Podcast: Kongressin valtaus, rasismi ja vaihtoehtoinen totuus – Yhdysvaltain arki murroksessa

Kirjoittajan henkilökuva
Anni Lindgren | 16.01.2021

Ulkopolitist · Kongressin valtaus, rasismi ja vaihtoehtoinen totuus – Yhdysvaltain arki murroksessa

The Ulkopolitistin kevätkauden ensimmäisessä podcast-jaksossa pureudutaan Yhdysvaltojen viimeaikaisiin tapahtumiin sekä maan arkeen mullistusten keskellä.

Vuosi 2021 käynnistyi Yhdysvalloissa rytinällä. Loppiaisena uutisoitiin demokraattien voitosta Georgian senaattivaaleissa, mikä takasi demokraateille enemmistön kongressissa. Vielä samana päivänä uutinen kuitenkin peittyi toisen viestin alle, kun presidentti Trumpin kannattajat valtasivat maan kongressin Washingtonissa.

Loppiaisen mellakka on konkreettinen todiste Yhdysvaltoja jo pitkään vaivanneiden salaliittoteorioiden, vaihtoehtoisten totuuksien ja polarisaation olemassaolosta. Yhteistä kahtiajakautuneen kansan eri ryhmittymille taitaakin tällä hetkellä olla vain epäluulo tulevaisuutta kohtaan.

Asiantuntijavieraana jaksossa:

Uwa Iduozee on New Yorkissa asuva valokuvaaja ja dokumentaristi, joka pyrkii työllään muun muassa purkamaan rasistisia konventioita ja kertomaan tarinoita, jotka yhteiskunnassa helposti jäävät kuulematta. Yhdysvalloissa ollessaan Iduozee on tehnyt toimeksiantoja suomalaisille uutismedioille, kuten Helsingin Sanomille ja Ylelle.

Äänitys: 16.12.2020 ja 13.1.2021

Juontaja: Anni Lindgren

Editointi: Petri Vanhanen

Jingle: Anni Mattila

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Hyvä juttu. Antaa perspektiiviä Amerikan tilanteeseen.Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *