(Huomioithan, että tämä artikkeli on 10 vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Suomen kärkiase Tukholman saaristossa

Elina Ylä-Mononen | 23.10.2014
Taitelijan näkemys salaisesta operaatiosta

Taitelijan näkemys salaisesta operaatiosta

The Ulkopolitist on luotettavasta lähteestä saanut käsiinsä salaisia asiakirjoja, jotka paljastavat Tukholman saaristosta etsittävän sukellusveneen todellisen alkuperän.

Tukholman saaristosta on etsitty sukellusvenettä viikonlopusta lähtien. Tapahtumat saivat alkunsa, kun saariston asukkaat huomasivat liikkeellä mahdollisen sukellusveneen ja ilmoittivat havainnoistaan Puolustusvoimille. Silminnäkijän taltioima valokuva vedestä kohoavasta kappaleesta julkaistiin tiedotustilaisuudessa sunnuntaina. Kuvasuurennoksesta ilmennyt sukellusveneen tähystystorni hälvensi lauantaina nousseita epäilyjä Sverigedemokraterna-puolueen kirjaimellisesta maihinnoususta, populismin ollen tunnetusti lyhytnäköistä. Kuninkaallinen laivasto määrättiin viiveettä vartioimaan valtion rajoja, etsimään vieraan vallan sukellusvene, ja tuomaan loppu alueellisen suvereniteetin loukkaukselle. Laajalle alueelle määrättiin ylilentokielto ja vesillä liikkumista rajoitettiin. Epäilykset kohdistuivat Venäjään lauantaina, kun Svenska Dagbladet julkaisi uutisen Ruotsin signaalitiedustelun nappaamasta venäjänkielisestä radioviestistä Tukholman saariston ja Kaliningradin välillä. Venäjän puolustusministeriö kielsi väitteet maan osallisuudesta jyrkästi, ja viittasi samalla hollantilaisen sukellusveneoperaation mahdollisuuteen, Ulkopolitistille kerrotun mukaan: “koska hollantilaisten toimintakykyä eivät rasita jatkuvasti kasvavat ilmatilanloukkaustavoitteet”. Kuluvalla viikolla julkinen spekulaatio liikkui edelleen mahdollisen venäläisen strategisen toiminnan ympärillä. Ulkopolitistin päivystävä dosentti kommentoi sukellusveneen etsintöjä:

[wpvideo KEl7qpAU]

Ulkopolitistille toimitetut asiakirjat paljastavat, ettei kyseessä ole Venäjän operaatio. Lähteemme vahvistavat Tukholman saaristosta etsityn aluksen olevan suomalaisen ulkopolitiikan uusi salainen ase: Stubbmariini-sukellusvene.

Suomella ei ole ollut aktiivisia sotilassukellusveneitä sitten Pariisin rauhansopimuksen vuonna 1947, missä Suomi sitoutui pidättäytymään aseistettavan ydinteknologian kehittämisestä. Nyt rakennettu alus ei kuitenkaan toimi ydinvoimalla, kuten perinteiset sukellusveneet. Stubbmariini toimii Aalto-yliopiston some-teknologian laboratoriossa kehitetyllä mullistavalla fuusioreaktorilla, jonka mukaan alus on nimetty. Reaktorin ehtymätön voimanlähde on pääministerin twitterviestien positiivisuudesta valjastettu energia. Fuusioreaktori on lähes päästötön, ja sen sivutuotteena syntyy vain poliittista itseluottamusta.

Stubbmariini on jatkoa Suomen valtionjohdon 90-luvulla aloittamalle “Baltic Slussen” -hankkeelle, minkä tavoitteena oli kaivaa salainen yhdystunneli Helsingin ja Tukholman välille. Tunnelin kautta olisi Ulkopolitistin lähteiden mukaan kuljetettu Suomeen kipeästi kaivattuja Nato-kannanottoja, konsensusta, ja nuuskaa.

Ulkopolitistin saamien tietojen mukaan Stubbmariinia on tarkoitus käyttää Suomen ulkopoliittisen strategian uusissa avainhankkeissa, joista Tukholman saaristossa tänä viikonloppuna pilotoitiin kaksi. Hankkeista ensimmäinen, koodinimi “Free Whaleroos”, perustettiin alun perin valtionvarainministeriössä Björn Wahlroosin palauttamiseksi Suomeen. Stubbmariinin kehitykseen onkin panostettu kansallisella tasolla kesäkuusta lähtien, kun Wahlroos epävirallisten tietojen mukaan laukoi palaavansa Suomeen jos “haette sukellusveneellä”.

Stubbmariini-alus oli alun perin määrä paljastaa Team Finland -seremoniassa marraskuun alussa. Ulkopolitistin tavoittaman lähteen mukaan tapahtumassa oli myös tarkoitus julkistaa toinen hanke, koodinimi “Den glider in”. Sen osana Team Finland strategisesti uudistetaan yhdistämällä se Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen. Samalla lanseerataan organisaation uusi nimi, Team Finnlions. Myös tämä hanke pilotoitiin viime viikonloppuna, kun Stubbmariinin matkaan osallistuivat Suomen Leijonat sekä ulkopolitiikkamme kärkihahmoja pelinedistäjinä. Ulkopolitist on saanut käsiinsä myös valokuvan epäillystä maihin nousseesta sammakkomiehestä, joka havaittiin Tukholman saaristossa sunnuntaina. Tekninen kuvamanipulaatiomme paljastaa kyseessä olleen pääministerimme tavanomainen sunnuntai-triathlon.

Saamamme kuvamanipulaatio paljastaa pääministerin ja vedessä odottavan Stubbmariini-aluksen.

Saamamme kuvamanipulaatio paljastaa pääministerin ja vedessä odottavan Stubbmariini-aluksen.

“Den glider in” -hanke kulminoituu marraskuun 7. päivä, kun tuore Team Finnlions valjastetaan neitsytmatkalleen kansallisen ulkopolitiikkamme kolmanteen kärkihankkeeseen, Suomi–Ruotsi-#95NEVÖFOGET-maaotteluun Helsingin Hartwall Arenalla. Ulkopolitistin saamien ennakkotietojen mukaan aiomme kansakuntana ottaa ystävyysottelun äärimmäisen vakavasti. Stubbmariini-alus liputtaa täydessä valmiustilassa koko otteluillan. Team Finnlionsin voittaessa sukellusvene kuljettaa mestarijoukkueen juhlallisin menoin ja perinteitä kunnioittaen voitonkalaasiin Tukholman Globen-areenalle. “Den glider in” -hankkeen toimintasuunnitelmaan on rakennettu ohjeet myös muiden mahdollisuuksien varalta. Hanke ennakoi lähes väistämättömän tappioskenaarion säilömällä talteen pilottimatkalla sivutuotteena syntyneen poliittisen itseluottamuksen. Sen strateginen loppusijoituspaikka on kansallisessa sielussamme, missä se käytetään lääkkeenä mahdollisen tappion aiheuttamaan maanlaajuiseen epätoivoon, ja sen seurausten välittömään strategiseen tasapainottamiseen.

Toim. huom. Tämä kirjoitus on huumoria.


Kommentit

[…] http://ulkopolitist.fi/author/elinaym/ […]Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *