Mihin menet EU? – Tarkastelussa Saksa, Ranska ja Italia

Ulkopolitist · Mihin menet, EU? – Tarkastelussa Saksa, Ranska ja Italia

Sodan keskellä EU on yhtenäisempi kuin koskaan. Miltä unionin nykytila näyttää sen suurimpien maiden näkökulmasta?

Eurooppa on viime vuodet vellonut monien historiallisen suurien muutosten vesissä. Ukrainan sota on johtanut historiallisiin ulkopoliittisiin käänteisiin Euroopan unionissa ja sen jäsenmaissa. The Ulkopolitist -podcastissa tarkastellaan EU:n nykytilaa unionin kolmen suurimman maan, eli Saksan, Ranskan ja Italian näkövinkkelistä.

Tulevaisuudesta puhuttaessa EU:n vaakakupissa painavat pandemian ja koronan kurittama talous sekä ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset. Erityisesti Saksan politiikan viimeaikaiset suunnanmuutokset ovat herättäneet keskustelua unionin maiden keskuudessa. Miltä nykytilanne näyttää kolmen suurimman maan päättävissä pöydissä – ja mihin suuntaan ne haluaisivat ohjata EU:n tulevaisuutta?

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Juhan Aunesluoma on Helsingin yliopiston poliittisen historian professori. Aunesluoman erikoisalaa ovat eurooppalainen lähihistoria ja Euroopan turvallisuuden, kaupan ja instituutioiden kehitys toisen maailmansodan jälkeen. 

Suvi Turtiainen on Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja, jonka asemapaikkana on Berliini. Turtiainen on erikoistunut erityisesti Saksan politiikkaan ja raportoinut viime aikoina myös Ukrainan sodan keskeltä.

 

Äänitys: 5.5.2022

Juontajat: Anni Lindgren ja Leonard Wilhelmus

Editointi: Leonard Wilhelmus

Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.

Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *