(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Miten vuosi 2020 on muovannut maailmanpolitiikkaa?

Kirjoittajan henkilökuva
Anni Lindgren | 19.12.2020

Ulkopolitist · Miten vuosi 2020 on muovannut maailmanpolitiikkaa?

Onko kulunut vuosi tehnyt Sanna Marinista kansainvälisen politiikan rokkitähden? Tuoko koronarokote maailmanpolitiikkaan kuherruskuukauden? Kasvaako Donald Trumpista ensi vuonna republikaanien Mussolini vai kotisohvalta kiroileva Homer Simpson?

Vuosi 2020 on ollut täynnä maailmanpolitiikan myllerrystä. Eurooppaa on kuohuttanut oikeistopopulismi, Yhdysvaltoja presidentinvaalit ja rasismi, jonka lisäksi maailman pelikentillä ovat puhuttaneet muun muassa Brexit, Kiinan ihmisoikeusloukkaukset ja ilmastotavoitteet. Valtiollisten haasteiden lisäksi koko maailmaa vaivaa koronapandemia, joka kuluneena vuonna on tehnyt tuhoa jokaisella mantereella.

Podcastin syyskauden päätösjaksossa muistellaan kulunutta vuotta ja pohditaan, kuinka poikkeuksellinen vuosi on muuttanut maailmanpolitiikkaa ja kansainvälisiä suhteita. Millaiselta pohjalta ponnistamme ensi vuoteen?

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Pekka Mykkänen on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja. Yli kahden vuosikymmenen mittaisella toimittajan urallaan Mykkänen on muun muassa työskennellyt kirjeenvaihtajana Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Brysselissä. Hän on  julkaissut kirjeenvaihtajavuosiensa kokemuksista useita kirjoja.

Teivo Teivainen on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistosta. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat muun muassa globaali poliittinen taloustiede, poikkikansalliset kansalaisliikkeet ja demokratian teoriat. Teivainen on monipuolisella ja kansainvälisellä urallaan voittanut useita palkintoja ansiokkaasta tutkimustyöstä.

Äänitys: 15.12.2020

Juontaja: Anni Lindgren

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *