(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Onko diplomaatiksi tosiaan niin vaikea päästä?

Tuomas Lähteenmäki | 27.04.2019

Kavaku-podcastin tunnuskuva. Kuvassa Lassi Härmälä, Tuomas Lähteenmäki ja Saara Harju.

Uusimmassa jaksossa The Ulkopolitist haastatteli uransa alussa olevia diplomaatteja ja kartoitti tärkeimmät vinkit, jotka kaikkien KAVAKU-kurssia pohtivien tulisi tietää.

The Ulkopolitist ja Suomen ulkoministeriö ovat kevään aikana tuottaneet yhteistyössä Nuoret diplomaatit -videosarjaa, jossa kansainvälisten asioiden valmennuskurssilaiset, eli kavakulaiset, kertovat työstään ja ulkoministeriöstä uransa alussa olevien diplomaattien silmin.

Kansainvälisten asioiden valmennuskurssi eli KAVAKU on arvostetun diplomaatin uran starttaava ensiaskel, jonka läpäisevät vain harvat ja valitut.

Viime vuosien aikana valmennuskurssin sisällöstä tai pääsykoetehtävistä ei ole kovinkaan paljoa viestitty. Kurssia ympyröivän salamyhkäisyyden verhon raottamiseksi kutsuimme studioon kaksi supliikkia kavakulaista kertomaan kokemuksistaan. Minkälaista on työskennellä ulkoministeriössä?

Vieraana

Saara Harju on kauppatieteiden maisteri Hankenilta ja tehnyt kanditutkinnon valtio-opista Turun yliopistossa. Saara aloitti Kavakulla viime syksynä ja on ehtinyt työskennellä hetken Malesian suurlähetystössä, minkä jälkeen hän siirtyi taloudellisten ulkosuhteiden osastolle markkinoillepääsy-yksikköön Suomen EU-puheenjohtajakauteen liittyvään tehtävään.

Lassi Härmälä on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta pääaineenaan maantiede. Lassi aloitti ulkoministeriössä syksyllä 2017 ja työskenteli Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikössä ennen siirtymistään nykyiseen tehtäväänsä EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikköön.

 

Äänitys:

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *