(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Demokraattisen puolueen neljän vuoden piina

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 21.03.2020

Minkälaisella strategialla Yhdysvaltojen demokraattinen puolue koittaa kammeta Trumpin vallasta, vai hoitaako koronavirus kenties senkin?

Trumpin ensimmäinen vaalikausi lähenee loppuaan. The Ulkopolitist pohtii uusimmassa podissa Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen mahdollisuuksia kammeta istuvaa presidenttiä paikaltaan. Näyttääkö tällä hetkellä todennäköisemmältä, että Trump jatkaisi?

Jaksossa käännetään katse esivaalien alkutunnelmiin ja tämän hetken kärkiehdokkaisiin. Ennen kaikkea kysytään, onko demokraateilla laajasti resonoivaa tarinaa kerrottavana Yhdysvaltojen kansalaisille, vai riippuuko kaikki loppupeleissä vain tärkeiden osavaltioiden valitsijamiehistä?

Vieraana:

Julia Mäklin on Pohjois-Amerikan tutkimukseen erikoistunut filosofian maisteri Helsingin yliopistolta. Työkseen hän on yhteiskuntasuhteiden vastaava businessverkosto Amchamissa ja seuraa politiikan ja kaupan kehittymistä transatlanttisesti. Julia suoritti harjoittelunsa Yhdysvaltain edustajahuoneessa Obaman uudelleenvalinta vaalikampanjan aikana.

Patrik Gayer on Yhdysvaltain politiikkaan parikymmentä vuotta sitten hurahtanut viestinnän ja vaikuttamisen ammattilainen. Aikaisemmin Euroopan parlamentissa ja ministerin erityisavustajana työskennellyt Patrik toimii nykyään konsulttina Milttonilla.

Äänitys: 10.3.2020
Juontaja: Tuomas Lähteenmäki
Editointi: Petri Vanhanen
Jingle: Anni Mattila
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *