(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Jemenin nälänhätä kaikuu kuuroille korville

Tuomas Lähteenmäki | 02.03.2019

Podcast-jakson kuva. Kuvassa Tuomas Lähteenmäki, Mikko Patokallio ja Ilkka Tiensuu.

Yksi aikamme suurimmista humanitaarisista kriiseistä on jäänyt hyvin vähälle huomiolle, miksi?

Länsimaisissa medioissa vuosikausia vähälle huomiolle jäänyt Jemenin sota herätti vahvoja tunteita vuoden vaihteessa, jolloin mm. The New York Times julkaisi traagiset nälänhätää alleviivaavat kuvat.

The Ulkopolitistin uusin podcast jakso pohtii Jemenin konfliktin taustoja ja analysoi, miksi Jeminin sotaa kutsutaan Saudi-Arabian Vietnamiksi?

Studiossa vieraana

Mikko Patokallio on neuvonantaja Crisis Management Initiative -järjestössä. Hänellä on monivuotinen kokemus tutkimuksesta ja työstä Lähi-idän parissa, jossa Mikko keskittyy alueen kansainvälisiin suhteisiin ja konflikteihin. Mikolla on tutkinnot historiasta ja valtio-opista McGill-yliopistosta ja kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsista.

Ilkka Tiensuu on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta Helsingin yliopistossa ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa sekä taloustieteitä ITESM:ssä Meksikossa. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta ja valtionhallinnosta sekä ulko- ja sisäministeriön hallinnonaloilta.

Äänitys: 6.2.2019

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen, Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

The Ulkopolitistin kaikki podcastit löytyvät myös Spotifyista!


Lisättävää?

Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.