(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Latinalaisen Amerikan huumesirkus

Tuomas Lähteenmäki | 17.02.2018

The Ulkopolitist sukeltaa huumetuotannon ja salakuljetusreittien piinkovaan alamaailmaan Latinalaisessa Amerikassa.

Kuluvan kevään aikana The Ulkopolitist julkaisee Amerikkojen suurta huumesirkusta käsittelevän kolmiosaisen kirjoitussarjan.

Tässä jaksossa juttusarjan kirjoittajat The Ulkopolitistin Amerikat-toimituksesta avaavat monisäikeistä teemaa erityisesti huumeiden tuotannon ja kuljetusreittien osalta.

Miltä osin Yhdysvaltojen sota huumeita vastaan on onnistunut esimerkiksi Kolumbiassa, ja millä tavoin Meksikon voimakkaimpien kartellien toimintavat ovat muuttumassa lähitulevaisuudessa?

Jaksossa pohditaan lisäksi Latinalaisen Amerikan huumekaupan laajuutta ja sen aiheuttamia yhteiskunnallisia vaikutuksia tavallisten ihmisen elämään.

Studiossa tarjolla oivaltavaa näkemystä kolmen asiantuntijan voimin:

Mari Fabritius  on poliittisen historian oppiaineesta valmistunut VTM. Opinnoissaan hän erikoistui Latinalaiseen Amerikkaan ja erityisesti Meksikoon, jossa hän opiskeli ja työskenteli vuosina 2013–2016. Mari on erityisen kiinnostunut demokratisoitumiseen, siirtolaisuuteen, vallankäyttöön ja muistin politiikkaan liittyvistä ilmiöistä.

Ilkka Tiensuu on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Lisäksi hän on opiskellut kehitysmaatutkimusta Helsingin ja filosofiaa Jyväskylän yliopistossa sekä taloustieteitä ITESM:ssä Meksikossa. Työkokemusta hänellä on mm. Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta ja valtionhallinnosta sekä ulko- ja sisäministeriön hallinnonaloilta.

Mirka Wendt on Helsingin yliopistosta valmistunut VTM pääaineena maailmanpolitiikka. Opinnoissaan hän erikoistui kehitysmaatutkimukseen, rauhan- ja konfliktintutkimukseen sekä Latinalaiseen Amerikkaan. Työkokemusta hänellä on mm. Suomen edustustoista New Yorkissa ja Brasiliassa, UNDP:ltä Rio de Janeirossa sekä saksalaiselta kehitysyhteistyötoimijalta GIZ:lta.

Nauhoitettu: 8.2.2018

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Voit kuunnella The Ulkopolitistin muita podcast-jaksoja täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *