(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Suomi! Suomi! Suomi! – Leikkuupöydällä tuore ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko

Kirjoittajan henkilökuva
Tuomas Lähteenmäki | 21.11.2020

Mikä on Suomen näkemys ulko- ja turvallisuuspoliittisesta maailmantilanteesta, ja kuinka siitä voisi kertoa kiinnostavammin?

Valtioneuvosto hyväksyi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeisimpiä tavoitteita avaavan selonteon lokakuun loppupuolella.

Kaksiosainen selonteko tarkastelee Suomen toimijuutta epävakaassa maailmantilanteessa ja listaa keskeisimpiä keinoja vastatata ympäröivän muutoksen tuomiin haasteisiin.

Uusimmassa podissa The Ulkopolitist selvittää, mikä on tuoreen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon keskeisin sanoma, mitä tarkoitetaan kiihtyvällä suurvaltakilpailulla ja minkälainen toimija Suomi haluaa olla kansainvälisillä kentillä.

Ennen kaikkea kysymme, onko selonteko aikaamme soveltuva tapa käydä ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua?

Studiossa asiantuntijavieraana:

Henri Vanhanen on tutkija Ulkopoliittisessa instituutissa. Vanhanen on erikoistunut Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymyksiin.

Johanna Ketola työskentelee tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa. Hän on valtiotieteiden maisteri ja jatko-opiskelija Turun yliopistolla. Aikaisemmin urallaan hän on ollut erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä Suomen ulkoministeriössä, EU:n ulkosuhdehallinnossa ja YK:lla. Johanna on kiinnostunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, ulkopolitiikan tutkimuksesta, diplomatiasta ja laajasta turvallisuudesta.

–Juontaja: Tuomas Lähteenmäki
Editointi: Petri Vanhanen
Jingle: Anni Mattila
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.

Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *