Podcast: Japani – Kulisseihin jäävä Tyynenmeren suurvalta

Ulkopolitist · Japani-jakso

Globaali suurvaltakilpailu suuntautuu entistä voimakkaammin Itä-Aasiaan, mutta Japanin alueellinen rooli ja merkitys nousevat harvoin otsikoihin.

The Ulkopolitistin podcastissa syvennytään Japanin ulko- ja turvallisuuspoliittisiin haasteisiin ja kysytään, millaisena Japani näkee roolinsa Tyynenmeren ja Itä-Aasian alueella. Lisäksi jaksossa ruoditaan maan sisäpolitiikan tuoreimpia käänteitä ja nostetaan esille pinnan alla vaikuttavia trendejä. 

Miten Japani suhtautuu Kiinan ja Yhdysvaltojen kiristyvään suurvaltakamppailuun? Pidetäänkö aseellista selkkausta Pohjois-Korean kanssa konkreettisena ja realistisena uhkana? Millaisia yhteiskunnallisesti repiviä jakolinjoja kulkee ulospäin aina niin harmoniselta vaikuttavassa maassa?

 

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Silja Keva (VTT) toimii yliopisto-opettajana Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksessa. Hän opettaa ja tutkii Japanin politiikkaa ja yhteiskuntaa.

Keva opettaa myös kaikille Itä-Aasiasta kiinnostuneille avointa ja ilmaista Johdatus Itä-Aasiaan -verkkokurssia. Lue lisää osoitteesta https://digicampus.fi/course/index.php?categoryid=103

Eero Tuorila on The Ulkopolitist ry:n puheenjohtaja, ja Aasian ja Tyynenmeren alueen toimituksen toimitussihteeri.

 

___

Äänitys: 4.11.2021

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki ja Leonard Wilhelmus

Editointi: Leonard Wilhelmus

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *