(Huomioithan, että tämä artikkeli on 12 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Rauha

Sunnuntaistrategisti | 20.05.2012

Jokainen sota tulee eittämättä päättymään joskus. Nyt se hetki on täällä viime viikkoina velloneelle IR-sodalle. Sota oli lyhyt ja armoton, ja aavistuksen ironinen toisen osapuolen pyrkiessä todistamaan sodan heikkoa tulevaisuutta virtuaalisotaa käymällä eikä se säästänyt ketään. Nyt on kuitenkin aika tehdä kompromisseja, ja tarttua Hiskin tarjoamaan tarjoukseen, koska IR-sota on tullut humoristisen elinkaarensa päähän ja Ulkopolitisteja ketuttaa Hiskin armoton tylytys rauha on aina sotaa parempi vaikka molemmille on paikkansa kansainvälisissä suhteissa.

Hyväksymme siis Hiskin rauhanehdotuksen. Twitterissä pahimpia esteitä onkin jo purettu rauhan tieltä, ja huhut kertovat myös salaisesta huippukokouksesta pääkaupungissa, vaikka tätä ei voida vahvistaa. Rauhansopimuksen ehtona on  molemminpuolinen tutustuminen sotakirjallisuuteen. The Ulkopolitistin puolesta uhrautuu Sunnuntaistrategisti, joka on suostunut tutustumaan Pinkerin kirjaan, ja Hiski on suostunut tutustumaan uudestaan Clausewitzin mestariteokseen

Kompromissin hengessä ehdotamme kuitenkin seuraavan muutoksen Hiskin tarjoamiin alkuperäisiin ehtoihin: Sota ei ole kaunista ainakaan Hectorin laulamana

Kestäköön rauha siihen asti, että toinen osapuoli katkeroituu, aseistautuu ja yrittää uudelleen ikuisesti!


Kommentit

[…] blogosfäärissä.  Ankara IR-sota on päätynyt toisen osapuolen luovuttaessa ansaittuun rauhaan, mutta harva on se päivä kun Suomen kansainvälispoliittisessa blogistanissa on […]


Amen.


Haha :DLisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *