Jaa

Lukuaika: 1 minuuttia

The Ulkopolitistin podcastissa pohditaan teknologisen kehityksen ja älykkäiden algoritmien mukanaan tuomia turvallisuusuhkia. Venäjä mainittu!

The Ulkopolitistin tekoäly-jaksossa Christopher Rowley pohtii, mitä tekoäly on ja miten se liittyy demokratiaan ja yhteiskunnalliseen kehitykseen. Vaikka niin sanottu vahva tekoäly, eli laajan ymmärryksen ja ihmisen kaltaisen tietoisuuden kehittäneet koneet, ja super-tekoäly, eli ihmisen kyvykkyyden ylittävät älykkäät koneet*, ovat vielä kaukana, älykkäillä ja tehokkailla algoritmeilla on jo nyt merkittäviä turvallisuusvaikutuksia.

Aihetta käsitellään lisää Chrisin artikkelissa, joka julkaistaan keskiviikkona 7.2. Stay tuned!

* Määrittely perustuu VTT:n Tuottoa ja tehokkuutta Suomeen tekoälyllä -katsaukseen.

Christopher Rowley on konfliktintutkimuksen maisteri King’s College Londonista. Hän on suorittanut kanditutkinnon London School of Economicsissa sekä opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä Chris on tutkijana Demos Helsingillä.

Nauhoitettu:
25.1.2018
Edit: Veera Honkanen ja Jussi Heinonkoski
Jingle: Anni Mattila

Hae
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Jaa