Podcast: Muodin ja politiikan kudelma on tiivis

Ulkopolitist · Muodin ja politiikan kudelma on tiivis

Yhteiskunnallisten muutosten keskellä myös muotia ja politiikkaa on yhä vaikeampaa erottaa toisistaan. 

Muoti ja pukeutuminen ovat kytkeytyneet osaksi politiikkaa jo feodaaliyhteiskunnan ajoista lähtien. Vuosikymmenten saatossa muoti on edistänyt poliittisia liikkeitä ja tarjonnut niille keinon vahvistaa omaa toimintaansa ja identiteettiään. Toisaalta se myös tukee kuvastollaan perinteistä kauneusnormistoa ja sementoi vanhoja valtarakenteita.

Sosiaalisen median myötä muodista on tullut yhä näkyvämpi osa politiikkaa. Myös suuret muotitalot ovat ryhtyneet ottamaan aktiivisesti kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Mikä on muodin poliittinen voima?


Asiantuntijavieraina jaksossa:

Ervin Latimer on muotisuunnittelija ja Latimmier-vaatemerkin perustaja, joka on palkittu Vuoden nuori suunnittelija -palkinnolla vuonna 2020. Latimer on aiemmin työskennellyt Ruskeat tytöt -median toimituspäällikkönä. 

Annamari Vänskä on Aalto-yliopiston muodintutkimuksen professori, joka on käsitellyt tutkimuksessaan erityisesti vähemmistöihin liittyviä kysymyksiä muodin ja visuaalisen kulttuurin saralla. Vänskällä on kaksi dosentuuria, yksi Helsingin yliopistossa ja toinen Turun yliopistossa.

___

Äänitys: 14. ja 15.2.2021

Juontajat: Leonard Wilhelmus ja Anni Lindgren

Editointi: Leonard Wilhelmus

Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *