(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: ”Suoraa puhetta terrorismista – ISIS ja kaatunut kalifaatti”

Tuomas Lähteenmäki | 20.01.2018

The Ulkopolitistin podcast-kausi käynnistyy jihadismia käsittelevällä tuplajaksolla. Ota rento asento, sähköistä hoksottimesi ja sukella ISIS terroristijärjestön tulevaisuuden näkymiin.

Tuplajakson ensimmäisessä erässä paneudutaan kalifaatin kaatumisen syihin, taustoitetaan terroristijärjestön tavoitteita ja jihadistisen ideologian leviämistä maailmalla.

Toisessa puolikkaassa syvennytään jihadistiseen liikehdintään Euroopassa ja analysoidaan muun muassa meille pohjolaan mahdollisesti kohdistuvia heijastevaikutuksia. Jakson lopussa nostetaan esille studiovieraiden avainviestit, jotka jokaisen aiheesta kiinnostuneen tulisi tarkistaa.

Studiossa kolmen kovan kööri juontaja Tuomas Lähteenmäen vieraana:

Antti Paronen, upseeri (arvo: kapteeni), sotatieteiden tohtori. Väitöskirjassaan Paronen käsitteli globaalin jihadistisen liikkeen strategista ajattelua. Keväällä julkaistavassa uudessa teoksessa Paronen käsittelee jihadistisen liikkeen strategista tulevaisuutta ISIS:n jälkeen.

Juha Saarinen on jihadistiseen liikehdintään erikoistunut jatko-opiskelija King’s College Londonissa. Hänen väitöskirjansa käsittelee jihadismin kehittymistä Suomessa ja Irlannissa viimeisen viiden vuoden aikana. Hän on aiemmin työskennellyt tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Otso Iho on maailmanlaajuiseen poliittiseen väkivaltaan ja terrorismiin erikoistunut analyytikko Jane’s Terrorism and Insurgency Centre (JTIC)-tutkimuslaitoksella. Hän on suorittanut terrorismiin keskittyvän sotatieteiden maisterin tutkinnon King’s College London -yliopistossa sekä kandidaatin tutkinnon Itä-Euroopan ja Venäjän historiasta University College London -yliopistossa. Otso on työskennellyt johtavissa poliittisen riskin konsultointiyrityksissä Lontoossa vuodesta 2012 ja julkaissut lukuisia artikkeleita terrorismista ja poliittisista riskeistä Euroopassa ja Aasiassa.

Osallistu keskusteluun, levitä ilosanomaa tai anna kehitysehdotuksia! The Ulkopolitistin podcast-tiimi kuuntelee, oppii ja kapinoi.

Nauhoitettu:
28.12.2017
Edit: Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski
Jingle: Anni Mattila


Kommentit

[…] The Ulkopolitist (2018). Podcast-jaksot: ”ISIS ja kaatunut kalifaatti” ja ”Jihadistinen liikehdintä Euroopassa”: http://ulkopolitist-wp.azurewebsites.net/2018/01/20/podcast-suoraa-puhetta-terrorismista-isis-ja-kaatunut-kalifaa… […]Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *