(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Eurovaalit brexitin varjossa

Tuomas Lähteenmäki | 25.05.2019

Virittäydy eurovaalien tunnelmaan kuuntelemalla huippuasiantuntijoiden näkemykset Euroopan unionia kohtaavista haasteista.

Eurovaalien alla on syytä katsoa eteenpäin kohti uuden parlamentin järjestäytymistä ja alkavaa Suomen puheenjohtajuuskautta.

Uusimmassa podcastissa kovanluokan EU-asiantuntijat kertovat näkemyksiään Euroopan unionia kohtaavista haasteita, demokratiavajeeseen liittyvän keskustelun tilasta ja analysoivat EU:n strategista roolia osana kansainvälistä yhteisöä.

Lisäksi paneudumme Brysselin eurokorttelin kuulumisiin ja tuntemuksiin tulevasta Brexitistä. Edessä 45 minuuttia täyttä EU-tykitystä, s’il vous plaît!

Vieraat

Lotta Nyman-Lindegrenillä on vahva asiantuntemus EU:n toiminnasta, päätöksenteosta ja EU-neuvottelujen arjesta. Milttonilla asiakkaita auttava asiantuntija on perehtynyt erityisesti EU-edunvalvontaan ja vaikuttajaviestintään liittyviin kysymyksiin. Lotta on aikaisemmin työskennellyt mm. ulkoministeriössä ja valtioneuvoston kansliassa.

Jarmo Oikarinen on vuodesta 2016 työskennellyt Euroopan parlamentin Suomen-toimiston päällikkönä Helsingissä. Hän työskenteli sitä ennen 12 vuoden ajan Euroopan parlamentissa Brysselissä. Jarmo on ollut Tampereen yliopiston ja Suomen Akatemian tutkimus- ja opetustehtävissä 1995-2002.

Äänitys: 20.5.2019

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *