(Huomioithan, että tämä artikkeli on kahdeksan vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

The Ulkopolitistin tekijät: Ilmar Metsalo

The Ulkopolitist | 08.08.2016
27694523125_b3f9cd6480_k

Kuva: Minna-Johanna Lauri-Haikala

Syksy 2015 oli The Ulkopolitistille tärkeä merkkipaalu; kollektiivi laajeni kertarysäyksellä kuin Euroopan unioni konsanaan 28 hengen joukkioksi. Mukaan tuli sekalainen seurakunta kansainvälisistä suhteista ja ulkopolitiikasta kiinnostuneita kynäniekkoja, jotka halusivat tuoda näkemyksiään julkiseen keskusteluun sekä olla mukana tekemässä The Ulkopolitistista entistä parempaa verkkolehteä.

Syksy 2016 on myös uudistumisen aikaa. Parhaillaan suunnitteilla on verkkosivu-uudistus, ja The Ulkopolitist hakee jälleen lisää tekijöitä. Lisätietoja hakuprosessista löydät täältä.

Tässä kaksiosaisessa juttusarjassa haastattelemme vuosi sitten The Ulkopolitistiin mukaan tulleita henkilöitä, jotka kertovat taustastaan ja siitä, miksi kannattaa hakea tekijäksi julkaisuumme.

Kuka olet ja mitä puuhailet?

Olen gradua viimeistelevä poliittisen historian opiskelija Espoosta. En ole koskaan aikonut tutkijaksi, mutta Baltian uudelleenitsenäistymiskehityksen tutkiminen on temmannut aika kivasti mukaansa. Lähitulevaisuudessa puuhailuni tulee keskittymään asunnon remontointiin vaimon ja koiran kanssa. The Ulkopolitistin lisäksi vapaa-aikaa täyttää mieskuorolaulu Ylioppilaskunnan Laulajien riveissä.

Miksi olet mukana tekemäsThe Ulkopolitistia?

The Ulkopolitist on tervetullut lisä Suomen ulkopoliittiseen keskusteluun. Olen mukana aika pitkälti itsekkäistä syistä, sillä itseään paremmassa seurassa kannattaa kirjoitella. Kirjoittaminen on osoittautunut myös hyväksi tavaksi jäsennellä ajatuksia jonkun asian suhteen ja nostaa esille tärkeinä pitämiäni teemoja. Sitä paitsi poliittisesta historiasta ei The Ulkopolitistissa kirjoiteta tarpeeksi, joten jonkun on sekin tehtävä.

Mitä The Ulkopolitistissa oleminen on sinulle antanut?

Konkreettisesti The Ulkopolitist on tarjonnut hyvää ja samanhenkistä seuraa.  On myös mukava saada itseään kiinnostaville asioille laajempaa yleisöä maineikkaan julkaisun kautta. Toimitussihteeriksi ryhtyminen toivottavasti antaa myös muita hienoja asioita kuin vain harmaita hiuksia.

Miksi kannattaa hakea The Ulkopolitistin tekijäksi?

Olen itse ihmisenä vähän laiska, joten hirveän suuritöiseen hommaan en olisi itsekään ryhtynyt. Kun kirjoittaa The Ulkopolitistiin artikkelin kerran kolmessa kuukaudessa, ei muu elämä kärsi liikaa.

Lue Ilmar Metsalon The Ulkopolitist -analyysit täältä.

 


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *