The Ulkopolitistin ja YK-nuorten kirjoituskilpailu 14–19-vuotiaille nuorille

The Ulkopolitist | 22.08.2024
Tekstiartikkelin kuva.

Hei sinä maailmanmenosta kiinnostunut nuori!

Haluatko saada äänesi kuuluviin ja vieläpä mahdollisuuden tulla palkituksi? Nyt siihen on mainio tilaisuus. 

Maailmassa jylläävät konfliktit ja kriisit vaikuttavat meidän jokaisen elämään ja muovaavat tulevaisuuttamme. Ulkopolitiikan tapahtumat ja globaalit ilmiöt, kuten ilmastonmuutos, koskettavat erityisesti nuoria. Nuoret ovat tulevaisuuden voimavara, mutta heidän äänensä ei aina kuulu ulkopoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Me haluamme kuitenkin kuulla, mitä nuoret todella ajattelevat ja siksi tarvitsemme juuri sinua. 

Osana Suomen YK-nuorten järjestämää Nuorten rauhanviikkoa (16.9.–22.9.2024) The Ulkopolitist -verkkomedia järjestää yhteistyössä Suomen YK-Nuorten kanssa Nuoret, konfliktit & rauha -teemaisen ihka ensimmäisen kirjoituskilpailunsa 14–19-vuotiaille nuorille. 

Voittajien tekstit julkaistaan The Ulkopolitistissa loppuvuodesta 2024. Kilpailun voittaja palkitaan 300 euron stipendillä, toiseksi tullut 200 euron ja kolmanneksi tullut 100 euron stipendeillä. Muut ansiokkaiden tekstien kirjoittajat saavat kunniamaininnan ja myös heidän tekstinsä julkaistaan The Ulkopolitistissa. 

Kaikilla palkituilla ja kunniamaininnan saaneilla kirjoittajilla on myös mahdollisuus osallistua ulkopoliittiseen teemapäivään Helsingissä perjantaina 29.11.2024. Päivän aikana voittajat pääsevät tutustumaan erilaisiin ulkopolitiikan ja rauhantyön parissa toimiviin organisaatioihin, muihin palkittuihin nuoriin eripuolelta Suomea, sekä The Ulkopolitistin ja YK-nuorten toimijoihin yhteisen lounaan merkeissä. The Ulkopolitist ja YK-nuoret kattavat osallistujien matka- ja ruokailukulut. 

Kannustamme kirjoituskilpailuun osallistuvia pohtimaan rauhan ja konfliktin kysymyksiä laajasta näkökulmasta ja mahdollisuuksien mukaan kertomaan myös omakohtaisia kokemuksia kansainvälisyydestä. Voit kirjoittaa esimerkiksi siitä 

  • millainen Suomen rooli on globaalien kriisien ratkaisemisessa
  • miten nuorten ääni saataisiin paremmin kuuluviin ulkopolitiikassa ja rauhanrakentamisessa
  • mitä vaaditaan kestävän rauhan rakentamiseen 
  • miltä hiljattain puolustusliitto Natoon liittyneen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka näyttää nuoren silmin tarkasteltuna
  • miten kansainvälisyys ja globalisaatio näkyvät omassa elämässäsi.

Suuntaa-antava sanamäärä teksteissä on noin 600-800 sanaa, ja tekstit kirjoitetaan suomeksi. Tekstin pituuden sijaan kannustamme kiinnittämään eniten huomiota siihen, millaisen viestin haluat välittää lukijoillesi. Panosta siis muutaman keskeisen näkökulman esiintuomiseen – kaikkia maailman ongelmia ei tarvitse ratkaista kerralla. 

Luemme mielellämme erilaisia tekstejä ja voitkin valita tekstilajin vapaasti. Voit kirjoittaa esimerkiksi tiukan analyysin, kantaaottavan kommentin, haastattelun, runon tai piirtää vaikkapa sarjakuvan. Päästä siis luovuutesi valloilleen! Kirjoitathan tekstisi itse ilman tekoälyn apua. 

Kannustamme kaikkia kansainvälisistä asioista kiinnostuneita nuoria opiskelutaustasta riippumatta ottamaan osaa kirjoituskilpailuun. Osallistuminen on helppoa: lähetä tekstisi meille 13.10.2024 mennessä PDF-muodossa sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Kerrothan viestissä koko nimesi, ikäsi, puhelinnumerosi, kotikuntasi ja koulusi, sekä sen pääsetkö mukaan Helsinkiin 29.11.2024. Tietojasi ei jaeta kolmansille osapuolille.

Kunniamaininnan saaneille ja palkintopäivään kutsuttaville ilmoitetaan henkilökohtaisesti 3.11.2024 mennessä.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Asetu siis mukavasti näppäimistösi ääreen, osallistu kilpailuun ja saa äänesi kuuluviin!

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä sitoutumaton verkkomedia.

Suomen YK-nuoret on valtakunnallinen nuorisojärjestö, jonka päätehtävänä on toimia Suomen nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa ja tiedottaa YK:n toiminnasta ja tavoitteista.


Lisättävää?

Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.