(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Blackwaterista Wagneriin – kaupallisen sotilaspalvelualan kasvu

Tuomas Lähteenmäki | 01.12.2018

podcastkuva Mikko Räkköläisestä ja Tuomas Lähteenmäestä

The Ulkopolitist selvittää, minkälaisia palveluja sotilaspalvelualan yritykset tosiasiallisesti tarjoavat ja pohtii, hyödynnetäänkö näitä palveluita valtioiden ulkopoliittisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Kaupallinen sotilaspalveluala on viime vuosina kadonnut julkisuudesta, mutta toimii edelleen oikeastaan kaikkien länsimaisten asevoimien kriittisenä tukena sekä kotimaissa että ulkomaanoperaatioissa.

Jaksossa tarkastellaan kaupallisen sotilaspalvelualan taustaa, pohditaan sen tulevaisuuden näkymiä ja keskitytään erityisesti länsimaisten alan yritysten toimintaan. Jakson lopussa arvioidaan  myös itänaapurimme ehkä tunnetuimman sotilaspalvelualan yrityksen – Wagnerin – toimintaa osana Venäjän ulkopoliittista vaikuttamista. Miten Wagnerin toiminta eroaa länsimaalaisista verrokeistaan?

Vieraana:

Mikko Räkköläinen on kansainvälisen politiikan yliopisto-opettaja ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hän on valmistunut maisteriksi Lapin yliopistossa ja työskennellyt myös Ulkoministeriössä Asevalvonnan yksikössä. Hänen tutkimusintresseihinsä kuuluvat kaupalliset ja ei-valtiolliset toimijat aseellisissa konflikteissa, hallintoon liittyvä vallankäyttö, emergentit teknologiat sekä sodankäynnin muutos.

Äänitys: 26.11.2018

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

The Ulkopolitistin kaikki podcastit löytyvät myös Spotifyista!


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *