(Huomioithan, että tämä artikkeli on yhdeksän vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Yleiskokouksen virallinen villitys: The Ulkopolitistin Putin-bingo

The Ulkopolitist | 28.09.2015

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnettu näyttävistä sisääntuloistaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnettu näyttävistä sisääntuloistaan. [Kuvitus: Elina Ylä-Mononen]

Tänään New Yorkissa alkava YK:n yleiskokouksen täysistunto kerää koko maailman katseet tai ainakin politiikan toimittajat aiheen äärelle. Järjestyksessään 70. yleiskokous on jo juhlavuotensa puolesta erityistapaus, ja kokonsa ja vieraidensa aseman puolesta maailman mahtavin poliittinen show.

Täysistunnon puhujista odotetuimpia ovat Vladimir Putin ja Barack Obama, jotka puhuvat molemmat heti täysistunnon alkuvaiheessa maanantaiaamuna New Yorkin aikaa. Erityisesti Putinin puheeseen keskittyy odotuksia, ei vähiten koska tämä saapuu yleiskokoukseen ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Putinin puheen sisältöä on spekuloitu mediassa, sen erityisinä painopisteinä nähdään Syyrian sota ja Venäjän muodostaman liittouman esittely haastajana Yhdysvaltain ajamille toimille. Ukrainan sodan ratkaisuun Putin keskittynee vähemmän.

Jotta kotisohvilla tai toimistojen yleiskokouskatsomoissa ei tarvitsisi pelkästään antautua poliittisen retoriikan maininkien vietäväksi, palkitsee The Ulkopolitist lukijansa Putin-Bingolla. Tarkkaavaisimmat pelaajat voivat saavuttaa Bingon jo ennen ensimmäisiä väliaplodeja The Ulkopolitistin salaisen algoritmin laskemista lähes vääjäämättömän todennäköisistä vaihtoehdoista. Koskaan ei ole YK:n yleiskokouksen seuraaminen ollut näin hauskaa!

The Ulkopolitistin Putin-Bingo – kun retoriikka ei enää riitä!

 

Putin bingo


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *