Podcast: Trollit, QAnon ja koronadenialistit ovat saman ämpärin äärellä

Ulkopolitist · Trollit, QAnon ja koronadenialistit ovat saman ämpärin äärellä

Millaisia trollauksen ilmentymiä tavataan eri maailmankolkissa? Entä mitä kuuluu suomalaiselle “hörhömystölle”?

Informaatiovaikuttaminen on kuulunut ihmisten väliseen vuorovaikutukseen kautta aikojen. Nykypäivänä teknologinen kehitys ja poliittisen ilmapiirin muutokset ovat kuitenkin edistäneet trollien asemaa, joka on muotoutunut laajemmaksi ja moninaisemmaksi kuin koskaan aikaisemmin.

Asiantuntijavieraina jaksossa: 

Janne ”Rysky” Riiheläinen on tietokirjailija, viestintäasiantuntija ja turpobloggari sekä näkyvä keskustelija suomalaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kentällä. Tällä hetkellä Riiheläinen kolumnoi turvallisuuspolitiikasta Yleisradiossa ja Karjalaisessa.

Juho Kotakallio on historiasta väitellyt filosofian tohtori ja The Ulkopolitistin Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka -toimituksen kirjoittaja. Kotakallio oli luennoitsijana Trollauksen maantiede -luentosarjan ensimmäisellä luennolla.

Risto Sarvas tuotantotalouden ja tietotekniikan laitosten työelämäprofessori Aalto-yliopistossa. Hänellä on takanaan pitkä ura digitaalisen muotoilun ja liiketoiminnan konsulttina. Aiemmin Sarvas on vetänyt tutkimusryhmää, joka tutki sosiaalisen median ilmiöitä ja vaikutuksia. 

Informaatiovaikuttamista ja disinformaatiota käsitellään tänä keväänä myös The Ulkopolitist -verkkolehden ja Aalto-yliopiston yhteistyössä toteuttamalla Trollauksen maantiede -luentokurssilla. Sarvas on Trollauksen maantiede -luentosarjan järjestäjä, Riiheläinen ja Kotakallio kurssin vierailevia luennoitsijoita. 

Äänitys: 15.3.2021

Juontaja: Annastina Haapasaari ja Anni Lindgren

Editointi: Petri Vanhanen

Kuva: Rio Gandara / HS

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *