(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Europolitist podcast – Kolmas kerta toden sanoo

Tuomas Lähteenmäki | 14.11.2019

Onko Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella saavutettu toivotut tavoitteet, vai voiko puheenjohtajaruletin nähdä vain pelkkänä kuriositeettina?

Suomen kolmas EU-puheenjohtajuuskausi alkoi heinäkuun alussa ja syksystä povattiin kiireistä näytön paikkaa vasta aloittaneelle Rinteen hallitukselle.

Europolitistin kolmannessa jaksossa pohditaan puheenjohtajuuskauden keskeisimpiä onnistumisia ja puidaan keinoja, joilla EU-tietoisuutta voitaisiin kasvattaa.

EU-puheenjohtajuus kiertää järjestyksessä EU-maiden kesken ja vaihtuu puolen vuoden välein.

Onko Suomi onnistunut nostamaan esiin keskeisiä tavoitteitaan ja vienyt eteenpäin EU:n lainsäädäntötyötä? Entäpä miltä puheenjohtajuuskausi on näyttänyt Euroopan parlamentista käsin?

Studiossa näistä kysymyksistä keskustelemassa:

Elsi Katainen on europarlamentaarikko (Kesk. / ALDE). Pielavedeltä kotoisin oleva europarlamentaarikko työskentelee Euroopan parlamentissa mm. maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajana.

Gurmann Saini on Eurooppanuorten varapuheenjohtaja sekä Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestön hallituksessa. Hänet voi nähdä usein keskustelemassa EU-asioiden lisäksi mm. Intian politiikasta.

Europolitist-podcastista:

Europolitist on toteutettu yhteistyönä The Ulkopolitistin ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa. Jaksojen aiheina ovat Euroopan unionin syksyn 2019 polttavimmat kysymykset. Niitä ovat muun muassa brexit, ilmastonmuutos, maahanmuutto ja EU:n rooli suurvaltojen puristuksissa.

Kahdeksan osaisessa ohjelmassa vierailee yhteiskunnallisia vaikuttajia, asiantuntijoita, kansalaisia sekä europarlamentaarikkoja. Jaksoja toimittavat Tuomas Lähteenmäki, Annastina Haapasaari ja Anna Saraste. Taustatoimittajina ja leikkauspöydällä työskentelevät Tapio Pellinen, Veera Pennanen sekä Petri Vanhanen. 

Äänitys: 28.10.2019

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki ja Annastina Haapasaari.

Editointi: Tapio Pellinen

Jingle: Petri Vanhanen


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *