Aalto-yliopiston ja The Ulkopolitistin yhteinen luentosarja paneutuu trollauksen geopolitiikkaan

The Ulkopolitist | 25.02.2021

Aalto-yliopisto ja The Ulkopolitist tekevät tänä keväänä yhteistyötä ja järjestävät äärimmäisen ajankohtaisen luentokurssin “Trollauksen maantiede”.

Studia generalia -verkkokurssi järjestetään tiistaisin 17-18 Zoomissa 9.3-18.5.2021 välillä. Luennot ovat avoimia, ja niitä pääsee striimattuna katsomaan Aalto-yliopiston sivuilta ja tältä sivulta viikon ajan luennon jälkeen.

Luentosarja on päättynyt. Kiitoksia kaikille kuulijoille ja katsojille!

*********************************************
Luentosarja kertoo, mitä jokaisen tulisi tietää trollauksesta. Kurssin kattaus on laaja, ja tarjoaa laajan maantieteellisen katsauksen disinformaatiosta Kiinasta Afrikkaan ja Syyriasta Venäjälle.

Kevään aikana kuullaan muun muassa äärijärjestö Isisin disinformaatiosta, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvan vihapuheen käytöstä disinformaatiossa, viholliskuvien luomisesta ja Suomeen kohdistuvasta informaatiovaikuttamisesta. Kurssin toivotaan auttavan kaikkia sille osallistuvia disinformaation varautumisessa, tunnistamisessa ja torjumisessa. Se tarjoaa tietoa kaikesta siitä, mitä trollauksesta tulisi nyt tietää.

The Ulkopolitist järjestää kurssin yhteistyössä Aallon kanssa, ja tarkoituksena on tarjota lehden laajaa ulkopoliittista asiantuntemusta Aallon opiskelijoiden käyttöön.

“Yhteistyössä Ulkopolitistin ja Aalto-yliopiston kanssa on syntynyt hedelmällinen tilanne. Saamme informaatiovaikuttamisen kurssille Aallossa erinomaista kontekstisidonnaista luento-opetusta trollauksen poliittisista ulottuvuudessa eri puolilla maailmaa. Tavallisena Studia Generalia -luentona tämä osa opetuksesta jäisi hyvin harvojen paikalle päässeiden osaksi.Nyt saamme suuremman näkyvyyden tärkeälle asialle”, sanoo kurssin vetäjä Vesa Kantola.

Informaatiovaikuttamisen eri muotojen tunnistaminen on nykypäivän tärkeä kansalaistaito. The Ulkopolitist haluaa edistää moniäänisempää ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, ja on hienoa päästä tarjomamaan ymmärrystämme tällä kertaa luentokurssin muodossa”, sanoo taas the Ulkopolistin päätoimittaja Mari Fabritius.

***

Kurssi järjestetään Zoom-alustalla. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta tallenteet ovat näkyvissä tässä artikkelissa viimeistään seuraavana päivänä luennnosta.