Jaa

Lukuaika: 1 minuuttia

Inner City Press viimeittäin julkaisi YK:n luonnosdokumentteja mahdollisesta YK-operaatiosta sisällissodan jälkeisestä Libyasta. Vuodon mukaan Libyaan kaavaillaan noin 200 sotilastarkkailijan missioita jonka jälkeen lähettäisiin pienikokoinen poliisioperaatio poliittisen siiven kanssa.  Natolla olisi myös jatkuva rooli Libyassa. (ICP:n lisäksi Christian Science Monitorilla on myös kätevä katsaus dokumentista). Tietystikään mikään operaatio varmasti toteudu käyntänössä niin kuin paperilla on suunniteltu.   Silti, luonnoksen oletukset Libyan konfliktista ja kansainvälisen yhteisön roolista – ja siitä mitä on mahdollista saavuttaa – ovat äärimmäisen kiinnostavia.

Linkki suoraan YK:n Libya-dokumenttiin

Linkki pidempään YK:n Libya-taustadokumenttiin

JK: tänään Libyan kapinallisneuvosto NTC ilmoitti, ettei Libyaan tarvita ulkomaalaisia sotilaita.  Poliisioperaation NTC kuitenkin koki mahdolliseksi.

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Jaa