(Huomioithan, että tämä artikkeli on seitsemän vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Hae toimittajaksi tai kielenhuoltajaksi The Ulkopolitistiin!

The Ulkopolitist | 20.06.2017

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]

iStock by Getty Images

Nyt kaikki tekstipoliisit ja paholaisen asianajajat kuulolla!

The Ulkopolitist hakee joukkoonsa viittä toimittajaa ja kahta kielenhuoltajaa tulevalle julkaisukaudelle (syyskuu 2017 – kesäkuu 2018). Vahvistusta haetaan erityisesti seuraaviin toimituksiin:

  • Afrikka ja Lähi-itä (2 toimittajaa)
  • Amerikat (1 toimittaja)
  • Aasia ja Tyynimeri  (1 toimittaja)
  • Konfliktit ja turvallisuus (1 toimittaja)

Jokainen verkkolehden teksti käy läpi toimituksen sisäisen editointiprosessin, jossa julkaistavan tekstin argumentit, rakenne ja kieliasu viilataan mahdollisimman teräviksi. Toimittajien pääasiallisena tehtävänä on olla mukana toimitusprosessin eri vaiheissa aina ensimmäisen tekstiluonnoksen kommentoimisesta julkaisemiseen asti. Myös omien tekstien kirjoittaminen on mahdollista.

Lisäksi haemme kahta kielenhuoltajaa lisäjäseniksi pieneen mutta tehokkaaseen kielenhuoltotiimiimme. Kielenhuoltajat antavat jutuille viimeisen silauksen ja poimivat ne painovirhepaholaiset, joita sisältöön keskittyneet toimittajat tai turhia anglisismeja viljelevät kirjoittajat eivät ole hoksanneet.

Odotamme hakijoilta aikaisempaa kokemusta tekstien toimittamisesta ja kirjoittamisesta sekä erinomaista suomen kielen taitoa. Substanssiosaaminen yllämainittujen toimitusten aihealueista sekä Slack-viestipalvelun että WordPress-alustan hallitseminen lasketaan eduksi. Ennen kaikkea haemme joukkoomme innokkaita osaajia, joilla on halua ja aikaa sitoutua tiiviiseen työskentelyyn The Ulkopolitistin tiimissä.

The Ulkopolitist pyörii kokonaan vapaaehtoisvoimin. Tarjoamme tekijöillemme innostavan yhteisön ja ilmapiirin, laajan asiantuntijaverkoston ja mahdollisuuden osallistua ainutlaatuiseen ja jatkuvasti kehittyvään projektiin. Tällä hetkellä verkkolehden parissa työskentelee noin 60 ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä kansainvälisen politiikan ammattilaista. Emme pelkästään puurra tekstien parissa vaan pyrimme kuukausittain kokoontumaan porukalla juttelemaan niitä näitä ja pohtimaan maailman menoa.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään joukkoomme, lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo osoitteeseen [email protected] torstaihin 29.6.2017 mennessä. Liitä mukaan myös lyhyt ehdotus siitä, miten yhtä vapaavalintaista The Ulkopolitistissa viimeisen vuoden aikana julkaistua artikkelia olisi voinut parantaa. Otsikoi sähköpostisi seuraavasti: Hakemus – toimittaja / kielentarkastaja.

Hakemusten deadline on torstai 29.6. Lisätietoja tehtävästä antaa The Ulkopolitistin päätoimittaja Timo R. Stewart ([email protected]). Tervetuloa mukaan!

PS The Ulkopolitist hakee myös uusia jäseniä viestintätiimiinsä, ilmoituksen näet täältä.

PPS Haluatko kirjoittaa The Ulkopolitistiin? Säännöllisten kirjoittajien haku avautuu elokuussa ja yksittäisiä vieraskyniä saa tarjota ympäri vuoden.

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä sitoutumaton verkkolehti. Sen sisällöntuotannosta vastaa kuutisenkymmentä eri ulkopolitiikan ja kansainvälisten suhteiden osa-alueiden asiantuntijaa. Verkkolehden varsinaisesta toimituksesta on vastuussa 11 hengen toimituskunta.
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]


Kommentit

Mielenkiintoista! Yritin takavuosina perustaa kirjeenvaihtajaverkostoa Clic Correspondents oy mutta konsepti, itc-osaamiseni ja laskusuhdanne teki siitä selvää. Olen ylimmäisen kiinnostunut verkottamaan ulkosuomalaisia ja Suomen ystäviä kautta maailman. Ja tekemään heitä lisää, kaikilla elämänalueilla. Omassa verkostossani on noin 150 hienoa, aktiivista kosmopoliittia. AstaRLisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *