(Huomioithan, että tämä artikkeli on 10 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

The Ulkopolitistin bullshit-bingo YLEn Pohjolan uhkakuvat -keskusteluun

The Ulkopolitist | 12.03.2014

Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostunut kansa liimautuu tänään vastaanottimien ääreen, kun Yleisradio järjestää ”Pohjolan uhkakuvat” -turvallisuuspoliittisen keskustelun. Nyt jos koskaan, on oiva aika turvallisuuspoliittiselle debatille. Eduskuntavaaleihin on vuosi aikaa ja Ukrainan kuohunta on laittanut monia suomalaisia pohtivalle kannalle. Myös The Ulkopolitist on kantanut kortensa kekoon.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on perinteisesti ollut Suomessa vakava laji, ja siitä keskustellaan naama peruslukemilla. Myös keskustelun teemat pysyvät harvinaisen samana vuodesta toiseen. Nato-kysymys on vuosien väännöstä huolimatta vielä pöydällä, ja Suomen ulkopolitiikassa ollaan vieläkin näkevinään historian saatossa muotoutunutta ja ympäristön muutokselle immuunia pitkää linjaa.

The Ulkopolitist tunnettaan analyyttisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun vankkana puolustajana. Analyyttisyys ei kuitenkaan poista sitä, että pieni pilke silmäkulmassa tai jopa suoranainen viihdyttävyys eivät kuuluisi turpo-keskusteluun. Siksi päätimme koostaa tämäniltaista suurta keskustelua varten eräänlaisen bullshit-bingon, johon on kerätty ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun iänikuisia lauseita ja argumentteja. Kiinnostuksen ylläpitäjän ohella bingon on tarkoitus olla empiirinen testi. Mikäli bingoruutuihin tulee vähänlaisesti rasteja, Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen debatti on muuttumassa – toivottavasti hyvää suuntaan!  Antoisaa iltaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan parissa!

bullshit


Kommentit

[…] sekä Ylen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun tehty, mutta ajan hammasta hyvin kestävä, suomalaiseen turpo-keskusteluun piristystä tuova bullshit-bingo. Pohdinnan alla oli lisäksi vaihtoehto, jos Suomella olisi ydinase. Lusikka iskettiin myös A2:n […]Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *