää materiaalia saa lainata ilman toimituksen lupaa seuraavien ehtojen täyttyessä:

  1. Sisältöä ei käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (muussa tapauksessa ota yhteyttä verkkolehden toimitukseen).
  2. Sisällön alkuperäinen tuottaja sekä julkaisu mainitaan
  3. Lainatun sisällön yhteydessä annetaan myös The Ulkopolitistin osoite
  4. Lainattua sisältöä ei muokata

Palaute

Palautetta verkkolehden kirjoittajille voi puolestaan lähettää sähköpostitse. The Ulkopolitistia voi seurata myös FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

The Ulkopolitistin kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2342-7701.


The Ulkopolitist ry

The Ulkopolitist ry on verkkolehden taustalla oleva yhdistys. Yhdistys edistää Suomessa käytävää ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua ja ylläpitää sekä julkaisee The Ulkopolitist -verkkolehteä sekä järjestää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä tilaisuuksia.

Yhdistys on perustettu vuonna 2015. Lisätietoja yhdistyksen säännöistä. Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus.

Hallituksen jäsenet ja roolit

Varsinaiset jäsenet
Eero Tuorila, puheenjohtaja
Anni Lindgren, varapuheenjohtaja
Suvi Nousiainen, sihteeri
Hannu Salomaa, yhteiskuntasuhteet
Annastina Haapasaari, päätoimittaja

Varajäsenet
Tuulikki Olander
Jussi Heinonkoski