(Huomioithan, että tämä artikkeli on 13 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Linkkivinkki: Breivikin manifestin lähteet

Sunnuntaistrategisti | 08.09.2011

Eilinen Guardianin DataBlogi tarjosi erittäin informatiivisen katsauksen Breivinki manifestin lähteisiin. Ranskalainen linkfluence on koonnut erittäin kattavan visualisoinnin niistä lähteistä, joita Breivik oli käyttänyt manifestissaan, sekä niiden välisistä suhteista.

Lähteiden kattava kartoittaminen paljastaa mm. sen, miten vastajihadistinen internet-alakulttuuri on rakentunut vahvasti amerikkalaisen ja eurooppalaisen äärioikeiston ympärille, jonka seurauksena islamofobiasta on tulossa yhä yleisempi osa nationalistista diskurssia. Suomen mittakaavassa vastaavaa diskurssin kehitystä voi seurata vaikkapa Olli Immosen, James Hirvisaaren ja Freddy von Wonterghemin blogeissa.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *