(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Oliko talvisodan päättyminen pettymys?

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 12.03.2020

Talvisodan päättymisestä tulee perjantaina 13.3. kuluneeksi 80 vuotta. Miten sodan päättyminen otettiin vastaan kotirintamalla, ja miksi niin moni suomalaisista odotti sodan päättymiseltä toisenlaista tulosta?

The Ulkopolitistin ensimmäinen takapeliin katsova ‘Kaiku’ historiapodi lennättää kuulijat 13.3.1940 aikaisiin tunnelmiin ja kotimaan poliittiseen tilanteeseen sekä jatkosotaa edeltäneeseen vaikeaan aikaan.

Podcastissa tuodaan esille aikakauden haastava ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne, keskeiset poliittiset päättäjät ja kerrataan minkälaisin ehdoin rauhansopimus allekirjoitettiin Neuvostoliiton kanssa.

Pohdimme myös kiperää kysymystä siitä, sotiko Suomi tosiasiassa yksin ja kuinka talvisota nivoutui osaksi toisen maailmansodan alkusoittoa?

Studiossa asiantuntijavieraana:

Henrik Meinander, historian professori, Helsingin yliopisto. Erikoistunut: Mannerheim-tutkimus, sota-aikojen historia, suomenruotsalaisuuden historia ja poliittinen historia.

Maria Lähteenmäki, historian professori, Itä-Suomen yliopisto. Erikoistunut: Suomen historia, arktiset alueet, rajaseutuhistoria ja yhteiskuntahistoria.

Äänitys: 8.3.2020
Juontaja: Tuomas Lähteenmäki
Editointi: Petri Vanhanen
Jingle: Anni Mattila
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *