Uusi The Europolitist -sarja kirittää keskustelua Euroopan tulevaisuudesta

Kirjoittajan henkilökuva
Annastina Haapasaari | 02.11.2021

The Ulkopolitist julkaisee yhteistyössä Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa videoista, podcasteista ja sosiaalisen median sisällöistä koostuvan The Europolitist -kokonaisuuden. Sarjan ensimmäinen video julkaistaan 4. marraskuuta.

Sisällöissä syvennytään Euroopan unionin tulevaisuuskonferenssin teemoihin. Tavoitteena on konferenssin kansalaispaneelien, verkkoalustan ja muiden osallistumismuotojen siivittämänä innostaa The Europolitistin kuulijoita ja katsojia pohtimaan Euroopan tulevaisuuden näkymien merkitystä omassa arjessaan.

“Euroopan tulevaisuuskonferenssi avaa kansalaisille uudenlaisia vaikuttamisen ovia. Pitkäjänteinen osallistuminen vaatii kuitenkin seurakseen kirkasta ja luotettavaa tietoa sekä ymmärrystä siitä, miten omalla toiminnalla voi vaikuttaa. The Europolitist -kokonaisuudessa halusimme lähestyä teemoja laaja-alaisesti ja pohtien yksittäisten päätösten konkreettista merkitystä huomisen EU:lle“, sanoo Annastina Haapasaari, The Ulkopolitist -verkkolehden vastaava päätoimittaja.

The Europolitistin video- ja podcast-jaksoissa Euroopan tulevaisuudesta on mukana keskustelemassa Euroopan parlamentin jäseniä, asiantuntijoita sekä Strasbourgissa järjestetyn kansalaispaneelin osallistujia. Keskusteluissa pureudutaan muun muassa EU:n ulkopolitiikkaan, ilmastoon, työhön ja digitalisaatioon. Lisäksi pohditaan käytössä olevia päätöstenteon mekanismeja sekä uusia osallistumisen tapoja. 

”Euroopan tulevaisuuskonferenssi on kansalaisille ainutlaatuinen tilaisuus osallistua ja kertoa, millaisen Euroopan he haluavat ja mitä he odottavat EU:lta. Tulevaisuuskonferenssin verkkoalustalla kuka tahansa voi jättää ideoitaan käsiteltäväksi. Ensimmäisinä kuukausina esille ovatkin nousseet erityisesti nämä The Europolitistinkin tulevissa jaksoissa esille nousevat teemat: ilmastonmuutos ja ympäristö sekä vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työllisyys. Kannustan kaikkia osallistumaan keskusteluun ja vaikuttamaan siihen, millainen tulevaisuuden Eurooppa on”, sanoo Euroopan parlamentin Suomen-toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen.

Videoissa ja podcast-jaksoissa EU-politiikkaa lähestytään samastuttavasta näkökulmasta. Tulevaisuuskonferenssin kansalaisosallistumisen hengessä keskusteluun ja kommentointiin  kannustetaan myös The Ulkopolitistin sosiaalisen median kanavilla.

“EU-päätöksenteko kärsii nuorten keskuudessa kroonisesta huomiovajeesta, vaikka se koskettaa meistä jokaista. Haluamme kannustaa myös uusia sukupolvia mukaan keskusteluun, jolla voimme vaikuttaa Euroopan tulevaisuuteen”, sanoo Anni Lindgren, The Europolitist -kokonaisuuden tuottaja ja juontaja.

Marras–joulukuussa julkaistava The Europolitist on jatkoa vuoden 2019 yhteistyölle. Tuolloin Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja The Ulkopolitist tuottivat kahdeksanosaisen podcast-sarjan, jolla haluttiin rikkoa EU-keskustelun myyttejä Suomessa.

Euroopan tulevaisuuskonferenssi on uudenlainen osallistava kokonaisuus, jonka tavoitteena on antaa eurooppalaisille mahdollisuus kertoa, mitä he odottavat Euroopan unionilta. Osana konferenssia järjestetään keskustelutapahtumia EU:n tulevaisuudesta ympäri Eurooppaa. Tapahtumien lisäksi kansalaisia kannustetaan liittymään keskusteluun monikielisen verkkoalustan kautta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *