(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Menetetty Irak

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 22.02.2020


Irakin sisäiset levottomuudet ovat jatkuneet jo kuukausia. Ketkä hyötyvät maan ajautumisesta vielä syvemmän sekasorron tilaan?

Viimeisimmät Irakin hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet useita kuukausia. Väkivaltaiset yhteenotot Irakin hallituksen ja mielenosoittajien välillä ovat aiheuttaneet sekasortoa jo ennestään hauraan valtion sisällä.

The Ulkopolitistin uusimmassa jaksossa pohditaan mielenosoittajien tavoitteita ja analysoidaan, ovatko sisäiset levottomuudet osa Iranin ja Yhdysvaltojen välistä valtapeliä. Ketkä hyötyvät Irakin hallinnon ajautumisesta syvemmän sekasorron tilaan?

Studiossa vieraana:

Mariette Hägglund työskentelee nuorempana tutkijana Ulkopoliittisen instituutin Globaali turvallisuus-ohjelmassa. Hänellä on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteritutkimus Tampereen yliopistosta ja gradunsa yhteydessä hän teki kenttätutkimusta Irakissa. Aikaisemmin Mariette on työskennellyt mm. Johns Hopkinsin yliopistossa Yhdysvalloissa, YK:lla Etelä-Afrikassa sekä Suomen edustustoissa Genevessä ja Teheranissa.

Joonas Maristo on arabian kielen ja islamin tutkimuksesta valmistunut tutkija, joka on kiinnostunut Lähi-idän historiasta, kansainvälisistä suhteista, shakista, kirjallisuudesta, Iranista, persian kielestä, teestä ja tinkimisestä.

Äänitys: 13.2.2020
Juontaja: Tuomas Lähteenmäki
Editointi: Petri Vanhanen
Jingle: Anni Mattila
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *