(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Kauden avaus: Parempaa ulkopoliittista keskustelua

Veera Honkanen | 19.01.2019

podcast-kuva jaksosta kaudenavaus 2019

The Ulkopolitist on analysoinut, kommentoinut ja tviitannut paremman ulkopoliittisen keskustelun puolesta vuodesta 2011. Mutta mitä paremmalla keskustelulla edes tarkoitetaan?

Vuosi 2019 on politiikkanörtin näkökulmasta niin täynnä kiinnostavia asioita, että tärppilistaa on vaikea valita. Eduskuntavaalit, eurovaalit, Yhdysvalloissa vaalitaistelun kunnollinen käynnistyminen, Latinalaisen Amerikan monet vaalit ja vaalisuhmuroinnit. Energia, Venäjä, Kiina, Lähi-itä. Hävittäjähankinnat, ilmastokokous, Muslimiveljeskunta. Terrorismi, Myanmar ja Nato.

Yksi The Ulkopolitistin sloganeista on “parempaa ulkopoliittista keskustelua”. Onko UPT onnistunut tavoitteessaan, ja miksi keskustelua edes pitää parantaa? Mitä UPT voisi itse tehdä paremmin?

Studiossa vieraana:

Keskustelun tasoa ja vuotta 2019 ruotivat Ulkopolitistin Johannes Jauhiainen ja Matti Pesu.

Johannes Jauhiainen Helsingin yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri ja toimittaja.

Matti Pesu on tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopistossa. Pesua kiinnostavat Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, Euroopan turvallisuuskysymykset ja transatlanttiset suhteet sekä diplomaattinen historia.

Äänitys: 15.1.2018

Juontajat: Veera Honkanen

Edit: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

The Ulkopolitistin kaikki podcastit löytyvät myös Spotifyista!


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *