Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä sitoutumaton verkkolehti. Sen sisällöntuotannosta vastaa noin yhdeksänkymmentä ulkopolitiikan ja kansainvälisten suhteiden eri osa-alueiden asiantuntijaa.

The Ulkopolitistin perustamisen kantava idea oli suomalaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun edistäminen. Perustamisestaan lähtien The Ulkopolitist on toteuttanut tavoitettaan julkaisemalla analyysejä, kommentteja ja podcasteja tarjotakseen kriittisiä ja kansainvälisiä näkökulmia keskustelun tueksi ja taustaksi. Toimintamme kantava ajatus on tarjota media, joka tuo laadukkaita ja suomenkielisiä analyysejä vaikeista aiheista rohkeasti kaikkien saataville – myös pilke silmäkulmassa.

Verkkolehti koostuu päätoimituksesta, kuudesta alatoimituksesta sekä podcast-, kielenhuolto ja viestintätiimeistä. Julkaisun taustalla toimii verkkolehden aktiivisista tekijöistä koostuva The Ulkopolitist ry.

Arvot, jotka ohjaavat The Ulkopolitistin toimintaa
– The Ulkopolitistin keskeisiä arvoja ovat itsenäisyys, vastuullisuus, faktapohjaisuus, moniäänisyys ja yhdenvertaisuus. The Ulkopolitist on poliittisesti sitoutumaton.
– The Ulkopolitistin palstatila ei ole myynnissä. The Ulkopolitist päättää näkökulmat ja sisällöt.
– The Ulkopolitistilla on oikeus hylätä yhteistyötarjoukset sekä vieraskynä- ja sisältöehdotukset, jotka eivät tue The Ulkopolitistin arvoja ja tarkoitusta.
– The Ulkopolitist toimii avoimesti ja pyrkii toiminnassaan moniäänisyyteen.
– The Ulkopolitist sitoutuu korjaamaan sisällössään olevat asiavirheet.

Mikä on eettinen ohjeistus?
Eettinen ohjeistus on The Ulkopolitistin toimintaa ohjaava paperi, jossa kerrotaan The Ulkopolitistin arvot. Ohjeistus on tarkoitettu sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön.

The Ulkopolitist ry on hyväksynyt eettisen ohjeistuksen kokouksessaan 11.5.2019. The Ulkopolitist arvioi ohjeita säännöllisesti.

The Ulkopolitistin tavoite on tuoda esiin uusia, kriittisiä ja kansainvälisiä näkökulmia Suomessa käytyyn ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. The Ulkopolitistin kollektiiville on ensiluokkaisen tärkeää, että Suomessa on tarjolla laadukkaita, suomenkielisiä analyyseja, jotka nostavat esiin vaikeita aiheita rohkeasti. The Ulkopolitist uskoo, että korkeatasoinen analyysi on entistä paremman keskustelun kulmakivi.

Kommentointi

Jokaista lehdessä julkaistua kirjoitusta voi kommentoida. Toimitus varaa kuitenkin itselleen oikeuden poistaa kaikki kommentit, jotka ovat sisällöltään lainvastaisia, aggressiivisia, halventavia tai muuten hyvän tavan vastaisia. Wheatonin lakia lainaten “don’t be a dick”.

Vieraskynät

The Ulkopolitist julkaisee myös vierailevien kirjoittajien puheenvuoroja, joiden aihepiiri vastaa The Ulkopolitistin käsittelemiä teemoja. Erityisesti verkkolehdessä esiintyneitä kirjoituksia kommentoivat puheenvuorot ovat tervetulleita. Kirjoituksia ja vastapuheenvuoroja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus(a)ulkopolitist.fi

Sisällön lainaaminen

The Ulkopolitistissa esiintyvää materiaalia saa lainata ilman toimituksen lupaa seuraavien ehtojen täyttyessä:

  1. Sisältöä ei käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (muussa tapauksessa ota yhteyttä verkkolehden toimitukseen).
  2. Sisällön alkuperäinen tuottaja sekä julkaisu mainitaan
  3. Lainatun sisällön yhteydessä annetaan myös The Ulkopolitistin osoite
  4. Lainattua sisältöä ei muokata

Palaute

Palautetta verkkolehden kirjoittajille voi puolestaan lähettää sähköpostitse. The Ulkopolitistia voi seurata myös FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

The Ulkopolitistin kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2342-7701.