(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Al-Holin leiri, Isis-vankilat ja Koillis-Syyrian sekasorto

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 02.05.2020

Uusimmassa jaksossa palkittu Ylen ulkomaankirjeenvaihtaja Antti Kuronen kertoo tuoreesta ‘Ulkolinja: Vuosi al-Holissa’ dokumentistaan ja Koillis-Syyrian vaikeasta sopeutumisesta Isisin kalifaatin jälkeiseen aikaan.

Koillis-Syyriassa paluumatka normaaliin, Isisin kalifaatin jälkeiseen aikaan, on vasta alussa.

Ylen ulkomaankirjeenvaihtaja Antti Kurosen ohjaama dokumentti ’Ulkolinja: Vuosi al-Holissa’ on viime viikkoina herättänyt jälleen keskustelua al-Holin leirissä olevien suomalaisten naisten ja lasten tulevaisuuden näkymistä.

The Ulkopolitistin uusimmassa podissa Kuronen avaa al-Holin leirin olosuhteiden lisäksi syitä Koillis-Syyrian sekasortoiseen tilanteeseen. Lisäksi pohditaan alueella olevien kymmenien tuhansien Isis-vankien asemaa, ja arvioidaan, onko sota Isisiä vastaan oikeastaan päättynyt lainkaan.

Studiossa:

Antti Kuronen on työskennellyt Ylen kiertävänä ulkomaankirjeenvaihtajana ja on tehnyt reportaaseja muun muassa Euroopan pakolaiskriisistä, sota- ja konfliktialueilta: Ukrainan sodasta ja Lähi-idästä sekä Syyriasta, al-Holin pakolaisleiriltä jossa hän oli ensimmäisenä suomalaisena toimittajana.

The Ulkopolitist suosittelee ‘Ulkolinja: Vuosi al-Holissa’ -dokumenttia. Voit katsoa sen Yle Areenasta.

Äänitys: 28.4.2020
Juontaja: Tuomas Lähteenmäki
Editointi: Petri Vanhanen
Jingle: Anni Mattila
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *