(Huomioithan, että tämä artikkeli on 12 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Hyvää syntymäpäivää The Ulkopolitist!

The Ulkopolitist | 15.05.2012

Kuvakaappaus The Ulkopolitist -sivun ensimmäisestä luonnoksesta, päivätty 27.4. 2011. Onneksi niistä ajoista on hiukan kehitytty…vai onko?

Hyvät lukijat,

Alkukeväästä 2011 istui Helsingin Kaisaniemessä eräässä suomalais-irlantilaisessa ravintolassa kuusi nuorta suomalaista pohtimassa suomalaisen ulkopoliittisen keskustelun tilaa. Keskustelun kurjan tilan parantamiseksi päätettiin tuolloin perustaa Suomen ensimmäinen riippumaton kansainvälisen politiikan ilmiöitä ja Suomen ulkopolitiikkaa käsittelevä blogi, The Ulkopolitist.

Loppu on historiaa, ja tänään tuleekin kuluneeksi tasan vuosi The Ulkopolitistin ensimmäisestä postauksesta! Viimeisen 365 päivän aikana blogikollektiivimme jäsenet ovat kirjoittaneet yli 170 artikkelia monista eri aiheista, EU-politiikasta ja Syyrian tilanteesta lähtien aina Suomen ulkopoliittiseen keskusteluun ja presidentinvaaleihin. Blogia on tänä aikana luettu yli 40 000 kertaa, joista eniten tuli maaliskuussa presidentinvaalin kirvoittamana (6445 vierailua).  Kuva alla havainnollistaa, mitä 365 päivää uudenlaista ulkopoliittista keskustelua pitää sisällään.

Blogin kannalta tärkeitä merkkipaaluja on ensimmäisen vuoden aikana ollut useampi. Kesällä The Ulkopolitist sai ensimmäisen kerran mediahuomiota, kun Aamulehden Nettikampa-palstalla suositeltiin  blogia ja sanottiin sen ”yrittävän mahdotonta”  – tähän asti on kuitenkin päästy, monesti myös venettä keikuttaen. Presidentinvaalien jälkeen julkaistiin puolestaan The Ulkopolitistin avoin kirje vastavalitulle Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle, jossa peräänkuulutettiin aktiivisempaa ulkopolitiikkaa ja avoimempaa keskustelua. Hiljattain pääsimme myös tenttaamaan muuan toista Niinistöä, Vihreiden puheenjohtajaa, ympäristöministeri Ville Niinistöä hänen ja puolueen ulkopoliittisista kannoista.

Blogin lukijamäärän kasvu on myös kehittynyt melkoisesti vuoden aikana: siinä missä ensimmäisten 20,000 vierailun rajan rikkoutumiseen meni melkein kahdeksan kuukautta, ropisivat seuraavat 20,000 klikkausta rikki reilussa neljässä kuukaudessa. Ehkä eniten kertoo päivittäisten vierailujen keskiarvo, joka on noussut heinäkuun 2011 lukemista (keskimäärin 86 vierailua/päivä) melkoisesti: nyt The Ulkopolitistia lukee päivittäin keskimäärin yli 200 lukijaa – kiireisimpinä päivinä blogissa vierailee lähes tuhat lukijaa.

Mistä te, hyvät lukijat, sitten olette kiinnostuneita? Kuten sadannen postauksemme kunniaksi, kerrataan tässä hieman suosituimpia aiheita ja artikkeleita. Luetuimpien juttujen seuraan on poliittisen terrorismin lisäksi liittynyt etikettiterrori:

Klikatuimmat linkit puolestaan paljastavat, että moni lukijoistamme pitää Putin-sarjakuvista:

Joka päivä Ulkopolitistiin löytää tiensä moni erilaisten hakukoneiden kautta – ja osa myös hyvinkin erikoisten hakusanojen avulla.  Osaa lukijoistamme vaivaa selkeästi  muutama kansainvälisen politiikan ydinkysymys, esimerkiksi:

  • [mitä] ”paavo väyrynen lukee”
  • ”kykeneekö perussuomalaiset yhteistyöhön”
  • ”mistä eu kritiikki johtuu”
  • ”mitä tapahtuu kun niinistöstä tulee presidentti”
  • ”kunniamerkit japanin keisari”
  • ”kalapuikot”
  • ”erikoinen tv-taso”
  • ”pinssin paikka puvussa”
  • ”kuka on todellisuudessa vladimir putin”

(Toimituksen vinkki: näitä hakutermejä voi käyttää suomalaisten mielenkiinnon kohteiden kartoittamisen lisäksi esimerkiksi haiku-runouden inspiraationa!)

Helmikuusta lähtien WordPress on antanut mahdollisuuden tarkkailla, missä kaikkialla blogia luetaan.  Viimeisen runsaan kahden kuukauden aikana The Ulkopolitistia on luettu 88 eri maasta ja territoriasta.  Olemme näköjään suositumpia Afganistanissa kuin Kanadassa, ja Albaniassa kuin Ahvenanmaalla.

Mutta mihin suuntaan The Ulkopolitistin tie seuraavien 365 päivän aikana? Seuraavan vuoden aikana olemme avaamassa omat verkkosivut, otamme mukaan lisää kirjoittajia, tarjoamme yhä enemmän näkyvyyttä vierasblogisteille ja yritämme saada The Ulkopolitistin vakionaamoja näkyviin blogin ulkopuolellakin. Muistutuksena myös lukijoillemme, että mikäli teitä kiinnostaa olla osana uudenlaisen ulkopoliittisen keskustelun luomista, The Ulkopolitist ottaa vastaan ja julkaisee vieraskyniä, jotka ovat käsitelleet niin ajankohtaisia aiheita kuin laajempiakin kysymyksiä.

Näin lopuksi ennen kaikkea kiitos teille, hyvät lukijat, tuesta jota olette antaneet blogille. Tulkoon tästäkin vuodesta kommentin- ja keskusteluntäyteinen!

Terveisin,

The Ulkopolitist


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *