(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Al-Qaida nyt: Verkostot, Strategiat, Tavoitteet

Sunnuntaistrategisti | 30.05.2011

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3QzJjzYK6Hk]

.

Vaikka al-Qaida on säännöllisesti pysynyt otsikoissa Lähi-itään ja terrorin vastaiseen sotaan liittyen, monelle al-Qaida on yhä mysteeri. Onko järjestö verkosto, keskitetty organisaatio, vai kenties idea, joka inspiroi ja radikalisoi yksittäisiä toimijoita? Miten järjestön johto toimii, mikä on sen suhde mm. Pakistanin viranomaisiin tai  sen sisarjärjestöihin mm. Jemenissä?

Oheisessa videossa Thomas Hegghammer, Peter Bergen, Evan Kohlmann,  ja Roger Cressey antavat omat näkökulmansa al-Qaidan toimintaan. Luento on taltioitu alkuvuodesta 2010, mutta on edelleen erittäin ajankohtainen Lähi-idän poliittisista muutoksista sekä Osama bin Ladenin kuolemasta huolimatta.

Asiasta kiinnostuneille suositellaan tutustumista myös West Pointin Combating Terrorism Centren mainiota ”Self-Inflicted Wounds: Debates and Divisions Within Al-Qa’ida and its Periphery”  raporttia. Lyhyen arvostelun raportista voit lukea mm. Marc Lynchin blogissa. Raportin julkistamistilaisuuden voit katsella täällä
.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *