(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast-spesiaali: Mitä The Expanse kertoo ihmiskunnasta ja politiikasta?

Veera Honkanen | 22.12.2018

The Ulkopolitistin scifi-erikoispodcastissa pureudutaan The Expanse -sarjaan ja kansainväliseen politiikkaan. The Expansea on kuvattu parhaaksi scifi-sarjaksi, joka kuvaa kansainvälisiä suhteita. Mutta mitä se oikeastaan kertoo kansainvälisistä suhteista, sodasta ja politiikasta? Miltä aurinkokunnan asuttamisen jälkeinen kansainvälisen politiikan järjestelmä voisi näyttää? Millainen ihmiskunta on 200 vuoden kuluttua, kun asuinpaikkoina ovat Maan lisäksi Mars ja asteroidivyöhyke? Miten sarja kuvaa avaruussotaa? Voiko OPAa (Outer Planet Alliance) verrata Yhdysvaltain sisällissotaan? Näistä ja monesta muusta studiossa keskustelevat The Ulkopolitistin viralliset scifi-rakastajat Juha Saarinen, pitkän linjan ulkopolitisti, joka nauttii viskistä, jihadismista ja väittelystä sekä Alex Pitkänen, joka juo olutta, kaataa luistelevia vastustajia ja puhuu sodasta tuntikausia. Miksi juuri The Expanse, Juha Saarinen? “Kun ihmiskunta 800 vuoden päästä ajelee ympäri galaksia semisosialistisessa utopiassa, niin kuin Star Trekissä, niin se on fine. Samalla se on älyllisesti vähän laiskaa. Kun ryhdytään katsomaan, missä kondiksessa ollaan 200–300 vuoden päästä, meidän pitää käyttää paljon enemmän huomiota siihen, minkälainen ihmiskunta on nyt ja miten se saattaa muuttua jatkossa.” Äänitetty: 26.11.2018 Juontaja: Veera Honkanen Jingle: Anni Mattila Editointi: Veera Honkanen, Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski Kaikki The Ulkopolitistin podcastit löytyvät täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *