(Huomioithan, että tämä artikkeli on kahdeksan vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

The Ulkopolitist hakee tekijöitä

The Ulkopolitist | 01.08.2016

hakee tekijöitä

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisiä suhteita käsittelevä verkkolehti. Julkaisu pyörii vapaaehtoisvoimin ja julkaisukaudella syksystä 2015 kevääseen 2016 mukana oli yhteensä 28 toimittajaa ja kirjoittajaa.

Viiden vuoden aikana olemme julkaisseet yli 500 artikkelia erilaisista kansainvälisen politiikan kysymyksistä. Tänä keväänä järjestimme joukkorahoituskampanjan, jonka aikana saimme sadoilta tukijoiltamme lähes 12 000 euroa julkaisun kehittämiseen. Parhaillaan suunnittelemme uutta verkkosivua ja samalla uudistamme sekä parannamme lehden toimitustyötä.

Haluamme tehdä The Ulkopolitistista entistäkin laadukkaamman verkkolehden, ja haemme siksi nyt mukaan lisää tekijöitä tulevalle julkaisukaudelle. Tällä hetkellä kaipaamme mukaan kahdenlaisia osaajia: kirjoittajia ja toimittajia.

Kirjoittajat ovat julkaisun selkäranka ja tuottavat pääosan The Ulkopolitistin sisällöstä. Kirjoittajat ammentavat asiaosaamisestaan ja kirjoittavat teräviä artikkeleita maailmanpoliittisista ilmiöistä.

Toimittajat pyörittävät lehden arkea ja työstävät julkaisuaikataulua yhdessä kirjoittajien kanssa. Tällä hetkellä etsimme erityisesti kielenhuollosta, kuvasta/videosta, sosiaalisesta mediasta ja podcasteista kiinnostuneita osaajia.

Mitä tarjoamme?

 • Mahdollisuutta olla mukana tekemässä julkaisua, jota luetaan kansainvälisten suhteiden ammattilaisten, opiskelijoiden ja harrastajien piirissä. The Ulkopolitistin tekstit tavoittavatkin niin valtionhallinnon, median kuin yliopistotkin.
 • Mahdollisuuden julkaista omia ajatuksia ja kehittyä kirjoittajana. The Ulkopolitistin kaikki tekstit käyvät läpi toimitusprosessin, jossa niistä hiotaan mahdollisimman hyviä.
 • Uusia tuttavuuksia ja verkostoitumismahdollisuuksia. The Ulkopolitistista on vuosien saatossa kehittynyt yhteisö, jossa maailmanpolitiikasta kiinnostuneet pääsevät vaihtamaan ajatuksia kaikenlaisista aiheista. Tähän yhteisöön kuuluu kirjoittajien ja toimittajien lisäksi aktiivinen lukijakuntamme.
 • Osallistumisen suomalaisittain ainutlaatuiseen projektiin. Me The Ulkopolitistissa olemme todella innoissamme julkaisustamme ja uskomme, että projekti on vasta alussa. Tule mukaan tekemään The Ulkopolitistista Suomen paras kansainvälisiä asioita käsittelevä media!
 • The Ulkopolitistia pyöritetään tällä hetkellä kokonaan vapaaehtoisvoimin. Olisi hienoa, jos voisimme maksaa tekijöillemme palkkioita, mutta emme voi. Etsimme jatkuvasti toiminnallemme kestävämpää rahoitusmallia

Mitä etsimme?

 • Kykyä tuottaa analyyttistä asiatekstiä suomeksi tai ruotsiksi.
 • Sitoutumista ja aktiivisuutta. Haku koskee julkaisukautta syksystä 2016 kevääseen 2017. Odotamme, että kirjoittajat julkaisevat vähintään kaksi tekstiä sekä syys- että kevätkaudella. Oletamme myös, että kirjoittajat osallistuvat aktiivisesti julkaisun piirissä käytävään keskusteluun.
 • Asiaosaamista jostain ulko- ja turvallisuuspolitiikan tai kansainvälisten suhteiden osa-alueesta.
 • Läsnäolo sosiaalisessa mediassa ja aiempi kokemus Slack-pikaviestipalvelun käyttämisestä on hyödyksi.
 • Kiinnostusta viestintää, sosiaalista mediaa tai kielenhuoltoa kohtaan (toimittajat).

Miten voi hakea?

Lähetä meille lyhyt ja vapaamuotoinen hakemus (korkeintaan 1 sivu tekstiä tai 3 min videota), jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä siitä, miksi haluat mukaan tekemään The Ulkopolitistia. Kerrothan myös, minkä alatoimituksen toimintaan haluaisit osallistua ja haetko kirjoittajaksi vai toimittajaksi. Mikäli sinulla on asiaosaamista enemmän kuin yhdeltä osa-alueelta, voit halutessasi toimia useamman alatoimituksen jäsenenä.

Alatoimituksemme ovat:

 • Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka
 • Eurooppa
 • Lähi-itä ja Afrikka
 • Aasia ja Tyynimeri
 • Amerikat
 • Globaalit ilmiöt (kauppa- ja kehityspolitiikka, kansainvälinen oikeus ja talous)
 • Viestintä (kuva, ääni, video)

Liitä hakemukseen myös soveltuva kirjoitus- tai työnäyte (esim. essee, artikkeli tai blogiteksti) sekä ansioluettelo. Lähetä hakemus liitteineen osoitteeseen [email protected] 14.8.2016 klo 23.59 mennessä.

Lisätietoja saat tarvittaessa samasta sähköpostiosoitteesta.

Terveisin,
The Ulkopolitistin toimitus


Kommentit

[…] Ulkopolitistin tekijähaku on auki sunnuntain loppuun. Tässä maanantaina aloitetun haastattelusarjan toisessa osassa haastattellaan […]


[…] Ulkopolitistin tekijähaku on auki sunnuntain loppuun. Tässä maanantaina aloitetun haastattelusarjan toisessa osassa haastattellaan […]


[…] Syksy 2016 on myös uudistumisen aikaa. Parhaillaan suunnitteilla on verkkosivu-uudistus, ja The Ulkopolitist hakee jälleen lisää tekijöitä. Lisätietoja hakuprosessista löydät täältä. […]Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *