(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Vaalivilppiväitteet, twittermyrskyt ja Bidenin kampanjan hiljaisuus – ovatko nämä vaalit vielä ohi?

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 07.11.2020

Mistä vuoden 2020 Yhdysvaltain presidentinvaalit tullaan muistamaan, kuinka vaali-ilta eteni ja miten tästä eteenpäin – eikö seuraava presidentti olekaan Joe Biden?

The Ulkopolitistin erikoisjaksossa sukelletaan viime kuukausien vaalikamppailuun. Jaksossa arvioidaan mistä presidentinvaalit tullaan muistamaan, mitkä olivat ehdokkaiden keskeisimmät narratiivit ja kuinka hampaita kiristelevä vaali-ilta eteni. 

Pohdimme lisäksi, mikä meemi kiteyttää kuluneet kuukaudet, miksi Trump julistaa jatkuvasti vaalivilppiä ja mietimme, onko Yhdysvalloissa alkanut uuden poliittisen aktiivisuuden aikakausi?

Studiossa asiantuntijavieraana:

Julia Mäklin on Pohjois-Amerikan tutkimukseen erikoistunut filosofian maisteri Helsingin yliopistolta. Työkseen hän on yhteiskuntasuhteiden vastaava businessverkosto Amchamissa ja seuraa politiikan ja kaupan kehittymistä transatlanttisesti. Julia suoritti harjoittelunsa Yhdysvaltain edustajahuoneessa Obaman uudelleenvalinta vaalikampanjan aikana.

Maria Annala on Yhdysvaltojen politiikkaan erikoistunut Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija ja tietokirjailija, jolta ilmestyi tänä vuonna teos Trumpin kansa (Into). Taustaltaan hän on uutistoimittaja. Hänet tunnetaan myös ”sinä toisena blondina”, jonka Trump sekoitti lehdistötilaisuudessa toiseen suomalaistoimittajaan.

Patrik Gayer on Yhdysvaltain politiikkaan parikymmentä vuotta sitten hurahtanut viestinnän ja vaikuttamisen ammattilainen. Aikaisemmin Euroopan parlamentissa ja ministerin erityisavustajana työskennellyt Patrik toimii nykyään konsulttina Milttonilla.

 

Äänitys: 6.11.2020

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila

Voit myös kuunnella kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.